COVID ‘Hotspot’ påståenden efter att vissa deltagare i Miami Bitcoin-konferensen blev sjuka

Av | juni 11, 2021


COVID 'Hotspot' påståenden efter att vissa Miami Bitcoin-konferensdeltagare faller sjuka 101
Källa: iStock / da-kuk

Den senaste Miami Bitcoin 2021-konferensen har gjort rubrikerna av alla fel skäl – efter att ett antal deltagare testat positivt för COVID-19, och vissa rapporterade att de hade varit sjukhus med symtom.

Bland dem som blev sjuka efter evenemanget förra helgen var Eric Wall, of Arcane Research, vem twittrade att han hade varit på ett sjukhus för en skanning på lungorna efter misstänkt koronavirusrelaterad blodpropp. (Inga blodproppar hittades och han skickades hem.)

Bloomberg hävdade att individer som deltog i evenemanget hade erkänt att Miami Bitcoin hade blivit en “hotspot” för viruset.

CNBC rapporterade att “inget maskmandat” hade införts och att “bevis på vaccination inte krävdes” vid evenemanget, med lite tanke på sociala distansåtgärder – trots uppskattningar att 12 000 personer deltog.

Till och med arrangörerna citerades att de varnade “de som hade hög risk eller inte hade vaccinerats” att hålla sig borta och “överväga att vänta till nästa år.”

Några försökte bagatellisera rapporterna med författaren och sändaren Gigi hävdar på Twitter att han inte hade upplevt några symtom trots “nära kontakt” med många människor vid evenemanget.

KvarteretForskningsdirektör Larry Cermack borste på mediatäckningen och gav skärmdumpar av mediaförsök att kontakta honom. Butiker som CNBC, sade han, hade varit i kontakt för att ställa frågor om huruvida vaccinationsintyg hade krävts vid evenemanget. han skrev:

”Det verkar som om alla vanliga nyheter fungerar på en berättelse om COVID och Miami. Det har varit så många bättre saker att fokusera på, det här är ett skämt. ”

Cermack utmanades i saken av Matthew Graham från Sino Global Capital, som hävdade att “om” utbrottet “faktiskt förvandlas till en superspridarsituation”, skulle han “faktiskt ta den andra sidan på detta” och tillade att det var “nyhetsvärd”.

Men Cermack svarade:

”Det är färre än 10 personer som testat positivt hittills, de flesta som var där vaccinerades, min shitpost-tweet var ett uppenbart skämt. Det finns sportevenemang och konserter i USA som händer nu med mycket fler människor. De flesta av kommentarförfrågningarna är ärliga.

Hälso- och sjukvårdspersonal tog ett annat slag.

Kim (förnamn kvarhållet) är sjuksköterska vid ett av Seouls största universitetsanslutna sjukhus. Hon pratade med Cryptonews.com, förklarar att stora inomhusmöten – oavsett var de äger rum – var både “riskabla” och “lite hänsynslösa” i “det nuvarande klimatet.”

Kim sa:

”Även om jag inte arbetar direkt med coronaviruspatienter, jobbar jag på ett sjukhus som behandlar patienter som har fått sjukdomen. Och jag kan säga att de flesta verkar vara ovaccinerade individer som har fångat det från inomhusscenarier som innebär nära kontakt. ”

Och hon tillade att det kanske inte är den bästa tiden att övergå från virtuella toppmöten, med vaccinationsprogram som fortfarande pågår i många områden. Hon avslutade:

”Jag vet ingenting om kryptovaluta, men jag vet att de flesta som köper bitcoin och så vidare är tekniskt kunniga. Om så är fallet förstår jag inte varför de inte håller evenemang som dessa online – det är verkligen vad jag skulle rekommendera dem att göra tills vi har fått denna sjukdom helt under kontroll. ”

Ett antal sydkoreanska koronavirusutbrott har kopplats till personliga inomhusmöten av kryptorelaterade grupper – även om de flesta av dessa verkar ha involverat påstådda pyramidesystem som maskeras som bona fide kryptoutbyten eller kryptoprojekt.

På Reddit var många inte förvirrade, med en quipping:

”Stort samlande sprider smittsamt virus. Mer kl 11. ”

____
Läs mer:
– COVID tvingar kinesiska internetkaféer att förvandlas till Crypto Mining Hubs
– Bill Gates-backad, Blockchain, AI och Big Data-driven virusbekämpningsapp lanserades

– Mannen kommer att ge 25% av förlorat Bitcoin till COVID Relief om han kan söka dumpa för 296 miljoner USD
– COVID-19 visar ytterligare ojämlikheter i det globala finansiella systemet

Source link