‘Crypto Crisis Summit’ i Sydkorea – eftersom inget ministerium vill ta ansvar

Av | maj 17, 2021


'Crypto Crisis Summit' i Sydkorea - eftersom inget ministerium vill ta ansvaret 101
Källa: Adobe / pressmaster

Kryptopolitiken har placerats högst upp på regeringens dagordning i Sydkorea – där ministerier är angelägna om att skicka pengar till kryptorelaterade frågor har ett “kris” -möte med nationens mest kraftfulla lagstiftare hållits och ny lagstiftning är inställd på ställas inför landets parlament, nationalförsamlingen.

Per SBS hölls ett “kristoppmöte” under helgen på premiärminister Kim Bu-gyeoms kontor om kryptoreglering. Deltagare var ledaren för det regerande Demokratiska partiets sång Young-gil, Yoo Young-min, sekreteraren för Blåhusets kontor (presidentkontoret) och premiärministern själv.

Det verkar dock som om de högt uppsatta politikerna har ett taggigt problem på sina händer: Medieuttaget citerade en icke namngiven regeringstjänsteman som sa:

”De flesta ministerier vill inte ta ansvar för problemet [of crypto regulation]. […] En lösning kommer att dyka upp först efter att ministeriernas ansvarsområden har beskrivits. ”

SBS tillade att ungefär tio ministerier för närvarande har något att säga om kryptopolitisk bildning – även om en nyligen avslöjad privatmedelsförslag har föreslagit att man bildar ett centralt kontrollorgan för att ta hand om alla kryptorelaterade frågor.

Och deltagarna i kristoppmötet granskade också alla befintliga privata medlemmars räkningar som lagts fram för nationalförsamlingen i ett försök att välja ut eventuellt lovande lagförslag.

Regeringen har lovat att ingripa i vad den har märkt en “överhettad” kryptomarknad, men frågan har komplicerats av en massiv motreaktion bland yngre kryptoinnehavare – som också är upprörda över regeringens skatteplaner.

Oppositionspolitiker har också staplat på sig pressen med mycket kritiska uttalanden i frågan. En ledare likställde regeringen till “gangsters” i frågan, medan andra sa att Seoul hade “förrådt” unga kryptointresserade medborgare.

Kristoppmötets tjänstemän kommer sannolikt att ha granskat nya förslag till ytterligare privata medlemmars lagförslag, som planeras att lanseras den 18 maj, från Kim Byung-wook, en demokratisk parlamentsledamot och en medlem av Nationalförsamlingens politiska kommitté.

Per Donga, Kim Byung-wook hävdar att hans föreslagna åtgärder skulle hjälpa till att vårda blockchain- och kryptoindustrin – men skulle också försöka införa “strikta åtgärder” för att ta itu med “orättvis” kryptomarknadspraxis.

MP: s utkast till åtgärder inkluderar också att skapa ett registreringssystem för kryptoindustrioperatörer och straffa marknadsmanipuleringsrelaterade brott med fängelsestraff på upp till tre år. Lagförslaget kommer också att föreslå en ändring av lagstiftningen för att göra utbyten skyldiga att betala skadestånd i fall där det har skett förseningar i mötet med kundernas insättnings- och uttagsbegäranden.
____
Läs mer:
– Sydkoreas härskande parti, tillsynsmyndigheter vid oddsen över kryptopolitiken
– FATF gör små kryptoplattformar lätt byte för stora spelare

– Ripple Execs Blast SEC: s “förvirrande” åtgärder i intervjuer
– DeFi-sektorn kan möta hot från nya EU-kryptobestämmelser – undersökning

– Regulatoriskt kalejdoskop utmanar kryptoindustrin – Crypto.com CCO
– Regulatorer funderar på strategi eftersom Bitcoin & Co är för stora för att ignorera

– Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda dem
– Task Force to Tell Washington: Ramp Up Crypto Exchange RegulationSource link