Crypto Inflows Decline, Bitcoins Taproot har ett datum + fler nyheter

Av | mars 25, 2021


Crypto Inflows Decline, Bitcoins Taproot har ett datum + fler nyheter 101
Källa: iStock / PeskyMonkey

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn av dagens krypto nyheter.

Investeringsnyheter

 • Genomsnittligt veckovis tillgångsinflöde över alla större leverantörer av digitala investeringsprodukter minskade med 70,5% sedan februari till USD 149,6 miljoner, enligt kryptomarknadsdataleverantören CryptoCompare. Sedan slutet av februari har de totala tillgångarna under förvaltning inom alla digitala investeringsprodukter ökat med 8,76% till 58,7 miljarder USD (per den 22 mars).

  Crypto Inflows Decline, Bitcoins Taproot har ett datum + fler nyheter 102
  Källa: Cryptocompare
 • Kryptodataleverantör Lukka bekräftad att den har fått stöd av en fond grundad av miljardärinvestern George Soros i en serie D-insamling på 53 miljoner USD. Med detta tilläggskapital har Lukka samlat in nästan 75 miljoner USD under de senaste 12 månaderna från Soros fondförvaltning, S&P Global, State Street, CPA.comoch andra institutionella investerare, sa de.
 • Lager 2 skalningslösning StarkWare har meddelat en finansieringsrunda av serie B på 75 miljoner dollar, ledd av Paradigm, med Tre pilar och Alameda Research som nya investerare, samt med deltagande av gamla investerare, Pantera Capital och Sequoia, bland andra.

Bitcoin nyheter

 • Bitcoin (BTC) -utvecklare och community verkar äntligen ha kommit överens om en tidslinje för att aktivera Taproot, en föreslagen protokolluppgradering som bör förbättra Bitcoins integritet och flexibilitet, och dess största uppgradering sedan SegWit 2017. Enligt anteckningarna från 23 mars från en Taproot-aktivering möte kan koden vara redo för användarna att aktiveras i Bitcoin Core-klienten via “Speedy Trial” i maj i år. Om Speedy Trial lyckas kan det innebära att uppgraderingen kan vara online i november. “Det finns enighet om att så länge vi kommer att släppa någon gång i maj (med en mycket stark preferens för mitten av maj i motsats till slutet av maj) att vi inte behöver omvärdera,” Bitcoin Core-bidragsgivare Jeremy Rubin skrev, och “det finns enighet om att oavsett om vi trycker på start- eller stoppdatum, ska vi hålla datumet 15 november stabilt.”
 • De US General Service Administration tillkännagav att GSA Auctions kommande auktion av BTC 6,79 (USD 350,300) är planerad till 29 mars kl. 16:00 CT.
 • I en intervju med Bloomberg TV, Soros fondförvaltning Chief Investment Officer Dawn Fitzpatrick diskuterade en “böjpunkt” för BTC och andra kryptovalutor.

 • Det kanadensiska skatteorganet Canada Revenue Agency (CRA), har vunnit sin lagliga kamp med Myntkvadrat kryptoutbyte och kommer nu att kunna se igenom en stor del av plattformens kund- och transaktionsdata, per ett juridiskt dokument. Handelsplattformen måste nu skicka CRA-data till några av dess inhemska kunder – särskilt några av dem som har hanterat större summor fiat och krypto – när kroppen söker efter bevis på möjlig skatteundandragande. Dokumentet specificerar att Coinsquare kommer att behöva producera “en detaljerad lista över alla kundaktiviteter, inklusive OTC-transaktioner eller off-handel”.

Blockchain nyheter

 • Hermez-nätverket, den decentraliserade noll-kunskapsuppdateringen (zk-rollup) har officiellt lanserat sin mainnet för att skala och minska kostnaden för transaktioner på Ethereum (ETH), sa tillkännagivandet. Hermez zk-rollup är en decentraliserad lager 2-lösning som skalar Ethereum genom att rulla flera överföringar till en enda transaktion.
 • Distribuerad videostreamingplattform Theta (THETA): s lansering av mainnet 3.0 har skjutits från 21 april till 30 juni. Theta Labs uppgav att dess utvecklingsteam fortfarande arbetar “för att införliva några byggstenar” för en icke-fungibel token (NFT) -marknad för Theta Mainnet 3.0, samt för att säkerställa att nätverket fungerar när det skalas till mer än 100 000 Elite Edge-noder.

NFTs nyheter

 • SIAE, den italienska upphovsrättsorganisationen för upphovsrätt, valde plattformen Algorand (ALGO) för att skapa 4 miljoner icke-fungibla tokens (NFT) som digitalt representerar rättigheterna för de över 100 000 författare som är associerade med SIAE, per ett pressmeddelande. NFT kommer att användas för att förbättra rättighetshanteringen för författare som är registrerade hos SIAE och skapa en öppen infrastruktur som skyddar upphovsrätten globalt, tillade de.
 • dubbelhopp.Tokyo Inc / MCH +, teamet bakom blockchain-spelet My Crypto Heroes bland andra, sa att det har samarbetat med Oföränderlig, ett australiensiskt blockchainföretag, i ett försök att påskynda massanpassning av NFT. Integrationen gör det möjligt för MCH + -användare att spara på gasavgifter och njuta av mer attraktiva spelmekaniker, tillade de.

Regulationsnyheter

 • Den indiska regeringen ändrar nuvarande lagstiftning för att kräva att företag ska avslöja kryptotillgångar i sina finansiella rapporter. Enligt ett tillkännagivande från Indiens regering ministerium för företagsfrågorkommer de nya reglerna att gälla för alla indiska företag från och med den 1 april, som har handlat eller investerat i kryptotillgångar under räkenskapsåret. Dessa skulle behöva specificera sina vinster eller förluster på kryptotransaktioner.
 • En japansk riksdagsledamot har ställt en rad frågor till en parlamentarisk finanskommitté om kryptoreglerna, med svar från landets finansminister Taro Aso och regleringsmyndigheten. Byrån för finansiella tjänster (FSA). I en YouTube-video som delades av parlamentet i fråga – den tidigare TV-personligheten Shun Otokita – uttalade Aso att även om det fanns en “positiv sida” med blockchain-teknik och kryptoassets, kan krypto också uppmuntra “spekulativa transaktioner” och medföra risker för investerare. Han hävdade att reglerna var “nödvändiga” och “överväga balansen mellan innovation och användarskydd.” En FSA-chef tillade emellertid att byrån “kontinuerligt tittade” på kryptorummet och “utländsk lagstiftningsaktivitet” och tillade att den skulle fortsätta att övervaka det eventuella behovet av ändringar av befintliga kryptoskattlagar.

Utbyter nyheter

 • OKEx tillkännagav idag att det införde Unified Account (aka Portfolio Margin) -hantering för sina användare – en funktion som gör det möjligt för användare att handla över alla instrument (spot, margin, futures, eviga swappar och optioner) från ett konto. “Av speciell anmärkning kan användare nu handla med valfritt instrument med all sin köpkraft”, säger pressmeddelandet.
 • Binance sa att den utsåg tidigare Financial Action Task Force (FATF) Verkställande sekreterare Rick McDonell och tidigare chef för den kanadensiska delegationen till FATF Josée Nadeau som nya rådgivare för efterlevnad och lagstiftning. McDonell och Nadeau kommer att ge vägledning på hög nivå om Binances globala regelefterlevnads- och regleringsstrategier och stärka organisationens anti-penningtvätt (AML) och bekämpa finansiering av terrorism (CFT), tillade de.
 • Gemini sade att dess kunder nu kollektivt tjänar ränta på mer än 1 miljard USD i lån som härrör från Gemini Earn. Detta kommer mindre än två månader efter lanseringen av Gemini Earn i början av februari.

Antagande nyheter

 • Concardis, som en del av Nets Group, en Europen betaltjänstleverantör, och Salamantex, en österrikisk specialist på utveckling av mjukvarulösningar för kryptobetalning, sa att de rullar ut acceptansen av kryptoassets i Österrike. De sa att de gör det möjligt för handlare, tjänsteleverantörer och restauratörer att acceptera kryptovalutor från kunder på standardbetalningsterminaler utöver traditionella betalningsmetoder. Expansion till andra europeiska länder planeras i en ospecificerad framtid.
 • Paysafe, en betalningsplattform, sa att dess digitala plånbok Skrill har utökat sitt kryptovalutaerbjudande till USA i samarbete med Coinbase. Avtalet innebär att Coinbase tillhandahåller en ny lösning för vita kryptovalutor till Skrill, som fortsätter den digitala plånbokens amerikanska expansion genom att göra det möjligt för kunder i 37 stater och territorier att handla kryptovalutor, tillade de.
 • Infrastruktur för digital tillgångssäkerhetsutrustning Metaco har samarbetat med tekniska konglomerat IBM att använda sin molnplattform för företagsledande lösningar för digital tillgångsförvar. Enligt pressmeddelandet kommer Metaco att utnyttja IBM Cloud och IBM Cloud Hyper Protect Services för sitt digitala system för orkestrering.
 • De Formel 1 racing kraftverk McLaren har meddelat att det har ingått ett nytt “långsiktigt” partnerskap med Turkiet-baserade Bitci plattform och kommer att lansera en kryptoasset tillsammans med företaget. Tävlingslaget är det näst mest framgångsrika F1-laget endast bakom Ferrari, och några av dess mest kända förare inkluderar mästarna James Hunt, Niki Lauda, ​​Alain Prost, Ayrton Senna och Lewis Hamilton. I en officiell utgåva tillade konstruktören att Bitci-varumärket skulle vara “representerat” på sina McLaren MCL35M-racerbilar och på hjälmarna för de nuvarande F1-förarna, Lando Norris och Daniel Ricciardo.

Source link