Chef för sydkoreanska oppositionspartiet medger kryptohandelserfarenhet

Av | juni 17, 2021


Chef för sydkoreanska oppositionspartiet erkänner Crypto Trading Experience 101
Lee Jun-seok. Källa: Facebook / junseokandylee

En annan stor politisk ledare har kommit ut som en kryptoentusiast – som den nya ledaren för det största sydkoreanska oppositionspartiet har erkänt att ha handlat tokens “för skojs skull.”

Lee Jun-seok, bara 36 år gammal, bedövade den politiska världen förra veckan när han vann ledarskapsvalet för posten som ordförande för People Power Party och blev den yngsta ledaren någonsin för högerpartiet. A Harvard examen i ekonomi och datavetenskap, han är också en teknisk entreprenör och grundare av Edushare börja.

Lee känd som ”Millennials-rösten” inom ett parti som vanligtvis domineras av äldre män, och Lee kastade oväntat ljus över sitt kryptohandelsförflutna.

Per Edaily, Lee berättade för värden för en nyhetspodcast att han hade “provat” kryptohandel – även om han slutade att avslöja namnen på de tokens han hade handlat och hur mycket pengar han hade tjänat på strävan.

Oavsett, citerades han som säger:

”Jag tjänade tillräckligt med pengar för att finansiera tre eller fyra valkampanjer genom att investera i kryptovaluta. Men nuförtiden [crypto prices] har fallit mycket. ”

Och det ser ut som om Lee: s intresse för krypto inte var rent rekreativt, trots hans protester att hans handel var “för skojs skull.”

“Jag brukade vara programmerare, så jag kunde skapa ett automatiserat kryptovalutainvesteringsprogram”, sa han.

Förra månaden medgav Lee på Facebook att han ägde sig åt “en liten tokeninvestering.”

Reportrar har tryckt på Lee för mer information om hans handel – och i synnerhet storleken på hans vinst. Han svarade att hans vinst var “inte i USD eller tiotals miljoner USD.”

På frågan om hans vinst var under 1 miljon USD skrattade Lee och föreslog att så var fallet.

Eftersom valkampanjer vanligtvis kostar upp till 180 000 USD – per Lees egen räkning – kan hans intäkter beräknas uppgå till mellan 500 000 och 750 000 USD, om hans egna uppskattningar är korrekta.

Han slutade med att rekommendera medborgare att ta upp sin hobby, men noterade att krypto är “mycket flyktig”.

Det är osannolikt att Lee kommer att gå till ordförandeskapet nästa år i val som kommer att hållas under första halvåret 2022. Men han kan bli partiets kungsmakare. En av de ledande kandidaterna för People Power-nomineringen är Won Hee-ryong, guvernören på Jeju Island.

Vann i år medgav han att ha dolt i krypto själv – och har tidigare försökt söka lagliga sätt att komma runt regeringens heltäckande förbud mot initiala myntoffer (ICO).

Partiet har under tiden blivit medvetet om den växande roll som krypto sannolikt kommer att spela i nästa års val och har nyligen bildat en kryptotask, bemannad med teknik- och policyexperter.
____
Läs mer:
– Berätta för oss vilka Altcoins du vill ta bort, Regulator beställer koreanska börser
– Förstå vad som gjorde El Salvadors president Bukele till Bitcoin

– Tidigare tillsynsmyndigheter som flyttar in i krypto: Sydkorea vs USA
– Ukrainska parlamentsledamoten tjänade in sin krypto – och gjorde mer än två gånger sin lönSource link