Crypto Market Sentiment hoppar in i Positiv zon ledd av Ethereum & ADA

Av | maj 3, 2021


Crypto Market Sentiment hoppar in i Positiv zon ledd av Ethereum & ADA 101
Källa: iStock / honglouwawa

Med våren (återigen) som återvänder till kryptomarknaderna efter en försäljning och ett efterföljande rally är marknadens sentiment tillbaka i den positiva zonen, med förbättringar över hela linjen – och den fortsatta ledarskapsförändringen. Den genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadssentimentpoängen (sentscore) för tio stora mynt har gjort ett anmärkningsvärt hopp från det neutrala 5,84 sett förra veckan till det positiva 6,1 som vi ser idag, enligt data från kryptomarknadsanalyswebbplatsen Omenics.

Alla utom ett mynt är grönt den här veckan, vilket är tvärtom mot den senaste veckans situation. Det ena röda myntet är litecoin (LTC), men dess nedgång är så liten – bara 0,2% – att det inte hade någon effekt på sin sentscore.

Bland de gröna mynten sticker emellertid två viktiga fakta ut: ethereum (ETH) har det högsta myntet på listan, högre än bitcoin (BTC), för andra veckan i rad, och det har överträffat poängen 7 , medan bitcoin förblir under det sentscore, på andra plats.

Tre andra mynt har poäng över 6 och placerar dem i den positiva zonen, dessa är tether (USDT), uniswap (UNI) och cardano (ADA). Tether hade tidigare kämpat i veckor för att bryta igenom sentscore på 5.

De återstående mynten – binance-mynt (BNB), polkadot (DOT), chainlink (LINK), XRP och LTC – har alla poäng inom området 5,6-5,9.

Bland de gröna mynten är ADA veckans vinnare och ser sin sentscore öka med 14%. Som jämförelse är den andraplacerade ETH nästan 6% högre.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten *:
Tolka sentscore-skalan:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3.9: något negativ zon
– 4 till 5.9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

Crypto Market Sentiment hoppar in i Positiv zon ledd av Ethereum & ADA 102
Källa: Omenics, 11:25 UTC

24-timmars sentscore för de 10 bästa mynten är högre än det var förra måndagen också: 6,38 jämfört med 5,48. Dessutom pågår en intressant “avstängning” för närvarande, med både BTC och ETH med poäng på 7,2. Medan de flesta mynt är röda idag är fallet för många av dessa så små att de inte påverkar deras poäng, och det inkluderar de två första mynten på listan. BNB: s poäng sjönk mest (6%), följt av USDT (5,5%). Å andra sidan, bland de tre ökningarna, är den högsta UNI: s 2%. Med detta sagt är sju mynt i den positiva zonen, medan BNB, USDT och XRP står nära den (5.8-5.9).

Daglig förändring av Bitcoin-poäng under den senaste månaden:

Crypto Market Sentiment hoppar in i Positiv zon ledd av Ethereum & ADA 103
Källa: Omenics

Endast nio mynt har sjunkit under de senaste sju dagarna bland de 25 andra mynt som också rankats av Omenics. Detta står i kontrast till den nästan helt röda bilden för en vecka sedan. Den största nedgången i sentscore är ontologin (ONT), 12%. QTUM är på andra plats, med en minskning med 8%. Under tiden är AAVE den högsta ökningen 21%, följt av 11% registrerad av kosmos (ATOM). Fem mynt är i den positiva zonen, två fler än förra veckan: monero (XMR), algorand (ALGO), sammansättning (COMP), ATOM och AAVE. Fyra mynt, ett mer än förra måndagen, ligger också under poängen 5.

____

* – Metodik:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentscore, som sammanställer sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamental baserat på deras egna algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, “samlar Omenics trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg i sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållssentiment,” och tillägger senare, “Omenics kombinerar de två sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med tre ytterligare vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar en allmän utsikter för varje mynt. ” För närvarande betygsätter de 35 kryptovalutor.Source link