Crypto Derivatives Giant Bybit inleder spothandel med fler produkter i rörledningen

Av | juli 15, 2021


Crypto Derivatives Giant Bybit inleder spothandel med fler produkter i rörledning 101
Ben Zhou. Källa: En videoscreenshot, Youtube / Bybit

Större kryptoderivatutbyte ByBit lanserade en spot tradingpilot idag och de har fler produkter på gång bland växande konkurrens inom sektorn, berättade Ben Zhou, företagets VD, Cryptonews.com.

Enligt honom såg kryptoassets mer än USD 1 ton värdet av plattformen år 2020. ByBit säger att den tjänar mer än 2,5 miljoner kunder på över 200 marknader och stöder mer än ett dussin språk.

“Vi förväntar oss att trenden kommer att fortsätta växa i år när vi expanderar utöver permanenta kontrakt till kvartalsvis terminer, molngruva, spothandel och optioner”, sa han.

I pilotversionen av spothandel stöder börsen nu BTC / USDT, ETH / USDT, XRP / USDT och EOS / USDT handelspar medan mer “följer snart”.

Den fullständiga versionen av spothandel kommer innan september, berättade Zhou Cryptonews.com.

Tillsammans med detta planerar ByBit att införa Wallet 2.0 för omedelbara uttag, i syfte att ta bort gränser som vanligtvis är associerade med kalla plånböcker, per VD.

Dessutom strävar företaget efter att lansera optionshandel under sista kvartalet 2021.

Andra kommande förändringar av plattformen inkluderar uppgradering av mobilapp- och skrivbordsversionerna, stöd för fler lokala språk och fiatvalutor.

De har också öppnat sitt ByFi-center för användare att utforska olika gruvkontrakt och noterar att “molngruva inte längre är exklusivt för de stora ligorna.”

Handelsvolym på Bybit:

Crypto Derivatives Giant Bybit inleder spothandel med fler produkter i rörledning 102
Källa: coingecko.com

DAO och decentralisering

Ett annat stort projekt för företaget är BitDAO. I juni samlade BitDAO (decentraliserad autonom organisation) BitDAO USD 230 miljoner, med ByBit som utlovade 2,5 räntepunkter för deras volym i terminskontrakt till BitDAO-statskassan.

“I ärlighetens namn är BitDAO större än oss”, säger Zhou. ”Dussintals institutioner och DeFi-projekt har en aktie. På sätt och vis kommer BitDAOs framgång att vara helt sin egen eftersom dess framtid kommer att bestämmas av dess samhälle. ”

Enligt VD är det vi ser nu nya decentraliserade organisationer som konkurrerar om deras förmåga att aktualisera styrelsemakten av symbolägare – och teknikens kvalitet gör skillnad.

Under tiden, när det gäller decentraliserade utbyten, kommer Bybit själv “så småningom” också att följa den decentraliserade vägen och leverera sina “centraliserade produkter på ett mer decentraliserat sätt”, säger Zhou.

Regulatorisk triangel

Med regleringar som stramade runt i branschen över hela världen sparades inte heller ByBit. I juni fick den en varning från Japans Byrån för finansiella tjänster (FSA), som anger att utbyten baserade utanför Japan inte får rikta sig mot japanska invånare med reklamkampanjer utan att ha fått föregående driftstillstånd.

Enligt data från Similarweb var Japan i juni den näst största marknaden när det gäller besök på Bybit.com (7%), men antalet besök minskade dock med 21% jämfört med maj. De flesta besök var från Sydkorea (en ökning med 26% på en månad). Handel på denna plattform är inte tillgänglig för amerikanska investerare.

Crypto Derivatives Giant Bybit inleder spothandel med fler produkter i rörledning 103
Källa: similarweb.com

I båda fallen, när det gäller reglering, är decentralisering, integritet och anti-penningtvätt (AML) efterlevnad inte “en omöjlig triangel”, men det finns många missuppfattningar, enligt VD. Därför kommer klarhet i reglerna att gynna alla intressenter.

“Sammantaget förväntar vi oss offentliga krav på mer decentralisering och demokratisering – och regler kommer så småningom att komma ikapp med det”, argumenterade VD och tillade att “Jag tycker om att ny teknik och idéer som vi inte har sett idag kan vara svaret , inte befintliga regler. ”

Tävlingsfält

Per Zhou, “2020 var året som investerare i detaljhandeln manifesterades i demokratisering av finans.” Förverkligandet av den kraft som privatinvesterare har som kollektiv ledde till ett antal “dramatiska episoder” på aktiemarknaderna, såsom GameStop.

”På många sätt var dessa händelser, både på krypto- och traditionella finansmarknader, revolutionerande och utmanade institutionella investerare att ompröva sina roller och strategier. Det återspeglar en förändring i mentalitet och massornas vilja att bli ansvarig för sitt eget välstånd, säger Zhou.

Det är ”troligtvis” en utmaning för etablerade institutioner, och det riskerar detaljhandelsinvesterare, och ändå finns det inget definitivt svar eller en enda lösning när det gäller lagstiftningens svar eller till och med frågan om de behandlar de verkliga problemen för det första.

Men “trenden är oåterkallelig”, säger Zhao, “att investerare i detaljhandeln, många unga och mindre erfarna, kommer att kräva bättre tillgång och mer öppenhet på alla marknader de väljer att delta i. Och det är vad börserna bör konkurrera på.”
____
Läs mer:
– Coinbase säger att det riktar sig till fler användare, inte lägre avgifter
– BNB samlar medan Binance VD böjer sig för tillsynsmyndigheter mitt i ett annat bakslag

– NBA, MLB, e-sport, och nu går Bündchen och Brady med i FTXs marknadsföringsteam
– Besatta amatörkryptohandlare är ‘oproportionerligt avvecklade’Source link