Crypto Market Sentiment Drops; Uniswap faller mest, Bitcoin minst

Av | juli 19, 2021


Crypto Market Sentiment Drops;  Uniswap faller mest, Bitcoin minst 101
Källa: iStock / da-kuk

Efter två på varandra följande veckor med en ökning av marknadssentimentet har de senaste sju dagarna lett till ytterligare en nedgång. Den genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadssentimentpoängen (sentscore) för tio stora mynt sjönk från 5,03 registrerad förra veckan till 4,7 idag, enligt tjänsten för analys av marknadssentiment Omenics. Det finns inga fler mynt i den positiva zonen heller.

Som förväntat med en sådan nedgång i den totala sentspoängen har enskilda sentscores – och alla – också minskat väsentligt. Fyra av de tio såg dubbelsiffriga droppar, ledda av uniswap (UNI) nästan 13%. Den här följs av ethereum (ETH), cardano (ADA) och polkadot (DOT), som alla föll 10% -11%.

Medan binance-mynt (BNB) och litecoin (LTC) minskar med 8% respektive 6%, minskade XRP och tether (USDT) med 5%. Minst att minska är sentscores av usd-mynt (USDC) med 1% och bitcoin (BTC) med mindre än 1%.

Med ETH: s nedgång har alla mynt lämnat den positiva zonen den här veckan. Egentligen var fallet tillräckligt stort för att driva det till andra plats, med BTC som kom tillbaka på toppen som myntet med högsta sentscore på denna lista. Dessa två mynt är de enda med poäng över 5, jämfört med fem sådana mynt som sågs förra veckan. Resten varierar mellan 4,8 (UNI och USDC) och 4 (XRP). Därför, även om det inte finns några mynt i den negativa zonen, är XRP för närvarande ganska nära det, tillsammans med LTC och BNB.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten *:
Tolka sentscore-skalan:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3.9: något negativ zon
– 4 till 5.9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

Crypto Market Sentiment Drops;  Uniswap faller mest, Bitcoin minst 102
Källa: Omenics, 12:23 UTC

Ser vi bara på det senaste dygnet, ser vi en grönare bild. Endast två mynt är röda – USDC och LTC, medan andras sentscores steg mellan DOTs 3% och XRPs 9%. Den totala poängen för de 10 bästa mynten i den här tidsramen är ändå lägre än den som registrerades för en vecka sedan: den är 4,65 idag, jämfört med förra måndagens 4,72. Listan leds av BTC också här, med en poäng på 5,7. Ytterligare två mynt har poäng över 5: ETH och USDT, med 5,4 vardera. Och medan andra sentscores ligger i intervallet 4,2-4,8, är LTC och BNB i den negativa zonen, med 3,8 respektive 3,5.

Daglig förändring av Bitcoin-poäng under den senaste månaden:

Crypto Market Sentiment Drops;  Uniswap faller mest, Bitcoin minst 103
Källa: Omenics

När vi nu zoomar ut från de första 10 mynten för att titta på resten av listan som rankats av Omenics ser vi att endast fem av de tjugofem är gröna under den senaste veckan: zcash (ZEC), EOS, vechain (VET), ontologi (ONT) och nem (XEM). Poängen för de två första är upp 5% vardera och poängen för den sista är upp 1%. Å andra sidan ligger fallet mellan 0x (ZRX) 0,2% och WAVES 14%. Det finns inga mynt i den positiva zonen, sju ligger i intervallet 5.2-5.6, och medan majoriteten av resten ligger över poängen 4, ligger två under den – ONT och QTUM (båda 3,7) – placerar dem negativt zon.

____

* – Metodik:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentscore, som sammanställer sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamental baserat på deras egna algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, “samlar Omenics trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg i sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållssentiment”, och tillägger senare, “Omenics kombinerar de två sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med tre ytterligare vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar en allmän utsikter för varje mynt. ” För närvarande betygsätter de 35 kryptoassets.Source link