Crypto.coms CRO dubblar på plötsliga massiva bränn nyheter

Av | februari 22, 2021


Crypto.coms CRO dubblar på plötslig massiv brännnyhet 101
Källa: Adobe / denissimonov

Priset på CRO, den ursprungliga symbolen för Crypto.com Chain, fördubblades på några timmar som Crypto.com sa att det kommer att bränna CRO 70 miljarder när de förbereder sig för lanseringen av CRO Chain Mainnet den 25 mars.

I skrivande stund (11:50 UTC) handlas CRO till USD 0,267 och ökar med 89% på en dag och 207% på en vecka.

CRO-prisdiagram:

Crypto.coms CRO dubblar på plötslig massiv brännnyhet 102
Källa: coingecko.com

Det stora kryptoasset-drivna betalkorts-, handels- och utlåningstjänstföretaget sa att CRO 59,6 miljarder (16 miljarder USD) kommer att brännas idag.

“10,4 miljarder är för närvarande inlåsta i ett smart kontrakt och kommer att brännas varje månad, eftersom det låses upp. Detta kommer att öka den cirkulerande tillgången på CRO från nuvarande 24% till över 80%,” tillade de.

Enligt dem kommer CRO 5 miljarder av de återstående CRO 5,9 miljarder att fördelas till mainnet blockbelöningar för kedjevalidatorer och delegatorer vilket hjälper till att säkra nätverket, och 0,9 miljarder CRO kommer att tilldelas till partikel B för kedjeekosystemutveckling.

Partikel B är en startaccelerator som är dedikerad till att inkubera projekt byggda på blockkedjor, inklusive Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och Crypto.com-kedjan.

“Vi har länge trott att världen behöver en helt decentraliserad, öppen källkod, offentlig kedja med hög hastighet och låga avgifter. Användningsfall som driver masskryptering av betalningar genom betalningar, DeFi och NFT behöver alla denna kritiskt viktiga infrastruktur,” sa företaget .

I ett separat blogginlägg sa företaget att mainnet kommer att lanseras som Crypto.org-kedjan med CRO som sin ursprungliga valuta.

Enligt dem är Crypto.org Chain en offentlig, öppen källkod och tillståndlös blockchain – ett decentraliserat nätverk som är utformat för att vara ett allmänt nytta som hjälper till att driva massanvändning av blockchain-teknik

“Miljoner enskilda användare kan också bidra till nätverkssäkerhet via Delegated Proof of Stake-modellen genom att helt enkelt använda vår DeFi Wallet”, tillade företaget.
__
Vad är en token burn?
En token burn är ett koncept som är unikt för kryptovalutor. Genom att bränna ett visst antal tokens i omlopp förväntar sig token burn-initiativtagare att öka värdet på kvarvarande mynt. Det följer den enkla utbuds- och efterfrågan-principen – om antalet mynt minskar och behovet av dem förblir detsamma eller växer, bör det (men det är inte 100% garanterat) uppleva prisökningar. Det vanligaste sättet att bränna mynt är att skicka dem till en så kallad brännaradress – en offentlig plånbok med kedjor vars privata nycklar är ogiltigt ogiltiga.
___

Läs mer:
Regulatoriskt kalejdoskop utmanar kryptoindustrin – Crypto.com CCO
Crypto.com rullar tillbaka “Olagliga affärer” efter systemunderhåll
Crypto.com strävar efter sitt första lönsamma år trots asiatisk bakslag

__
(Uppdaterad kl 12:04 UTC med en beskrivning av partikel B. Uppdaterad kl 12:18 UTC med mer information om lanseringen av mainnet.)Source link