COPA utmanar Craig Wright i en juridisk kamp om Bitcoin Whitepaper

Av | april 13, 2021


COPA utmanar Craig Wright i en juridisk kamp om Bitcoin Whitepaper 101
Craig Wright. Källa: en videoskärmdump, Youtube, CoinGeek

Baserat på deras interaktion med den kontroversiella australiensiska datavetaren och Bitcoin SV (BSV) -förespråkaren, Craig Wright, betalningsföretaget Fyrkant-backad allians verkar vara redo för vad som kan vara en laglig kamp om Wrights upphovsrättsanspråk på Bitcoin (BTC) vitboken.

De Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA) är arkivering en rättegång mot Wright i Storbritannien. COPA lanserades förra året av Twitter chefen Jack Dorsey’s Square, som en ideell organisation i syfte att uppmuntra kryptoinnovation, ge tillgång till patenterade kryptouppfinningar och hjälpa företag och individer att försvara sig mot patentangripare, som de sa.

COPA ber nu Storbritanniens högsta domstol att förklara att Wright inte äger upphovsrätt till Bitcoin-whitepaper. De hävdar att Wright inte är upphovsmannen till papperet eller ägaren till upphovsrätten och att COPA: s användning av papperet inte kränker någon upphovsrätt som ägs av Wright.

Förutom kostnader och “ytterligare eller annan befrielse” ombeds domstolen ett föreläggande som förhindrar Wright att göra anspråk på någon av punkterna ovan, samt ett beslut som på COPA: s “alternativ och på bekostnad av [Wright], vidtas lämpliga åtgärder för spridning och offentliggörande av domar eller beslut som görs i detta fall. “Detta skulle teoretiskt göra domen allmänt känd och tillgänglig.

Som en påminnelse, i januari nKedja Chief Scientist – kallad “Faketoshi” på grund av sina obevisade påståenden att han är Satoshi Nakamoto som författade Bitcoin whitepaper – flyttade till hitwebbplatser som är värd för tidningen med upphovsrättsintrång. Men förutom webbplatser som Bitcoin.org och Bitcoincore.org har tidningen också varit värd på statskontrollerade webbplatser på tre kontinenter.

Dessutom resulterade Wrights drag i att ett antal företag publicerade vitboken i en form av trots och solidaritet, inklusive Square Crypto.

“COPA är stolta över att vara värd för Satoshis Nakamotos ursprungliga Bitcoin Whitepaper”, sade Alliansen i sitt tillkännagivande den 1 februari.

Vilket leder oss till en annan punkt: detta är inte första gången COPA stod upp mot Wright i denna fråga. I ett inlägg den 5 februari, där de tillkännagav vitbokspublikationen, sa att de hade fått ett upphörande och avstått brev en vecka tidigare. Som svar på den bad Alliansen om bevis och specifik information som skulle bevisa att Wright verkligen är Satoshi, vilket gav honom två veckor på sig att göra det. Baserat på COPAs senaste drag och det faktum att papperet inte har tagits bort, kan man anta att Wright antingen inte tillhandahöll bevis alls eller inte till den nivå som COPA skulle anses tillfredsställande.

När man ser på COPA: s svar på Wright, liksom vad Alliansen står för, verkar det som om de är redo för denna lagliga kamp.

Även som rapporterad i februari beslutade Wright att gå mot ett antal Bitcoin, Bitcoin Cash (BCH) och till och med Bitcoin SV-utvecklare. Advokatbyrå Ontier konstaterade att Tulip Trading Limited (TTL), som kontrolleras av Wright, begär att utvecklarna gör det möjligt för företaget att “återfå åtkomst till och kontroll över sitt bitcoin”, som påstås stulas från Wright i februari 2020 – värderat till nästan 5 miljarder USD.

Under tiden kommenterade Calvin Ayre, en annan stor förespråkare för Bitcoin SV, COPA: s lagliga drag och kallade det en julklapp för Wright.

____
Läs mer:
– Advokater som bekämpar Craig Wright väcker också rättegång mot Ledger och Shopify
– Bitcoiners slår tillbaka på Craig Wright och hans advokater
– Craig Wrights Anti-Bitcoin-försök hjälpte Bitcoin
– Bitcoin Miner i Satoshi-eran kallar Craig Wright ett bedrägeri med hjälp av “Hans” BTC-adresser

Source link