Crypto Market Crash har minskat Bithumb-värdet med över 50%

Av | juni 9, 2021


Crypto Market Crash har minskat Bithumb-värdet med över 50% 101
Källa: Adobe / Caterina Trimarchi

Den sydkoreanska kryptobörsen Bithumb är fortfarande till salu, men dess värde har enligt uppgift sjunkit tillsammans med kryptomarknadsprisnedgången.

Enligt den finansiella mediekanalen Maeil Kyungjae är potentiella köpare fortfarande intresserade av handelsplattformen, men dess värde – enligt marknadsexperter – har fallit i takt med att bitcoin (BTC) värde har glidit från drygt 60 000 USD till drygt 33 000 USD vid tidpunkten för skrivandet.

För bara två månader sedan uppskattade experter på finans- och investmentbanker att handelsplattformen, en av landets två största och marknadsledande fram till nyligen, var värd upp till 2,6 miljarder USD. Experter säger nu att plattformen är värd högst under hälften av det beloppet, och att dess onoterade aktier är värda cirka 250 USD per styck. Tillbaka i april var samma aktier värda uppskattningsvis 620 USD vardera. Det betyder att plattformen nu är värt cirka 1,14 miljarder USD.

Beräkningarna gjordes på grundval av en blockförsäljning från det japanska företaget SBI-investering, som laddade en andel på 897 000 USD till den Hongkongbaserade private equity-fonden (PEF) Samo-fonden.

Ett stort antal företag, allt från inhemska spelföretag till landets internetjättar och till och med utländska spelare, har enligt uppgift uttryckt intresse för att köpa företaget, men en överenskommelse har inte kommit fram. Många har förnekat länkar till ett eventuellt köp. Emellertid hävdar media att intresset för plattformen förblir “starkt”.

Plattformens största aktieägare och styrelseordförande, Lee Jung-hoon, är angelägen om att sälja och har varit föremål för en polisutredning om en misslyckad och påstått bedräglig notering 2018.

Bankexperter har hävdat att Lees anslutning till plattformen kan visa sig vara dödlig för dess chanser att få ett driftstillstånd när förordningarna träder i kraft i september i år. Banker kommer att genomföra bakgrundskontroller av chefer – och skulle kunna vägra licenser om de tror att viktiga beslutsfattare har en historia av involvering i bedrägerier.
___
Läs mer:
– Bankriskbedömning kan hota Bithumb, sydkoreanska kryptobörser
– Gaming Giant WeMade vill köpa Bithumb – Rapport
– Försäljnings- och inkomstraket vid Sydkoreas största kryptobörser

– Ripple går till M&A i Asien mitt i laglig strid i USA
– Börsintroduktioner, M & As och ny tokenförsäljning för att få ny kapital för krypto 2021
– Crypto M & A-tillväxt visar hur snabbt sektorn mognar



Source link