COIN berör basen på Nasdaq


COIN berör basen på Nasdaq 101
Brian Armstrong, grundare och VD för Coinbase. Källa: En skärmdump, Youtube / Coinbase

Den mycket diskuterade och efterlängtade händelsen har äntligen börjat: USA-baserad större kryptoutbyte Coinbase gick offentligt på Nasdaq börs via ett direkt offentligt erbjudande (DPO) av dess aktier under symbolen “COIN”.

Handeln indikeras öppna 340 USD idag, en siffra som kan förändras innan aktier börjar börja, rapporterade Bloomberg.

Det kan dock ta några timmar tills vi kan se priset offentligt. Per Jamie McGurk, en partner på riskkapitalföretaget Andreessen Horowitz, en aktieägare i Coinbase, börjar en auktion tidigt på morgonen den första dagen av handeln, som först anger storleken på efterfrågan och sedan till vilket pris som tillgång och efterfrågan börjar byggas. “Köpare och säljare kommer att justera sina beställningar i flera timmar när marknaden börjar finslipa jämviktspriset”, sa McGurk.

Som en påminnelse, efter mycket spekulation sedan slutet av 2020, inlämnade börsen Coinbase för offentliggörande via 1 miljard dollar direkt notering på Nasdaq Global Select Market i slutet av februari i år.

Antoni Trenchev, medgrundare och chefspartner för reglerad finansiell institution för digitala tillgångar Nexo, sa i en e-postkommentar att,

“Med sin formidabla institutionella vårdnad är Coinbase unikt positionerad för att legitimera en hel bransch och ge en omisskännlig signal till de få kvarvarande traditionella spelarna som ännu inte har doppat tårna i krypto att vi är här för att stanna, vi menar affärer och vi menar det i enlighet. “

Som en påminnelse, till skillnad från det traditionella börsintroduktionen (IPO), i en direkt notering, säljer företaget aktier direkt till allmänheten utan att få hjälp från mellanhänder. Det här är vägen som några större företag gillar Spotify och Palantir har valt att ta de senaste åren. Nästan 115 miljoner Coinbase-aktier finns på marknaden nu.

Medan den beräknade värderingen stod över 100 miljarder dollar de dagar som ledde till dataskyddsombudet, var det en hel del av dem som uttryckte tvivel om att matematiken bakom detta antal är möjlig.

Men Coinbases värdering överträffar den för historiska finansinstitut som JPMorgan sammanfallande med kryptos börsvärde som överstiger USD 2 trn ger utrymmet “välbehövlig stabilitet som kommer att lugna investerare,” kommenterade Ganesh Swami, grundare och VD för leverantören av blockchain-data Kovalent.

Strax före noteringen, sent på tisdagen, sa Nasdaq att Coinbase fick ett referenspris på 250 USD per aktie, vilket värderade det till cirka 65,3 miljarder USD. Detta indikerade dock inte var aktien skulle öppnas.

I början av april tillkännagav börsen sitt resultat för första kvartalet 2021, vilket ledde till ett antal hausseartade berättelser med 1,8 miljarder USD i intäkter under första kvartalet 2021, jämfört med 1,3 miljarder USD för hela 2020.

Listan i sig förväntas, enligt många industrin, i stor utsträckning vara fördelaktig för utbytet och kryptoindustrin i sin helhet.

Volatilitet förväntas dock under de första veckorna av handeln. Lior Messika, grundare och Managing Partner för forskningsinriktad EU VC Fund Eden Block, sa att den direkta noteringen kan utgöra en utmaning för den bredare kryptoindustrin och marknaden. Även om evenemanget är en spelväxlare som “symboliserar en modig ny era för blockchain-industrin, […] den inneboende volatiliteten hos digitala tillgångar och den totala barndomen i utrymmet kan återspeglas i företagets aktiekurs över tiden. ”

Under tiden överlämnades över 1700 Coinbase-anställda 100 aktier värda tusentals dollar före noteringen, varav några förmodligen kan användas för att investera i bitcoin och altcoins.

Men vissa analytiker håller inte med. Trots bitcoin (BTC) och ethereum (ETH), som de två största kryptotillgångarna i världen genom marknadsvärde, då de såg deras nya rekordhöga höjder på dagen för DPO, Vijay Boyapati, författaren till ‘The Bullish Case for Bitcoin’ ‘och Senior Software Engineer på Persika, hade tidigare sagt att Coinbases notering faktiskt inte skulle driva BTC: s pris högre, och att de anställda kanske inte investerar i krypto.

Dessutom har många undrat över hållbarhet. Börsens öde är knutet till prestanda och upptag av bitcoin och andra kryptoassets, säger Andrew Urquhart, docent i finans vid ICMA Center, University of Reading. “Men om du är intresserad av att investera i kryptoassets är det troligtvis bättre att du investerar i de digitala mynten själva, eftersom deras prestanda bara beror på efterfrågan på dem.”

Med detta sagt är insiderna fortsatt hausse. Standard Hashrate-grupp VD, Alex Zhao, drog slutsatsen att “Coinbase-börsintroduktionen är ett bevis på mognad av Bitcoin och kryptovaluta. Med Bitcoin nu lika mainstream som någonsin, ser vi att branschen fortsätter att växa in i överskådlig framtid.”

___

Reaktioner:

___

Läs mer:
– Med tanke på Coinbases COIN? Du kanske är bättre att köpa Bitcoin istället
– Coinbase går för direkt testning av Crypto-berättelser idag
– Coinbase-anställda får extra miljoner som kan spenderas på BTC och Alts
– Coinbase publiceras den här veckan – Vad kan jag förvänta dig?
– Coinbase Listing hjälper inte Bitcoin Price – Analytiker
– BTC glider när Coinbase ser 15% tillväxt av användare i bästa fall, fokuserar på Altcoins
– Den mörka sidan av Coinbase Listing
– Bitcoin, Ethereum slog nya ATH: er en dag före Coinbase-notering
___
(Uppdaterad kl. 14:04 UTC med en ny video och reaktioner. Uppdaterad kl. 14:58 UTC med en video. Uppdaterad kl. 15:12 UTC med en Bloomberg-rapport i andra stycket.)

Source link