Crypto Exchange Korbit debiteras för ‘överdriven kunddatainsamling’

Av | juli 17, 2021


Crypto Exchange Korbit debiteras för 'överdriven kunduppsamling' 101
Källa: Adobe / Alexander

Den sydkoreanska kryptobörsen Korbit har drabbats av böter för ”samla överdriven personlig information” från minst en av sina kunder.

Enligt nyhetsbyrån Yonhap bötes utbytet med drygt 4 000 USD av en statlig vakthund för att beställa en kund som hade försökt aktivera ett vilande konto på sin plattform för att ladda upp ett fotografi av sitt nationella ID-kort.

Ärendet togs före Kommittén för skydd av personlig information, som sammanträdde vid en plenarsession för att avgöra ärendet. Korbit hävdade att den behövde bevis på ett foto-ID för att förhindra ekonomiska brott som röstfiskebedrägerier och tillade att kontoanvändare kunde börja handla omedelbart efter att ha aktiverat vilande konton.

Men kommittén bestämde sig för användaren i fråga och hävdade att ingen av Korbits andra “stora fyra” kryptobörserivaler (Upbit, Bithumb och Coinone) krävs foto-ID-inlämning för att aktivera sådana konton.

Kommittén fann att mobiltelefonverifiering skulle ha varit tillräcklig i det här fallet och att utbytet var skyldigt till brott mot “principerna för insamling av minsta personliga information” som anges i lagen om skydd av personlig information, som antogs förra året.

Samtidigt har Korbit också börjat sälja icke-fungibla tokens (NFT) för en hit Sydkoreas dramaserie. Per EDaily slog Korbit ett partnerskapsavtal med produktionsbolaget Studio Dragon, skaparen av dramat Vincenzo, en serie med mafia-tema med Song Joong-ki som sändes på kabelnätverket tvN tidigare i år.

I affären kommer företaget att sälja 100 officiella konstverk i begränsad upplaga baserat på showen enligt först till kvarn-principen den 21 juli.

Korbit uppgav att man planerar att skapa fler NFT-objekt för ”andra populära drama” som också producerats av Studio Dragon.

Företaget ställde också upp en av de föremål som den planerar att sälja – en NFT med en ikonisk tändare som används av huvud- och titelfiguren i dramat, som också distribuerades av strömmande jätten. Netflix.
___
Läs mer:
– Sydkoreanska Crypto-utbyten redo för juridisk kamp bland hot om stängning
– Bitstamp, Korbit-ägare inställd på att ta kontroll över Bithumb – rapport

– Korbit erbjuder referensbelöningar för Bitcoin anställda
– Regulator förlänger sydkoreanska Crypto Exchanges AML-fönster med 6 månaderSource link