Coinbase Pro listar tjudring, vilket leder till debatter om innebörden av detta drag

Av | april 23, 2021


Coinbase Pro listar tjudring, uppmanar debatter om innebörden av denna åtgärd 101
Källa: Adobe / irklig

Coinbase Pro har listat de mest populära stablecoin-tjudrarna (USDT) dagar efter att börsens moderbolag börsintroduceras, medan företaget bakom stablecoin har kritiserats för brist på öppenhet.

Från och med den 22 april finns inkommande överföringar för USDT tillgängliga i de regioner där handel stöds, före början av handeln den 26 april, om likviditetsvillkoren är uppfyllda, säger kryptohandelsplattformen som ägs och drivs Coinbase.

Stöd för USDT kommer i allmänhet att finnas tillgängligt i Coinbases stödda jurisdiktioner, med undantag för New York. Dessutom är USDT ännu inte tillgängligt på Coinbase plattform eller via mobilapparna.

Eftersom USDT har lanserats på flera kedjor genom åren, inklusive OMNI, EOS, Tron (TRX) och, som nyligen meddelades, Polkadot (DOT), betonade börsen att de endast stöder ERC-20 USDT som körs på Ethereum (ETH) ) blockchain.

Företaget bakom stablecoin, Tether Limited, hävdar att de har reserver som helt backar varje USDT (dess börsvärde översteg 49 miljarder USD), sa tillkännagivandet. Som rapporterats, i en förlikning i februari med New Yorks åklagarmyndighetTether var tvungen att avslöja hur dess stablecoin stöds mer detaljerat. I sin oberoende revisors rapport i mars hävdades att företagets tillgångar översteg dess konsoliderade skulder den 28 februari.

Analytiker Adam Cochran se är att denna lista är den “mest hausseartade nyheten” som han har sett på länge. “Detta legitimerar starkt Tether, som ligger till grund för enorma prisåtgärder, och nu gör arbitrage till icke-fiat-börser mer direkt vilket är enormt för kapitalflöden”, skrev han.

Forskare och Tether-kritiker Cas Piancey twittrade att det är “häpnadsväckande” som Coinbase väntade till efter sin direkta notering för att lista tether. “Antingen det största steget för att äntligen göra skeptiker tyst eller den absolut värsta införandet av systemrisk möjlig, eller båda.”

Och medan Cochran hävdar att dessa nyheter legitimerar tether, Partner at Anderson Kill Stephen Palley menade att detta drag kanske “kraftigt delegitimiserar Coinbase” och tillade att “det är ett hemskt drag och injicerar systemrisk direkt i hjärtat av krypto.”

Cochran håller med om att det finns en risk, men att det är “storleksordningar mindre.” Om odds läggs ut är det mer troligt att det är till förmån än inte. “Med deras andel i USDC och institutionellt fotavtryck tror jag inte att deras uppgång för USDT är så stor. Så den risken de skulle väga för det måste vara jämförbar,” säger han. sa.

Men Piancey argumenterade att Coinbase har USD och “det spelar ingen roll hur någon känner för Tether och det stöder nu. De är 100% lätt att handla för USD (eller USDC) på en amerikansk plattform.”

Fler kommentarer fortsätter emellertid att tvivla.

Och medan utvecklaren Udi Wertheimer noterade det nyligen rapporterade uttalandet av Ethereums Vitalik Buterin att tether är Bitcoins “tickande tidsbombdemon”, diskuterade andra de meddelade paren.

__

___
Läs mer:
Aktiva adresser Antal Tether’s Tron-version Eclipst Ethereum-version
– Stablecoins kan ‘penetrera icke-kryptomarknader’ och överträffa 100 miljarder USD 2021
– Tänk dig att regulatorer stänger av tether – Vad händer med Bitcoin?

Source link