COVID tvingar kinesiska internetkaféer att förvandlas till Crypto Mining Hubs

Av | maj 17, 2021


COVID tvingar kinesiska internetkaféer att förvandlas till Crypto Mining Hubs 101
Källa: Adobe / stasstepanov

Kinesiska internetcaféägare förvandlar sina företag till kryptogruvcentra eftersom sociala distanseringsåtgärder fortsätter att bita i Mellanriket.

Enligt The Time Weekly stängdes ett stort antal 24-timmars internetkaféer, skapade främst för PC-spelare via Sina, 2020 – när koronaviruspandemin tvingade företag att stänga sina dörrar. Nästan 13 000 internetkaféer kan ha stängts som ett resultat förra året, hävdade mediauttaget och citerade statistik från datainsamlaren Tianyan Check.

En kaféägare i Nantong, Jiangsu, hävdade att hans bank med 200 speldatorer nu bryter tokens och nu arbetar 24 timmar om dygnet och tjänar honom mer än 6 210 USD i krypto i månaden. Mannen uppgav att han hade tjänat mer än 31 000 dollar från gruvdrift sedan september – och tillade att ägarna till “de flesta internetkaféer i Nantong” också hade vänt sig till gruvdrift under pandemin.

En annan kaféägare i Zunyi, Guizhou-provinsen, har haft en så lönsam pandemi att han har ökat storleken på sitt nya imperium genom att köpa ett nytt spelrum som han har omvandlat till en gruvsvit. Mannen uppgav att han nu äger tre internetkaféer, varav två nu ägnas helt åt gruvkryptering – vilket hjälper honom att få in nästan 7 800 USD per månad.

Kinesiska medierapporter har hävdat att i närliggande Sydkorea, cirka 20% av landets PC smäll (PC-spelrum) bryter nu krypto – ett fenomen som också rapporteras av Cryptonews.com.

Internetcaféägare i Kina försvarade sitt beslut att driva vidare med kryptogruvsverksamhet och berättade för The Time Weekly att de inte kunde hoppas kunna göra vinst om de inte var över 80% fulla hela dagen (och natten). Pandemin innebär att nu kan de bara någonsin realistiskt hoppas att vara halvfulla.

Oavsett hävdade vissa ägare att de hoppades att återvända till de dagar då deras kaféer var fulla av spelare istället för datorer som tyst grävde krypto. En uppgav att ”kunder fortfarande kommer att generera mer intäkter än gruvintäkter, på grund av att de ofta köper snacks och andra varor från våra diskar.”
___
Läs mer:
– Bitcoin Mining Difficulty Hits an ATH As Miners Send Bullish Signs
– Ryska Crypto Miners Brace för Computer Chip Crisis Fallout

– En närmare titt på miljöpåverkan av Bitcoin Mining
– Bitcoin Mining 2021: Tillväxt, konsolidering, förnybara energikällor och regleringSource link