Crypto Market Sentiment i Neutral Zone; Tether vinner vecka, förlorar dag

Av | juni 14, 2021


Crypto Market Sentiment i Neutral Zone;  Tether vinner vecka, förlorar dag 101
Källa: iStock / xijian

Efter att ha stigit ett kort steg upp förra veckan sjönk den genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadsstämningspoängen (sentscore) för tio stora mynt till 5 från 5,15, enligt tjänsten för analys av marknadssentiment Omenics. Ethereums (ETH) känsla ligger fortfarande över bitcoin (BTC) och är det enda myntet med en positiv sentscore.

Det finns två gröna mynt att prata om idag, som är vinnare i sina respektive kategorier. En är nämnd ETH med poängen 6,1. Fem andra mynt har sentscores i intervallet 5-5.9, leds av BTCs 5.7, följt av cardano (ADA) och polkadot (DOT) s 5.2 vardera och slutar med tether (USDT) och USD-mynt (USDC) s 5 vardera.

Under tiden har fyra mynt sentscores under 5: binance mynt (BNB) och uniswap (UNI) är på 4,6 vardera, medan XRP och litecoin (LTC) har 4,3 vardera.

Och när det gäller det andra gröna myntet, som också är veckans vinnare per ökningen av sin sentscore – går den ära till USDT. Det är det enda myntet som har sett sin stigning under de senaste sju dagarna, och med en tvåsiffrig procentsats också, nästan 11%.

Alla andra mynt är röda – förutom BTC som är oförändrad den här veckan – allt från USDC: s -1,2% till UNI: s -11.6%.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten *:
Tolka sentscore-skalan:
– 0 till 2,5: mycket negativ
– 2 till 3.9: något negativ zon
– 4 till 5.9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

Crypto Market Sentiment i Neutral Zone;  Tether Wins Week, förlorar dag 102
Källa: Omenics, 10:40 UTC

Nu med fokus på utvecklingen under det senaste dygnet har de totala sentecoresna för de 10 myntet nere till 4,79, djupt inom den neutrala zonen. Ändå är majoriteten av mynten uppe under den senaste dagen, även om det är relativt låga procentsatser. DOT leder listan med en ökning till sin poäng på 4,4%, medan den minsta ökningen är BTC: s 0,4%. När det gäller dropparna vände veckans vinnare dagens förlorare, eftersom USDT: s sentscore sjönk med 6,7%. Det följs av LTC: s -5,9% och ETH -0,6%. Bara fyra mynt har dock poäng över 5 och inget över 6. BTC ligger högst upp med 5,7, medan ETH ligger på andra plats med 5,6. USDC och DOT har 5,4 respektive 5. Den lägsta poängen på listan idag är LTC: s 4 – sitter vid gränsen till den negativa zonen.

Daglig förändring av Bitcoin-poäng under den senaste månaden:

Crypto Market Sentiment i Neutral Zone;  Tether vinner vecka, förlorar dag 103
Källa: Omenics

Samtidigt, utanför topp 10-listan, när det gäller de andra 25 mynt som rankats av Omenics, är situationen inte mycket grönare under den senaste veckan, om alls. Endast åtta mynt har sett deras sentscores stiga, det högsta bland dessa är WAVES 9,4% och den lägsta tillverkaren (MKR) s 0,3%. Fallen är å andra sidan mycket och för vissa ganska stora. Chainlink (LINK) sänkte mest, 16%, medan tron ​​(TRX) sänkte minst, 0,9%. Det finns inga poäng i den positiva zonen, och endast fem har sentscores över 5, med algorand (ALGO) s 5.9 som leder listan. Å andra sidan är nu två mynt i den negativa zonen, båda med 3,7 poäng: ontologi (ONT) och OMG.

____

* – Metodik:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentscore, som sammanställer sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamental baserat på deras egna algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, “samlar Omenics trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg i sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållssentiment,” senare tillägger “Omenics kombinerar de 2 sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med tre ytterligare vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar ett allmänt perspektiv för varje mynt. ” För närvarande betygsätter de 35 kryptoassets.Source link