Crypto Exchange självreglering börjar när regulatorer börjar sparka

Av | juli 26, 2021


Crypto Exchange självreglering börjar när regulatorer börjar sparka 101
Källa: Instagram, Binance

Det verkar som om kryptoindustrin i allt högre grad vänder sig till självreglering eftersom regulatorernas rep hotar att strama fast runt det – och trenden har inte heller missat ett stort decentraliserat utbyte.

Större kryptoderivatutbyte FTX VD Sam Bankman-Fried meddelat att börsen beslutade att begränsa mängden marginalhandelsskuldshandlare kan satsa från 100 gånger hävstång till 20 gånger.

“Ett effektivt marginalsystem är integrerat i ett effektivt ekonomiskt system”, sade han och följde upp med: “Det finns dock gränser för allt.”

Bankman-Fried fortsatte med att säga att marginalsystem måste ha likvidationer som backup, men med ett mål att “göra det sällan.” På FTX säger han, “sätt mindre än en procent av volymen kommer från marginalanrop”, vilket står i kontrast till vissa plattformar som “ibland är> 5%, och vissa som tog bort data eftersom det såg dåligt ut.”

Likvidationer under det senaste dygnet:

Crypto Exchange självreglering börjar när regulatorer börjar sparka 102
Källa: bybt.com, 09:49 UTC

Leveragerad handel avser upplåning av medel så att du kan ta en större position än vad du skulle kunna göra med dina befintliga medel så att du potentiellt kan generera en högre vinst. Men medan marginalhandel gör det möjligt för handlare att förstärka sin avkastning kan det också leda till ökade förluster och likvidationer, varför erfarna handlare tenderar att råda nykomlingar att hålla sig borta från hävstångshandel.

Den genomsnittliga hävstången som används på FTX är ungefär 2x. “Och även om vi tror att många av argumenten är höga hävstångsmärken, saknar vi heller inte det är en viktig del av kryptoekosystemet, och i vissa fall är det inte en hälsosam del av det.”

Därför hävdar verkställande direktören att avlägsna hög hävstångseffekt (mer än 20 gånger) är ett steg i den riktning som branschen har varit på väg ett tag.

“Återigen kommer detta att drabba en liten bråkdel av aktiviteten på plattformen, och medan många användare har uttryckt att de gillar att ha alternativet, använder väldigt få det. Och det är dags, tror vi, att gå vidare från det,” tillade han.

De riskabla transaktionerna som erbjuds på FTX, Binance, BitMEX och andra börser får ofta skulden för att påskynda en nedgång på marknaden i maj.

Clara Medalie, forskningsledaren vid Kaiko, en dataleverantör av kryptovalutamarknader i Paris, berättade för The New York Times att “dessa likvidationer är uppenbarligen en stor faktor i priskraschen” och att “det är en ond cirkel.”

Priset kraschade automatiskt att börserna avvecklade handelspositioner för de mest hävstångsinvesterade investerarna – innan deras säkerhet blev otillräcklig för att täcka deras positioner.

Erbjudandena med hög hävstångseffekt på FTX är mer en ansedd skuld eftersom Bankman-Fried ser ut att utvidga FTXs globala räckvidd, säger Timothy Massad, den tidigare ordföranden för Commodity Futures Trading Commission.

Och ett annat utbyte reagerar uppenbarligen på den senaste tidens lagstiftningsutveckling. Stora krypto utbyte Binance sa att dess futures redan började begränsa nya användare till maximalt 20 gånger hävstångseffekt.

Per VD Changpeng Zhao, flytten gjordes den 19 juli, men teamet “ville inte göra detta till något”.

“I konsumentskyddets intresse kommer vi att tillämpa detta på befintliga användare successivt under de närmaste veckorna”, säger Zhao.

Efter att ha erbjudit maximalt 125 gånger tidigare kan en investering på 1 000 USD förvandlas till en satsning på så mycket som 125 000 USD på Binance.

Allt detta och troligtvis mer kommer när lagstiftningstrycket från hela världen, och i synnerhet USA för sent, ökar på den snabbt utvecklande kryptoindustrin. Binance ensam har till exempel ställts inför regleringsfrågor i ett antal länder.

“Det är tydligt att tunga regler bör förväntas. Binance tänker på att flytta från en teknisk start till en finansiell tjänst. Vi ökar efterlevnadsåtgärderna, inklusive ex-regulatorer,” Zhao sa under det virtuella toppmötet REDeFiNE MORGON 2021.

Idag sa Binance Margin att avnotera AUD, EUR och GBP cross och isolerade marginalpar i augusti.

En DEX (själv) träffar också

Dessa två centraliserade utbyten är inte de enda som verkar göra någon förebyggande reglering.

Programvaruutvecklingsstudion bakom större decentraliserade utbyte Uniswap (UNI), Uniswap Labs, har begränsat åtkomsten till ett antal tokens på ett öppen källkodsgränssnitt som det stöder, app.uniswap.org – “överensstämmer med åtgärder som vidtas av andra DeFi-gränssnitt”, sa de.

Listan innehåller derivat och tokeniserade aktier. De listade mynten “har alltid representerat en mycket liten del av den totala volymen” på Uniswap, argumenterade laget.

“För att fortsätta att förnya och tillhandahålla det här verktyget för Uniswap-samhället övervakar vi det växande regleringslandskapet”, sa de.

I synnerhet begränsar Uniswap endast åtkomst via sitt eget gränssnitt och tillägger att “denna åtgärd har ingen inverkan på Uniswap-gränssnittskoden, som förblir öppen källkod, eller de många andra portaler eller lokalt körda instanser som används för att komma åt Uniswap-protokollet.”

I tisdags, den US Securities and Exchange Commission (SEC) Ordförande Gary Gensler föreslog att aktietoken måste registreras, vare sig de är på centraliserade eller decentraliserade plattformar. “Om dessa produkter är säkerhetsbaserade swappar kommer de andra reglerna jag har nämnt tidigare, till exempel reglerna för handelsrapportering, att gälla för dem”, tillade han och noterade att SEC redan har väckt vissa fall som rör detaljhandeln med säkerhets- baserade swappar och “tyvärr kan det finnas fler.”

Förra veckan tillkännagav Binance också att aktietoken redan inte är tillgänglig för köp på Binance.com, och denna plattform kommer inte längre att stödja sådana tokens eftersom plattformen flyttar sitt “kommersiella fokus till andra produktserbjudanden.”

Spelar det reglerande spelet

Under tiden har vissa kryptobörser som Coinbase, Krakenoch Gemini har redan fokuserat mer på efterlevnad, försökt undvika gråa regleringsområden och förvandlat det till deras konkurrensfördel.

“Vi spelar det långa spelet”, sa Gemini’s Cameron Winklevoss nyligen till Bloomberg. “Vi försöker vara den snabbaste sköldpaddan i loppet. Det långa spelet lönar sig över tiden.”

Gemini förälder, Gemini Trust Co., hjälpte också till att skapa Virtual Commodity Association vars mål är att förhindra bedrägeri och manipulation, och som “påminner om de självreglerande grupper som inrättats av Wall Street.”

Samtidigt publicerade Coinbase granskade finanser och “förstärkte” sina efterlevnadsverksamheter när de noterade aktier i år, medan Kraken fick en reglerad bankcharter i Wyoming när den förbereder sig för att bli offentlig också.

“Catch-22 är att kryptosystemet skapades för att undvika stora banker,” John Griffin, professor i finans vid University of TexasAustin’s McCombs School of Business citerades. Griffin tillade att “snarare än att ha detta autonoma universum fritt från statlig reglering, har vi kryptobörser som spelar den roll som traditionella börser och regeringar spelar på traditionella marknader.”
___
Läs mer:
– Bitcoin visar motståndskraft mitt i global politisk pushback
– EU-förordningen kan skada små kryptospelare, Stablecoin-användare och Elon Musk

– SEC för att ge klarhet om token distribution, kryptobaserade ETP: er – Hester Peirce
– S Korean Korean Regulator att tvinga Crypto Overseas Exchange att följa sina regler

– BlockFi bekämpar regleringsbrand i tre amerikanska stater; Vill enligt uppgift bli offentlig
– Europeiska kommissionen klargör vad det betyder med “Anonyma kryptoplånböcker”

– SEC Coinschedule Settlement öppnar gamla Crypto Securities Wounds
– Den japanska tillsynsrapporten föreslår att DeFi-förordningar kan komma

– UK Watchdog inställd på (Re) Target ‘Misleeading’ Crypto Investment Marketing
– Det är därför Robinhood inte tillåter dig att dra ut Bitcoin, DOGE & Co.

Source link