Coinbase Mulls Ethereum Collateral Amid Lending Program Expansion

Av | maj 14, 2021


Coinbase Mulls Ethereum Collateral Amid Lending Program Expansion 101
Alesia Haas. Källa: En videoskärmdump, Youtube / Coinbase

USA-baserad kryptobörsjätte Coinbase kan lägga till ethereum (ETH) som säkerhet inom en snar framtid som en del av företagets strategi att utöka sin utlåningsverksamhet, enligt Alesia Haas, Chief Financial Officer på Coinbase.

Haas talade under börsens senaste analytiska Q & A-samtal för det första kvartalet 2021 efter att hon blev tillfrågad om Coinbases drag att öka den tillgängliga kreditlinjen till 100 000 USD på bitcoin (BTC) -balanser.

I ett aktieägarbrev från den 13 maj sa Coinbase att det har ”sett en snabb tillväxt i ursprung” sedan det utvidgade sin BTC-säkerställda låneprodukt med ökade lånegränser.

”Vi bedömer varje mynt som vi lånar ut för likviditet. Finns det tillräckligt med djup i likviditeten i vårt börs för att vi skulle kunna avveckla säkerheten om vi befann oss under säkerhet, sade CFO och tillade att “eterum är mycket, mycket nära, ganska uppriktigt.”

Per CFO skulle företaget “kunna” se till att utöka säkerheten till eter under de kommande månaderna och kvartalen.

Hon påpekade att Coinbase lanserade sitt utlåningsprogram under fjärde kvartalet 2020 när en väntelista öppnades och initiativet började expandera under första kvartalet i år.

”Vi befinner oss i de tidigaste dagarna av vår portföljkrediter och utlåning / utlåning av produkter som vi hoppas kunna lansera. Så vi närmar oss alla våra produktserbjudanden i form av en genomsökning, promenad, löpstil, där vi startar liten sandlåda och fortsätter att expandera och investera, säger Haas.

På lång sikt syftar Coinbase till att utöka programmet till flera tillgångar som ligger till grund för dess lån, lägga till fler utländska marknader och öka de saldon som det kommer att låna ut, enligt verkställande direktören.

På frågan om antalet kryptoasset som Coinbase tillåter användare att spela med, medgav Haas att detta “inte var tillgängligt på så många tillgångar.”

”Vi erbjuder det på fyra olika tillgångar idag, men vi ser en trend när fler och fler av de nya kryptovalutorna som introduceras införs på bevis på insats per samtal. Så när de introduceras kommer vi att erbjuda satsningar på ett ökande antal tillgångar när vi går framåt, säger hon.

I en kommentar till insatsen sa företaget i aktieägarbrevet att det nu hade “över en miljon kunder som tjänar avkastning genom att placera sina tillgångar i Coinbase på sex olika tillgångar.”

”Under första kvartalet tillkännagav vi vår plan att erbjuda 6% APR för insatta ETH2, en uppgraderad version av Ethereum, den näst högsta kryptotillgången för börsvärde,” står det i brevet.
____
Läs mer:
– Coinbase säger att det riktar sig till fler användare, inte lägre avgifter
– ETH kan vända Bitcoin, men det kan inte ‘ha sin tårta och äta det också’ – Arthur Hayes

– Sequoia-backad Onchain depå för att starta ny Crypto-utlåningsverksamhet
– Bitcoin är ‘perfekt’ för USD 20T global säkerhetsmarknad – forskningSource link