‘Crypto Bank Run’ visar Mark Cuban That DYOR kommer före reglering

Av | juni 18, 2021


'Crypto Bank Run' visar Mark Cuban That DYOR kommer före regel 101
Mark kubanska. Källa: en videoskärmdump, Youtube, The Filmy

Mitt i den algoritmiska stablecoin-debatten till följd av vilket decentraliserat finansieringsprotokoll (DeFi) Iron Finance kallad “världens första storskaliga kryptobankrace”, många i Cryptoverse kom ganska hårt ner Dallas Mavericks ägare Mark Cuban för sin uppmaning till stablecoin-reglering – argumenterar för att han borde ha gjort vederbörlig forskning först, eftersom Cuban själv erkände att han inte gjorde den matematik som behövdes.

Många kommentarers tangentbord riktas idag mot Mark Cubans uttalande nyligen till Bloomberg där han hävdade att det behövs mer stabiliseringsreglering efter att han lidit ospecificerade förluster genom Iron Finance. De argumentera att de som går in i de så kallade algoritmiska stablecoinsna – som använder två valutor och försöker hålla en pinne genom att skapa arbitragemöjligheter mellan mynt – borde känna till farorna med den, med tanke på den höga årliga procentuella avkastningen (APY) och hur många tidigare sådana försök misslyckades.

Fler människor argumenterade att lösningen för att förlora pengar i dessa projekt inte ligger i att få regeringen att fixa personliga misstag orsakade av brist på forskning – även om vissa noterade också att Kubans uttalanden tycks tyda på att han förstod riskerna.

“Att inte göra din egen forskning och YOLO till en fruktansvärd investering eftersom din tid var värt mer än dina pengar är ditt problem,” skrev Kraken VD Jesse Powell. “Det kallas spel. Tillsynsmyndigheter försöker fortfarande förstå bitcoin 10+ år senare. Om du behöver barnmorskan för att hålla i handen är du NGMI [not gonna make it]. “

Som sagt hävdade vissa att stablecoins och algoritmiska stablecoins borde observeras annorlunda. Handlare Alex Krüger stressad att algoritmiska stablecoins inte är beroende av påståendet att de är värda en dollar, utan att de “hoppas kunna upprätthålla paritet med minimala avvikelser.” De är vetenskapliga experiment, sade han, “och bör handlas som sådana, och inte som stallmynt.”

Krüger också adresserad Kubansk direkt och säger att “du behöver DYOR [do your own research], inte reglering. “

Andra dock föreslog att kommentatorer inte borde vara så hårda mot kubanska, eftersom många av dem hade satsat på ett protokoll tidigare och förlorat också.

Dessutom några argumenterade att de flesta inte har tid eller kunskap för att granska ett smart kontrakt, det är där förordningen kommer in.

Grundande medlem vid Ethereum (ETH), Anthony D’Onofrio, sa att han, till skillnad från de flesta, förstår “hela omfattningen av potentiella sårbarheter i krypto” – och anledningen till att han inte deltar i banbrytande DeFi är att han är “extremt riskavvisande.” Per honom är det effektivt “potentiellt omöjligt att reglera stabila mynt samtidigt som man lämnar utrymme för nödvändig forskning.

Kuban själv berättade för Bloomberg att investeringen “inte var så stor att jag kände behovet av att behöva pricka varje jag och korsa varje T.” Han sa att det var hans eget fel att han “blev tuff” på detta, för att han var för “lat” för att göra den matematik som krävs i DeFi och för att bestämma de viktigaste mätvärdena.

Men det kommer att finnas “många spelare som försöker skapa stablecoins på varje nytt [Layer 1 and Layer 2]. Det kan vara en mycket lukrativ avgift och arb-affärer för vinnarna, “argumenterade kubanska och tillade att det borde finnas regler för att definiera vad en stablecoin är och vilken säkerhet som är acceptabelt.

“Ska vi kräva 1 i amerikansk valuta för varje dollar eller definiera godtagbara säkerhetsalternativ, som amerikanska statsobligationer eller? […] Förmodligen behöver stablecoins troligtvis nå hundratals miljoner eller mer i värde för att vara användbara, de borde behöva registrera sig, säger han.

Under tiden, per FRAX VD Sam Kazemian, kubansk “känner sig bränd av detta och betyder inte riktigt vad han säger när det gäller att reglera helt decentraliserade protokoll,” och tillade att “han har vanligtvis varit mycket rimlig om hur ogenomskinliga och udda kryptoregler skadar amerikanska företagare. Han ‘ Jag kommer förmodligen tillbaka i DeFi-gårdarna snart som en mästare som han är. “

Obduktion

Som rapporterad igår såg Iron sin TITAN-token sjunka till nästan noll, vilket tvingade smarta kontrakt att förbjuda inlösen.

Iron Finance publicerade sedan en post mortem och uppgav att de har upplevt “det värsta som kan hända med protokollet, en historisk bank som drivs i det moderna högteknologiska kryptorummet.”

Eftersom järn är en delvis säkerställd stablecoin liknar den den fraktionerade reservbanken, så när människor får panik och springer över till banken för att ta ut sina pengar på kort tid kommer banken att kollapsa, sa de.

Teamet planerar att fortsätta projektet, med fler produkter att komma, inklusive IronBank (utlåning) och IronSwap (pegged tillgångs-fokuserad swap), som kommer att vara live för testning “snart”. De föreslog också att de skulle anställa en tredje part för att hjälpa till med en fördjupad analys av protokollet för att ta reda på detaljerna som ledde till denna bankrörelse.

Enligt Kazemian gafflade Iron grundversionen av FRAX “med 0 av de skyddsåtgärder som vi hade inbyggt i systemet för att förhindra bankrörelse.” Han “tycker inte att det var ett” rug-pull: som vanligtvis betecknar målmedveten, skadlig aktivitet. Även om jag inte kan vara säker tror jag att hela situationen baserades mer på att skära hörn för marknadsföring och brist på medvetenhet än samordnad ondska. . “

Under tiden klockan 10:15 UTC ökar TITAN med 6% på en dag och handlas till USD 0,000000052218. Det handlades till nästan 64 USD den senaste onsdagen.
____
Läs mer:
– Misinfo över Gemini Bitcoin Inflow påminner till DYOR
– Kubanska utmanar Investment Star till Smart Contract Crypto vs Stocks Bet

– Cuban & Musk Turn up the DOGE Again – Critics Ring Warning Bells (Again)
– Mark Cuban kan vara mer involverad i Crypto, ‘Shitcoins’ än först trodde
__
(Uppdaterad kl 10:46 UTC med en tweet av Preston Byrne.)

Source link