Crypto Market Sentiment Goes Up Again, ledd av Uniswap och Ethereum

Av | juli 12, 2021


Crypto Market Sentiment Goes Up Again, ledd av Uniswap och Ethereum 101
Källa: Adobe / boscorelli

Vi ser en ökning av marknadssentimentet för andra veckan i rad nu. Den genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadssentimentpoängen (sentscore) för tio stora mynt gick från 4,87 registrerade för en vecka sedan till 5,03 registrerade den här veckan, enligt uppgifterna från tjänsten för analys av marknadssentiment. Omenics.

Den här gången har vi ett mynt tillbaka i den positiva zonen, men det är inte bitcoin (BTC). Det är ethereum (ETH), som verkar etablera sin plats högst upp på listan ytterligare för varje vecka som går.

Det har totalt sett varit en ganska grön vecka med ett par betydande ökningar. Av de åtta gröna mynten leder uniswap (UNI) överlägset, med den enda tvåsiffriga ökningen på listan, på 10%. Den näst högsta ökningen tillhör binance-myntet (BNB), 7%. Medan ETH ökade med 5% ökade cardano (ADA) och litecoin (LTC) med 4,5% respektive 4%, och polkadot (DOT) och XRP ökade med 4% och 3%. Den lägsta ökningen är bitcoins 0,4%.

På motsatt sida är de två dropparna: usd-mynt (USDC) nästan 2% och en mindre en för tether (USDT) på 0,2%.

Fem mynt totalt har poäng över 5, och inget av resten ligger i den negativa zonen, med den lägsta sentscore är XRP: s 4.2. Men det är striden om den högsta sentcore som tyst har rasat i flera veckor nu. Bitcoin, den långvariga obestridliga mästaren, befinner sig ofta på andra plats i dessa dagar, per veckans sentscore – bakom ETH. Så är fallet också den här gången. Ethereums uppgång ledde till en positiv poäng på 6, medan bitcoin räckte för att flytta den från den senaste veckans 5,6 till den här veckans 5,7.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten *:
Tolka sentscore-skalan:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3.9: något negativ zon
– 4 till 5.9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

Crypto Market Sentiment Goes Up Again, ledd av Uniswap och Ethereum 102
Källa: Omenics, 8:57 UTC

Under de senaste 24 timmarna ser vi också bara två mynt i rött, den här gången XRP och BNB, som är nere cirka 1%. Den högsta ökningen tillhör eterum (6%). Andra mynt bland topp 10 är upp mellan 0,3% (USDT) och nästan 4% (ADA och UNI). Bitcoin ökar med 2%. Totalt är emellertid den genomsnittliga poängen för dessa tio mynt 4,72, jämfört med 5,2 som registrerades förra måndagen. Bitcoins 5,7 är den högsta poängen i skrivande stund, tillbaka till den första från den tredje platsen där den stod för en vecka sedan. ETH och UNI delar andraplatsen, med 5,5 vardera. Inget annat mynt har poäng över 5, och nästan alla andra står mellan 4,2 (LTC och USDT) och 4,7 (ADA). Det enda myntet under det, och det enda i den negativa zonen, är XRP, med 3,8.

Daglig Bitcoin-resultatpoängsförändring den senaste månaden:

Crypto Market Sentiment Goes Up Again, ledd av Uniswap och Ethereum 103
Källa: Omenics

Omenics klassificerar totalt 35 mynt. Utanför de tio som redan diskuterats ser de 25 andra mynten en nästan helt grön bild. Under den senaste veckan är bara ett mynt nere, zcash (ZEC), och bara med 1%. Detta var också ett av de tre mynt som hade gått ner förra veckan. Å andra sidan har en hel del mynt sett tvåsiffriga ökningar, med den totala vinnaren WAVES – ytterligare ett av förra veckans tre röda mynt – med en 28-procentig ökning till sin sentscore. Det tredje röda myntet var monero (XMR), nu grönt med mer än 8% ökning. Det finns inga mynt i den positiva zonen, tio har poäng i intervallet 5-5,9, medan två är i den negativa zonen – ned från förra veckans fyra – ontologi (ONT) och QTUM. Andra sitter i intervallet 4-4.9.

____

* – Metodik:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentscore, som sammanställer sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamental baserat på deras egna algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, “samlar Omenics trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg i sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållssentiment,” och tillägger senare, “Omenics kombinerar de två sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med tre ytterligare vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar en allmän utsikter för varje mynt. ” För närvarande betygsätter de 35 kryptoassets.Source link