Chat App Giant Kakao ‘äger 23% av Crypto Exchange Operator’

Av | april 13, 2021


Chat App Giant Kakao 'äger 23% av Crypto Exchange Operator' 101
Källa: Adobe / burdun

Den sydkoreanska internetjätten Kakao äger enligt uppgift “cirka” 23% av Dunamu, operatören av landets marknadsledande kryptobörs Upbitper sydkoreanska media.

Två av landets största finansiella tidningar – Maeil Kyungjae och Money Today – nämnde företagets minoritetsägande i Kakao i de senaste rapporterna om Kakaos ekonomiska hälsa och de senaste aktiekursernas stigningar.

Kakao driver den mycket framgångsrika chattappen KakaoTalk, liksom Mark X blockchain dotterbolag, Klip crypto plånbok och Klaytn blockchain nätverk – förutom en listad kryptoasset med namnet klay (KLAY). Företaget har också omfattande bankverksamhet, en e-betalningsarm och en mängd andra affärsvägar.

Men med Upbit som postar rekord siffror och Dunamu enligt uppgift tittar på ett börsintroduktion (IPO) i USA – möjligen från baksidan av Coinbases egen efterlängtade notering den här veckan – Kakaos aktier är också höga.

Maeil Kyungjae skrev:

”Kakao äger, direkt och indirekt, en andel på 23% i Dunamu. Kakao äger själv 8,1% medan [VC arm] Kakao Ventures‘K Cube nr 1 Venture Investor Fund äger 11,7%, med Kakao Youth Startup Fund äger 2,7%. ”

Money Today skrev emellertid att Kakao ”äger cirka 23% av Dunamus aktier.”

Både Dunamu och Kakao har flyttat för att distansera sig från varandra i det offentliga rummet, med den förra talar Cryptonews.com att Kakao var en ”tidig investerare” i Dunamu och bagatelliserade ytterligare viktiga länkar mellan företagen. Det är dock också ett faktum att ett antal ledande Dunamu-chefer är tidigare Kakao-anställda.

Sydkoreanska medier hävdar att Dunamu aktivt har genomfört sitt börsintroduktionsbud, och Money Today förklarar att det hade funnits “nyheter” som tyder på att Dunamu hade “varit i kontakt med utländska värdepappersföretag” som t.ex. Credit Suisse och Goldman Sachs i syfte att “främja en notering på New York Börsen. ”

Kakao har också varit aktiv på M & A-fronten, med flera sydkoreanska medier som rapporterade på fredag ​​att de är i samtal om en affär för modeshoppingplattformen Sicksack.

Sydkoreanska medierapporter säger att experter värderar ZigZag till cirka 1 miljard dollar, men Kakao har ännu inte bekräftat eller förnekat sitt intresse för e-handelsföretaget.

Cryptonews.com har kontaktat både Kakao och Dunamu för kommentar.
____
Läs mer:
– Sydkoreanska tidningen ska ge sina prenumeranter Kakaos Klay-token
– Sydkoreanska Tech Giants kan dra nytta av ‘Rising Crypto Pay Demand’
– Kimchi Premium försvinner och återvänder sedan när bankemissioner verkar ha slagit sig
– Förbud om delning av orderböcker kan skaka sydkoreanska utbyten till kärnanSource link