CBDC Shilling och Bitcoin Bashing kan nå G20-nivån

Av | juli 9, 2021


CBDC Shilling och Bitcoin Bashing kan nå G20-nivå 101
Källa: AdobeStock / lee

Med ett ökande antal centralbankers digitala valutaprojekt (CBDC) pågår över hela världen har centralbanker i allt högre grad börjat kritisera decentraliserade kryptovalutor, som bitcoin (BTC). Och nu kan dessa ansträngningar bli mer samordnade, eftersom centralbanker kräver mer CBDC-relaterat samarbete på internationell nivå.

En ny rapport för G20 anger av Bank of International Settlements (BIS), den Internationella valutafonden (IMF) och Världsbanken identifierade många frågor som “måste tas med i beräkningen för att CBDC ska stödja förbättringen av gränsöverskridande betalningar”, och närmar sig dem från två perspektiv:

  • den praktiska, utforska hur en gränsöverskridande betalningsinfrastruktur med CBDC skulle kunna upprättas,
  • och ett makroekonomiskt perspektiv, “att undersöka den potentiella ökningen av gränsöverskridande flöden, möjliga finansiella stabilitetsrisker och valutasubstitution, och reservera valutakonfigurationer och backstops.”

Rapporten belyser vidare behovet av multilateralt samarbete om makroekonomiska konsekvenser samt vikten av interoperabilitet mellan CBDC.

Ett medföljande uttalande säger att författarna erkänner att CBDC kan underlätta gränsöverskridande betalningar när myndigheter samordnar på internationell nivå, och att internationellt samarbete är viktigt för att CBDC kan förbättra gränsöverskridande betalningar.

Därför har G20 godkänt en färdplan för att ta itu med de viktigaste utmaningarna för att reformera gränsöverskridande betalningar för att göra dem billigare, snabbare och mer tillförlitliga, sa de.

“Medan många av färdplanens åtgärder syftar till att förbättra det befintliga gränsöverskridande betalningsekosystemet, erbjuder CBDC möjligheten att börja med ett” rent skiffer “,” Sir Jon Cunliffe, ordförande för utskottet för betalningar och marknadsinfrastruktur och biträdande guvernör för finansiell Stabilitet i Storbritanniens central Bank of England, sa och tillade:

“Det är mycket viktigt att centralbanker tar hänsyn till den gränsöverskridande dimensionen i sitt arbete med potentiella CBDC: er och så undviker många av utmaningarna i dagens äldre teknik och processer.”

Cecilia Skingsley, biträdande guvernör för den svenska centralbanken Riksbanken, kommenterade att länderna som bildar det mellanstatliga forumet G20 har prioriterat att förbättra gränsöverskridande betalningar för att möta de befintliga utmaningarna.

CBDC är en del av den pågående översynen eftersom de i tid och i kombination med andra förbättringar kan komma att främja gränsöverskridande betalningsmetoder. “Det här arbetet kommer vid exakt rätt tidpunkt. Centralbanker, IMF och Världsbanken kommer samman och beskriver gemensamt tänkande innan CBDC kan lanseras i större skala”, säger Skingsley.

G20 är en grupp länder och internationella block som består av Argentina, Australien, Brasilien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Indien, Indonesien, Italien, Japan, Sydkorea, Mexiko, Ryssland, Saudiarabien, Sydafrika, Turkiet, Europeiska unionen, Storbritannien och USA.

Baserat i Basel, Schweiz, säger BIS att det ägs gemensamt av världens 62 centralbanker, som representerar länder som tillsammans representerar cirka 95% av den globala bruttonationalprodukten.

Under tiden på Crypto Twitter, ett två år gammalt tal av Agustín Carstens, chefen för BIS och den tidigare guvernören för centralen Bank of Mexico, återupptogs nyligen, vilket ledde till debatter om integritet. Under 2019 sa Carstens att tack vare CBDC: er kommer centralbankerna att ha “absolut kontroll” över reglerna och reglerna för hur ett CBDC kan användas.

“Vi kommer också att ha tekniken för att genomdriva det”, sa han.

____

Läs mer:
Kinesiska centralbanken väljer vanlig CBDC-retorik i Bashing Bitcoin, Stablecoins
– Centralbanker intensifierar Bitcoin, Stablecoin Bashing-insatser mitt i CBDC-planer

– Indisk centralbank spelar av samma anti-Crypto, Pro-CBDC regler som Kina, EU
– ECB: s president attackerar Bitcoin igen när digital euro fungerar

– ‘Knives Coming Out’ när Cryptoverse svarar på BTC FUD av den amerikanska senatorn
– Vissa centralbanker visar intresse för Bitcoin; Inflation Fears Mount

Source link