Crypto Ecosystem mognar, men det finns färre nya deltagare

Av | april 29, 2021


Crypto Ecosystem mognar, men det finns färre nya deltagare 101
Källa: Adobe / Tinnakorn

Tillväxten av affärsmodeller utanför kryptobörser visar mognaden på kryptomarknadens infrastruktur, medan en märkbar nedgång i pre-seed-affärer visar en brist på nya entreprenörsaktörer till kryptospacen, enligt Mike Novogratz-ledda kryptofokuserade finansiella tjänster och investeringar förvaltningsföretag Galaxy Digital.

Alex Thorn, företagets chef för företagsomfattande forskning, sa att fram till nyligen skulle den största andelen av kapitalet som investerades i kryptoekosystemet hamna i nystartade företag. Under första kvartalet 2021 injicerades dock de flesta riskkapitalfonder för första gången i nystartade företag.

”Vi ser en mognad av start-ekosystemet när vi tittar på medianavtalets storlek och värdering. Båda mätvärdena ökade märkbart under 1Q21 till [all time highs], Sade Thorn och tillade att de medianvärderingarna före pengarna under första kvartalet i år ökade med 340% jämfört med de första tre månaderna 2020.

De rapporterade kryptoindustrins värderingar har överskridit värdena på den bredare riskkapitalmarknaden, vilket har lett till en intensifierad konkurrens bland investerare om mest lovande startups.

“Investerare befinner sig i jockey för position som ökad efterfrågan, relativt lågt affärsantal och ett moget kryptostart-ekosystem bidrar alla till en grundare-vänlig miljö,” sa han. ”Crypto-startups mognar. Även om börsen fortfarande är det mest värdefulla ser vi också värdefulla företag som arbetar med utlåning, förvaring, förmedling, [market] tillverkning & någon annanstans. ”

Thorn uppskattar att det är troligt att den nuvarande tjurmarknaden kommer att bana väg för en ny våg av entreprenörer och nya startups, men de insamlade uppgifterna visar att detta ännu inte har skett i stor skala.

Crypto-ekosystem mognar, men det finns färre nya deltagare 102
Källa: Galaxy Digital

Samtidigt pekar en annan observerad trend på en nedgång i pre-seed-affärer som har fortsatt att minska sedan de nådde toppar under första kvartalet 2018, sa analytikern. På grund av detta var andelen pre-seed-affärer under fjärde kvartalet 2020 lägre än under något kvartal sedan före 2016.

“Nedgången i pre-seed-affärer verkar visa en avmattning av nya aktörer i ekosystemet”, enligt Thorn. “Det är troligt att den nuvarande tjurmarknaden kommer att ge en ny våg av entreprenörer och nya startups, men uppgifterna visar att det ännu inte har skett i stor skala. Var i denna cykel det tillströmning inträffar, eller om det sker alls, återstår att vara sett.”
____
Läs mer:
– Paxos höjer 300 miljoner USD till 2,4 USD värdering
– Förbered dina Crypto Startups när Binance handlar

– Krypto och traditionell ekonomi för att slå samman via M & As
– Ripple går till M&A i Asien mitt i laglig strid i USA

– Mitsubishi, Banking & Telecom Giants investerar USD 62 miljoner i DeCurret
– BNY Mellon fördubblas på sina Bitcoin-planer, investerar i eldblock

– Europa får sin nya Crypto Unicorn, Bitpanda
– Börsintroduktioner, M & As och ny tokenförsäljning för att få ny kapital för krypto 2021

Source link