Chia Network ‘öppnade diskussioner’ med investerare, debuterar på börser

Av | maj 3, 2021


Chia Network 'öppnade diskussioner' med investerare, debuterar på börser 101
Bram Cohen, grundare av Chia. Källa: En videoscreenshot, Youtube / Roger Royse Law

Innan deras lansering av mainnet, Chia Network, utvecklaren av blockchain och plattformen “smart transaktion”, diskuterade med investerare för att säkra ytterligare finansiering, enligt en anmärkning till investerare, sett av Cryptonews.com.

“Vi har inlett diskussioner med befintliga och nya källor för att säkra ytterligare finansiering efter vår lansering,” sa noteringen i februari och tillade att “vår operativa landningsbana vid vår nuvarande brännhastighet är cirka 5,7 månader.”

Mainnet lanserades i mars i år.

“Som med all relaterad företagsutveckling kommer vi formellt att utfärda ett pressmeddelande för att avslöja all all viktig information”, sa företaget när det kontaktades för kommentarer.

Enligt deras whitepaper, daterad den 10 februari, samlade bolaget cirka 16 miljoner USD i finansiering via SAFE-avtal (enkelt avtal för framtida eget kapital), med den sista omgången på 5 miljoner USD som slutfördes i augusti 2020. ”Ingen investerare har utlovats chia i gengäld för deras investering, ”stod det, medan vissa investerare har inlösenrättigheter som skulle vara denominerade i chia till det dåvarande priset på chia om företaget inte noterar sitt eget kapital för offentlig handel som planerat.

Företaget stöds av VC-kraftverket Andreessen Horowitz, Galaxy Investment Group, dcm, äkta satsningar, och andra. Cypherpunk Holdings‘, som stöds och leds av Cryptonews.com Grundare Antanas “Tony” Guoga, investeringar i Chia rapporteras själv vara 300 000 USD konvertibla sedlar.

Ingen enskild aktieägare får äga mer än 50% av företaget per vitboken, och ingen enskild investerare eller fond kommer att inneha mer än 10% av de utestående aktierna i bolaget på en konverterad och kombinerad basis. Investerarna som grupp innehar cirka 35,1% av de utestående aktierna på en konverterad basis och projektets grundare, Bram Cohen, som också är uppfinnaren av BitTorrentfår uppfinnaren cirka 47,4% som kombinerar sin grundares eget kapital och hans efterföljande kontanta investering i en SAFE på en konverterad basis.

Dessutom, i vitboken, sa företaget att det “alltid har ansett ett eventuellt offentligt erbjudande eller notering av eget kapital som en del av vår produkt- och affärsstrategi.”

Under tiden började deras ursprungliga token, som beskrivs som “gröna pengar för en digital värld” på en “miljövänlig blockchain”, chia (XCH), idag handlas på börser som Gate.io, MXC.COMoch Bibox.

17:29 UTC handlas den till 1786 USD, jämfört med 1 566 USD, eller det tidigast tillgängliga priset på Coinmarketcap.com. Den nådde en handelsvolym på 9,7 miljoner USD.

Chia Network använder den så kallade “Proofs of Space and Time” -modellen, liksom ett smart transaktionsprogrammeringsspråk som heter “Chialisp”.

“Istället för att använda kraftfulla specialiserade datorresurser, förlitar sig Chia på lagringsutrymme i kombination med den extra tidvariabeln (via en” verifierbar fördröjningsfunktion “eller” VDF) för att säkerställa blockchainens integritet och säkerhet. En chia-jordbrukare kommer att spendera några CPU-cykler för att skapa “tomter” på hårddiskar, men kommer sedan att använda den energieffektiva resursen för hårddiskutrymme under de följande åren för att delta i konsensusmekanismen som verifierar nya block på Chia-blockkedjan, “säger de. sa och tillade att chia skapas som en belöning till chia “bönder”.

Företaget sa att det förväntar sig att deras blockchain ska användas i en rad transaktioner, inklusive gränsöverskridande betalningar, utfärdande av finansiella tillgångar och stablecoin-emissioner, medan de också planerar att sälja mjukvarutjänst och support för sin open source-blockchain och smarta transaktionsprogramvara till regeringar, finansinstitut, företag och stora köpare och säljare av lagring.
____
Läs mer:
– Proof-Of-Bitcoin behövs som kritiker och konkurrenter förenar sig för att spela klimatkort
– En närmare titt på miljöpåverkan av Bitcoin Mining

– Krypto och traditionell ekonomi för att slå samman via M & As
– Crypto Ecosystem mognar, men det finns färre nya deltagareSource link