Coinbase säger att det riktar sig till fler användare, inte lägre avgifter

Av | maj 14, 2021


Coinbase säger att det riktar sig till fler användare, inte lägre avgifter 101
Källa: Coinbase

Kryptoutbytesjätten Coinbase säger att det inte vill gå tå till tå med sina största konkurrenter om avgifter – och i stället förväntar sig att stärka sina användares antal till så högt som 9 miljoner i slutet av räkenskapsåret genom att övertyga kryptoinvesterare att välja före andra handel plattformar.

I ett konferenssamtal för första kvartalet 2021, deras första som ett börsnoterat företag, uppgav företagets finansdirektör Alesia Haas,

”Vi är inte fokuserade på att konkurrera med avgifter. Vi försöker inte ens vinna på avgifter. Vi försöker vinna på att vara den mest pålitliga, lättaste att använda. ”

När han utmanades att förklara varför Coinbase inte har försökt sänka sina avgifter i strävan efter större lönsamhet, hävdade Haas att “vårt största fokus just nu är att hålla jämna steg med den nuvarande efterfrågan.” Hon tillade också att Coinbase “samlar vård- och lagringstjänster i vår handelsavgift” och tillade att “avgifter inte är den enda grunden som kunderna väljer vem de vill ha.”

Hon hävdade också det Coinbase Pro appanvändningen ökade under det första kvartalet av innevarande räkenskapsår med högre handelsvolymer, en faktor som påverkade avgifterna och uppgav:

”När Pro-användare ökar sin volym, minskade deras vägda genomsnittliga avgiftssats. Vi såg ingen materiell rörelse mellan de två produkterna – mellan konsumentappen och Pro-appen – och det var egentligen bara ytterligare volym som kom på Pro-appen som fick lägre avgifter under första kvartalet. ”

I ett brev till aktieägarna hävdade börsen att antalet månatliga transaktionsanvändare (MTU) “ökade till 6,1 miljoner under Q1 2021”, en siffra som var “mer än dubbelt” jämfört med Q4 2020-siffrorna. Antalet verkar ha överträffat de vägledande prognoser som gjordes förra månaden, då företaget förutspådde en årlig 15-procentig ökning till 7 miljoner användarmark.

Företaget har nu reviderat sina årliga förutsägelser och hävdar att det skulle kunna uppnå en genomsnittlig FY2021 MTU-siffra på så högt som 9 miljoner i ett scenario som “förutsätter en ökning av kryptomarknadsvärde och måttlig till hög kryptoprisvolatilitet.” Sådana faktorer, sa Coinbase, skulle effektivt säkerställa en stadig fortsättning av Q1-tillväxten.

Men mindre gynnsamma marknader kan se Coinbase klättra mycket långsammare och nå 7 miljoner som tidigare prognostiserat – medan en “2018” -stil kryptovinter kan se till att användarnas antal krymper tillbaka till 5,5 miljoner.

Företaget rapporterade en total försäljning på 1,8 miljarder USD och uppfyllde dess vägledande siffror från förra månaden. Enligt Bloomberg var resultaten dock “något under” de analytiker som konsulterade 1,81 miljarder USD hade förutsagt.

Samtidigt uppgick Coinbases nettoresultat till 771 miljoner dollar, vilket översteg samma analytikers förutsägelser om 762,6 miljoner dollar.

Coinbase (COIN) första månad på Nasdaq:

Coinbase säger att det riktar sig till fler användare, inte lägre avgifter 102
Källa: nasdaq.com

__
Läs mer:
– Funderar du på att arbeta för Coinbase? Här är deras nya kompensationspolicy
– Den mörka sidan av Coinbase Listing
– Coinbase syftar till nya marknader, hinder efter Nasdaq-debutSource link