Coinbase lägger till Apple Pay och Google Pay till Crypto-betalkort

Av | juni 1, 2021


Coinbase lägger till Apple Pay och Google Pay till Crypto-betalkort 101
Källa: Adobe / Araki Illustrations

USA-baserad kryptogigant Coinbase, har blivit en del av en stadigt växande marknad för mobilbetalningar eftersom ägare av Coinbase Card nu kan använda den för mobilbetalningar via Apple Pay och Google Pay, sa företaget idag.

Coinbase Card låter sina användare använda bitcoin (BTC) och andra kryptoassets för dagliga köp och kontantuttag. Kortet har redan funnits i Storbritannien och andra europeiska länder sedan förra året medan de amerikanska kunderna fortfarande är i väntelista. Företaget nämnde dock att ett fåtal utvalda kunder från väntelistan kommer att bjudas in att ansöka om ett kort den här veckan.

“När du är godkänd för ditt kort kan du enkelt börja spendera med Apple Pay och Google Pay – det finns ingen anledning att vänta på ditt fysiska kort”, säger företaget.

Det ser också ut som att endast dessa nya kunder i USA kommer att kunna dra nytta av krypto-cashback eftersom det för närvarande endast är tillgängligt för Coinbase-kunder i USA medan europeiska och brittiska kunder måste vänta på belöningsprogrammet. För närvarande erbjuder Coinbase upp till 4% krypto-cashback när du handlar via Apple Pay eller Google Pay – 1% tillbaka i BTC eller 4% tillbaka i stjärnlumen (XLM). Å andra sidan kommer varje betalkortstransaktion att uppgå till en avgift på 3% som kan kompensera för belöningen.

Företaget påminde också om att “att använda ditt Coinbase-kort för att göra inköp liknar att sälja din kryptovaluta på Coinbase-börsen.”

“Du kommer att behöva rapportera vinster eller förluster från din användning av kortet på din skattedeklaration. Så länge som USDC handlar i nivå med USD, bör användningen av ditt kort med USDC inte leda till att vinst eller förlust redovisas.” tillade de.
____
Läs mer:
– Binance tillkännager Binance Card; Hur jämför det sig med Coinbase-kort?
– Coinbase träffar “Betydande milstolpe” i Crypto Adoption

– Bitcoin Rewards “Farming” kommer
– Folds Bitcoin Cashback-kortSource link