Coinbase-anställda får extra miljoner som kan spenderas på BTC och Alts

Av | april 14, 2021


Coinbase-anställda får extra miljoner som kan spenderas på BTC och Alts 101
Källa: Instagram, Coinbase

Hundratals Coinbase anställda har fått aktier värda tusentals dollar före kryptobörsjättens direkta notering – förväntas vara klar idag, pengar som mycket väl kan användas för att investera i bitcoin (BTC) och altcoins.

Över 1 700 anställda har fått 100 aktier av Coinbase “som ett sätt att uttrycka företagets tacksamhet”, rapporterade Coindesk med hänvisning till en Coinbase-talesman.

Och med Nasdaq som i går uppgav att Coinbases referenspris för den direkta noteringen skulle vara 250 USD, kan utdelningen vara värt en cool USD 42,5 miljoner. Att vara kryptokunniga individer kan Coinbase-personal mycket väl tjäna in sina aktier – och konvertera sina fiatinnehav till krypto. Dessutom kan anställda och insiders i denna lista sälja sina aktier direkt.

Irlands Business Post rapporterade också att man hade sett ”företagsdokument för Coinbase Irland”Som visade” det har beviljat 105 510 aktieoptioner till sina anställda de senaste åren. ”

En analytiker höll emellertid tidigare denna månad kallt vatten på teorin att BTC skulle vara på väg att öka eftersom noteringen slutfördes senare idag, och menade att om “investeringsdollar som flödar till Coinbase ger en” kryptotilldelning “skulle denna händelse” tillfredsställa många privatpersoner och institutionella investerare på ett sätt som stjäl potentiell investeringsefterfrågan från bitcoin. ” Enligt honom betyder den här listan fortfarande inte att de anställda kommer att besluta att investera pengarna i BTC. Detta är särskilt anmärkningsvärt eftersom företaget “inte har visat en särskilt stark önskan att förvärva bitcoins i sin statskassa.”

I båda fallen är Nasdaq-värderingen bara en uppskattning, men återspeglar tidigare transaktioner och input från investment banksektorn. Men om det är korrekt skulle det värdera Coinbase – helt utspätt – till cirka 65,3 miljarder USD. Till exempel vid utbyte av kryptoderivat FTX, COIN, en symbol som spårar Coinbases marknadsvärde, nådde en topp över 620 USD när den direkta noteringen närmade sig, även om priserna sedan har sjunkit under tröskelvärdet på 580 USD.

CNBC tillade att om Coinbase nådde ett börsvärde på 100 miljarder USD, kommer det “omedelbart att bli ett av landets 85 mest värdefulla företag.”

Företagets spårare på börsen kommer att vara COIN, och över på Reddit uppgav vissa att de skulle vara beredda att köpa aktier till Nasdaqs värdering på 250 USD, men trodde att priser på över 600 USD var överskattade.

Vissa uppskattar att en nedgång efter notering sannolikt skulle följa senare i dag.

Men borta från aktiemarknaden kommer många kryptoobservatörer att ta ett stort intresse för den möjliga knock-on-potentialen för kryptomarknader, med BTC som för närvarande seglar mot USD 65 000 efter att ha brutit igenom sin rekordhöjd denna vecka, med ethereum (ETH) och altcoins som följer.

___
Läs mer:
– Coinbase publiceras den här veckan – Vad kan jag förvänta dig?
– Coinbase Listing hjälper inte Bitcoin Price – Analytiker
– BTC glider när Coinbase ser 15% tillväxt av användare i bästa fall, fokuserar på Altcoins
– Den mörka sidan av Coinbase Listing
– Bitcoin, Ethereum slog nya ATH: er en dag före Coinbase-notering

Source link