Crypto Exchange raided på MLM-bedrägeriavgifter, 214 MUSD i frysta tillgångar

Av | maj 4, 2021


Crypto Exchange raided på MLM-bedrägeriavgifter, USD 214M i tillgångar frysta 101
Källa: iStock / vanbeets

V Global, har ett sydkoreanskt kryptobörs razzia av polisen, med företagets VD placerad i häkt, hem och kontor sökt och tillgångar frusna – med handelsplattformen anklagad för att bemästra en storskalig, olaglig marknadsföring på flera nivåer.

Polisen lyckades få domstols- och åklagarmyndigheter som har gjort det möjligt för dem att söka i 22 fastigheter kopplade till företaget, inklusive dess huvudkontor i Gangnam-distriktet i Seoul, rapporterade Hanguk Kyungjae och citerade poliskällor. Officerer hävdar att företagets VD, en 31-årig man med namnet Lee, hade “sålt kryptovaluta med marknadsföringsmetoder på flera nivåer.”

Tidigare rapporter från försäljningsställen som Yonhap, liksom SBS och Segye Ilbo hade gett mer information om ärendet, men hade inte nämnt namnet på börsen (i stället hänvisat till det som ett namnlöst “berömt börs”) – troligtvis efter begäranden polis. Dock tycktes användare av sociala medier vara medvetna om att V Global var utbytet i fråga, och Hanguk Kyungjae-rapporten har nu bekräftat att detta är fallet.

Domstolens beslut tillät också befäl att frysa tillgångar värda cirka 214 miljoner USD – enligt uppgift av oro för att Lee och ledande befattningshavare annars kan ha försökt fly med fonderna.

Polisen sa att utbytet använde MLM-metoder medan det i huvudsak utgjorde ett bona fide-utbyte “som Upbit. ” Till exempel sa polisen att investerare med höga insatser lovades att de kunde förvänta sig att få utdelning tre gånger högre än sina ursprungliga insatser på bara sex månader – med extra bonusar tillgängliga för “partners” som rekryterade nya medlemmar till webbplatsen.

I skrivande stund var PC-versionens webbplats offline, men ett meddelande på mobilversionen av webbplatsen förklarade att “ett fel har hittats i transaktionssystem och är under utredning.” Börsen hävdade att den skulle försöka lösa problemet inom fyra timmar och skulle försöka låta transaktioner återupptas “så snart som möjligt.”

V Global hävdade att han hade en airdrop-tjänst som betalade sina kunder sin V Cash-token när en ny token noterades på börsen. Börsen har också hävdat att de har lägre transaktionsavgifter än andra konkurrerande plattformar. Polisen har emellertid undersökt utbytet sedan tidigare i år och misstänker att det har använt MLM-metoder olagligt. Enligt sydkoreansk lag måste alla säljprojekt på flera nivåer registreras hos ett officiellt organ och följa villkoren i lagen om dörr-till-dörr-försäljning.

Polisen varnade tidigare i år att de avser att kräva en “motverkan” på kryptorelaterade MLM-projekt – av vilka ett stort antal är kända för att vara verksamma i landet. Några av dessa har kopplats till offline “informationssessioner” och eventuella överträdelser av koronavirusrelaterade sociala distansregler.

På andra håll har skattetjänstemän i landet fortsatt sina räder mot misstänkta skatteundandragare. Kryptoinnehavet av minst 36 högskattearbetare i Geoje i South Gyeongsang-provinsen har beslagtagits, enligt en rapport från Kuki News.

Skatteorgan runt om i landet har identifierat personer som de hävdar att de har försökt att dölja sina inkomster (och undvika högre skatteräkningar) genom att göra lågmälda kryptoköp, med tokens som beslagtagits och i vissa fall tvingas avvecklas. Ytterligare sonder i staden och på andra håll i landet anses vara pågående.
____
Läs mer:
– Sydkoreanska bankregler en hot mot ‘Big 4’ kryptobörser
– Turkisk polis gör 62 gripanden i Thodex-fallet bland brottmål

– Polis: Självmord kopplat till 180 000 USD förlust av krypto
– Ta min Fiat men sälj inte min krypto, be miljonärer efter skattebyst

– Fler s koreanska utbyteskunder i nervös jakt för deras krypto
– Crypto Moms tar nu Bitcoin-köptips från sina barnSource link