‘Christie’s F *** ed up USD 17m CryptoPunks Sale’

Av | maj 12, 2021


NFT-handlare: 'Christie's F *** ed up USD 17m CryptoPunks Sale' 101
Dessa 9 CryptoPunks auktionerades på Christie’s. Källa: Twitter / @ ChristiesInc

Crypto-communitymedlemmar har blivit fumling trots en annan icke-fungibel token (NFT) -försäljning hos auktionsjätten Christie’s – med vissa som hävdade att nyckelaktörer undantogs från anbudsprocessen på grund av auktionshusets byråkrati och misslyckande med att visa upp konstverken på ett meningsfullt sätt.

Per en tweet från Christie’s, en samling av nio CryptoPunks som säljs för knappt 17 miljoner USD – vilket gör försäljningen till det näst största auktionshusets NFT-affär i historien, och endast efter auktionshusets försäljning av ett Beeple-verk i mars för 69 miljoner USD.

Men precis som det var fallet med försäljningen i mars – när Tron (TRX) supremo Justin Sun hävdade att han motverkades i ett sista gissningsbud om att betala 70 miljoner USD för Beeple-arbetet – är det några som gråter.

NFT-handlare @gmoneyNFT tog till Twitter till posta en 11-delad tirad som anklagar auktionshuset för “jävla upp” försäljningen, anklagar det för att bli en “relik från det förflutna” genom att ta ut en brant 15% avgiftsavgift, och misslyckas med att visa upp CryptoPunks-föremålen på ett sätt som gjorde dem verkar attraktiva för köpare som är mindre bekanta med NFT-världen.

Christies hade försökt öka intresset för föremålen genom att erbjuda potentiella anbudsgivare en “virtuell rundtur” i sitt galleri. Men @gmoneyNFT, som tog turnén, var inte imponerad och förklarade:

”Vi såg Da Vinci. Basquiat. Haring. Banksy. Warhol. Fantastiska verk av många andra artister. Men när vi gick runt fick vi besked att vara på utkik efter punks. ”

Punksen i fråga visade sig vara små utskrifter av de nio CryptoPunks som “gömdes” på strategiska punkter hela tiden.

Vissa uttryckt skräck, medan andra hävdade att det att visa konstverken på detta sätt stod som “trolling the Punks.”

@gmoneyNFT skrev,

”Jag frågade om hur köparen stod upp på tomten såg ut. Och jag fick veta att de önskade att det var lite starkare. […] Du önskar att det var mer efterfrågan på köpare? Varför börjar du inte med att visa konsten ordentligt till att börja med? Varför försöker du inte utbilda potentiella köpare om varför det kan vara en viktig del? ”

CryptoPunks, skapad av Larva Labs 2017 finns 10 000 pixelkonstporträtt med människor, såväl som andra varelser, och många gavs ursprungligen bort, även om Larva höll på cirka 1 000, inklusive paketet som auktionerades ut av Christie’s – som innehöll en sällsynt utomjording. Alien CryptoPunks har redan hämtat över 7,5 miljoner USD i tidigare auktioner.

Andra kommentatorer påpekade att buntens försäljningspris kunde ha varit högre, med ett opining: “Köparen fick dem för att stjäla.”

En annan NFT-handlare, @nanexcool, hävdade att en on-chain-auktion skulle ha varit att föredra framför att hålla budprocessen på Christies plattform, och

”Christies var fel plats för auktion av CryptoPunks [bundle]. Det fanns många DAO: er med massor av kapital redo att köpa dem, men regler / KCY[know-your-customer protocols]/ byråkrati gjorde det svårt för dem att delta. ”

Som rapporterat, per ConsenSys, många decentraliserade autonoma organisationer (DAO) har etablerat sig som krafter att räkna med på marknaden för sällsynt digital konst, vilket gör det möjligt för investerare att slå samman kapital för att överträffa sina konkurrenter. De blir snabbt ett sätt att distribuera äganderätten till sällsynt konst, sa företaget.

Under tiden igår, e-handel jätte eBay tillät försäljning av NFT: er för digitala samlarobjekt som handelskort, bilder eller videoklipp på dess plattform.

Vi uppdaterar den här artikeln om vi får svar från Christie’s.
____
Läs mer:
– Sotheby’s To Auction ‘First NFT Ever Created’
– Varför NFT är inte bara för konst och samlarföremål

– NFT-explosionen kommer under de kommande två åren och kommer att skapa jobb, säger insiders
– Tänk på dessa juridiska frågor innan du spenderar miljoner på NFT

– Icke-fungible 2021: Förbered dina NFT: er för deFi, staking och delning
– NFT säljs för miljoner, men hur säger du en diamant från en dud?

Source link