Coinbase publiceras den här veckan

Av | april 12, 2021


Coinbase publiceras den här veckan - vad kan man förvänta sig?  101
Källa: Adobe / Ralf

Som USA-baserad större kryptoutbyte Coinbase offentliggörs på två dagar ser många insiders inom branschen det som en hausseartad händelse för ett bredare kryptorum, men också en som så småningom kan leda fler människor till decentraliserad finansiering (DeFi). Under tiden placerade ett investeringsforskningsföretag börsens värdering mer än 80% lägre än vad det förväntas vara.

Som rapporterat är Coinbase inställd för en direkt notering den Nasdaq under symbolen COIN den 14 april.

Eftersom volym och pris brukar gå hand i hand, hävdade Bloomberg, Coinbases transaktionsintäkter, dess största segment, “kan förbli mottagliga för kryptovalutamarknadsförändringar.” Kevin Kelly, global chef för makrostrategi på kryptoforskningsföretaget Delphi Digital, varnade för att Coinbases första handelsvecka skulle kunna vara mycket volatil.

“Coinbases aktiekurs kommer att ge ytterligare ett mått på institutionellt intresse och känsla gentemot krypto i stort. COIN kommer emellertid också att vara föremål för marknadsrisk som kan eller inte kan påverka kryptotillgångspriserna, så det fungerar inte som en perfekt proxy,” skrev han i en rapport förra fredagen.

Det finns ett antal potentiella resultat som industrins insiders ser komma ut ur börsen för att bli offentlig, men många verkar vara överens om att som Kadan Stadelmann, Chief Technology Officer (CTO) för blockchain-lösningsleverantören Komodo (KMD), sade i en e-postkommentar, “Coinbase är en viktig gateway för att komma igång i kryptosektorn.”

Samantha Yap, grundare och VD på PR-byrån som specialiserat sig på krypto, blockchain och fintech YAP Global, menade att denna notering kommer att ytterligare bygga upp trovärdighet och legitimitet för kryptomarknaderna som redan har sett “enormt institutionellt intresse och flöden” sedan året började.

En liknande åsikt är Emiliano Grodzki, VD för Bitcoin-gruvdrift Bitgårdar, om att krypto inte längre är en ny sak utan “den heta nya tillgångsklassen för aktier”, och tillade:

“Coinbase direkta notering är bara den senaste demonstrationen av en explosion i legitimitet och förtroende för kryptosektorn som helhet, bland både institutionella investerare och investerare i detaljhandeln.”

Uppskattade tjurar

Gunnar Jaerv, Chief Operating Officer (COO) för depå för digital tillgång Första digitala förtroendet, hävdar att Coinbases massiva värdering och tillväxt av användarbas och intäkter sedan förra året bevisar att “krypto får galet fart.” Han ser listningen som “ett stort steg” för industrin ur synvinklarna av mainstream-antagande och regler, “vilket innebär att kryptoverksamheten accepteras i traditionell ekonomi” (TradFi).

Det verkar finnas en allmän överenskommelse bland insiders att bron mellan TradFi och crypto, inklusive DeFi, blir starkare.

Leo Cheng, medgrundare och projektledare vid decentraliserat utlåningsprotokoll CREAM Finance (CRM), sa att Coinbases framgång och dess direkta notering kommer att “ge nästa våg av nya användare” till krypto – men kommer också att “ha en enorm inverkan på hela den digitala tillgångsindustrin genom att öppna grinden för ytterligare Wall Street och institutionella investering och bekräftar att framtiden för finansiering är decentraliserad. ”

Under tiden hävdade Kadan Stadelmann att “allmänheten går in i de stora ligorna.” CTO sa att krypto blir en del av traditionell ekonomi och ett samtalsämne från Wall Street till Main Street – en nivå av adoption som “verkade som ett drömscenario för bara ett år sedan.”

Uppfattningen att detta är en ny utveckling verkar också stödjas av andra insiders. James Anderson, VD för RioDeFi, ett ekosystem av driftskompatibla finansiella produkter som överbryggar TradFi och DeFi, hävdade att kryptotillväxt och expansion alltid “hade varit i strid med de traditionella finansiella systemens intressen.” Men 2020 började TradFi vs. DeFi-berättelsen att förändras dramatiskt, säger Anderson, när stora investerings- och finansinstitut meddelade stora förvärv av bitcoin (BTC) och annan krypto.

“Coinbase direkta notering förenar dessa två sidor av ekonomin i framgången för detta licensierade och reglerade företag. Traditionella investerare som köper Coinbase-aktier kommer indirekt att spekulera på kryptomarknaden och på liknande sätt kommer kryptohandlare som äger Coinbase-aktier att ha ett intresse i företagets framgång, säger Anderson.

Å andra sidan

Q1-resultaten och noteringen av Coinbase är positiva för antagande av kryptomassa, och mer traditionella finansföretag införlivar krypto, säger Blake Ho, COO på DeFi-aggregator Furucombo. “Å andra sidan,” med den ökade konkurrensen när det gäller att överbrygga krypto till allmänheten, liksom den oförutsägbara kryptotransaktionsvolymerna (vilket är Coinbases huvudsakliga intäkter), “DeFi-åtkomst kan få Coinbase att sticka ut,” sa Ho.

Coinbase meddelade nyligen att de gick med i Chicago DeFi Alliance.

Men det återstår också att se vilken typ av effekter noteringen kommer att få på kryptoindustrin: positiv eller negativ.

Å ena sidan kommer COIN-notering vara positiv för mainstream-antagande och branschtillväxt, särskilt bland privatinvesterare, säger Alberto Jauregui, tillväxt Pocket Network, ett blockkedjedataekosystem för web3-applikationer.

“Å andra sidan kommer intäkterna och det kapital som samlas in att låta Coinbase fortsätta att konsolidera inflytande över branschen genom förvärv, utbyggnad av produkterbjudanden och dominans av valideringsmakt för att bevisa stake blockchains, till exempel Cosmos eller Tezos,” hävdade Jauregui . “Vi är stora fans av vad Coinbase hittills har gjort, men vi oroar oss för de centraliserande effekterna av användarkoncentrationen på en enda plattform, vilket förnekar de verkliga fördelarna med decentralisering.”

Samantha Yap argumenterar också för att när firandet avgörs och den allmänna medvetenheten om krypto växer, kommer “ögonen att vända sig till den alternativa växande” DeFi-industrin, med strukturer som DAO (decentraliserade autonoma organisationer) som blir allmänt kända.

Värdering i fråga

Coinbase är inte det enda börsen som förbereder sig för en direkt notering.

“Andra utbyten som följer i Coinbases fotspår är helt baserade på deras beredskap att bli offentliga. Detta kommer att bana väg för Coinbases konkurrenter att gå med i börsintroduktionen. Kraken kommer troligen att vara nästa, sa Gunnar Jaerv.

Jesse Powell, VD för Kraken, sa nyligen att företaget är på väg att bli offentligt nästa år, “troligen andra halvåret.”

Samtidigt tvivlar vissa på att Coinbase verkligen kommer att uppfylla den höga förväntade värderingen.

Investeringsforskningsföretag Nya konstruktioner skrev att “även om Coinbases intäkter ökade under de senaste 12 månaderna, har företaget liten eller ingen chans att möta de framtida vinstförväntningarna som bakas in i dess löjligt höga förväntade värdering av [USD] 100 miljarder. “Detta innebär att dess intäkter kommer att vara 1,5 gånger de sammanlagda intäkterna för 2020 av två av de mest etablerade börserna på marknaden, Nasdaq och Interkontinentalt utbyte (ICE) (ägaren till New York Börsen) sa de och tillade:

“Våra beräkningar föreslår att Coinbases värdering bör vara närmare [USD] 18,9 miljarder – en minskning med 81% från [USD] 100 miljarder förväntad värdering. “

Under tiden beräknar Delphi Digital att Coinbase potentiellt kan värderas mellan 160 miljarder USD – 230 miljarder USD om dess aktie kan leda till prismultiplikationer över genomsnittet, “vilket inte är för långtgående med tanke på nuvarande marknadsförhållanden.”

Coinbase publiceras den här veckan - vad kan man förvänta sig?  102

Enligt rapporter, enligt Coinbases bästa scenario förväntas det årliga genomsnittliga antalet månatliga transaktionsanvändare växa med 15% och nå 7 miljoner i år.

Och talar om berättelser, som rapporterat, Vijay Boyapati, författaren till ‘The Bullish Case for Bitcoin’ och Senior Software Engineer på Persika, sa att berättelsen att Coinbases notering hjälper priset på BTC-ökning är falskt. Han hävdade också att företaget skulle ha varit mycket större om de hade sina vinster i BTC istället för USD.
____
Läs mer:
– BTC glider när Coinbase ser 15% tillväxt av användare i bästa fall, fokuserar på Altcoins
– Den mörka sidan av Coinbase Listing
– Coinbase säger att det syftar till att förbättra kundservice, integration med Pro
– Coinbase syftar till direkt USD 1B, visar resultat och planer
– Coinbase-notering har störst inverkan på priset bland 6 börser – Messari

Source link