Canaan diversifierar affärer genom att bli en Bitcoin Miner i Kazakstan

Av | juni 23, 2021


Canaan diversifierar affärer genom att bli en Bitcoin Miner i Kazakstan 101
Källa: Adobe / Dennis

Huvudproducent av Bitcoin (BTC) gruvutrustning Kanaan tillkännagav att de har gått bortom sin befintliga affärsmodell och blivit gruvarbetare själva, som “det logiska nästa steget” mot att optimera sina intäkter, stärka lagerhanteringen och leveranskedjans kapacitet, samt ackumulera BTC.

Canaan driver “sin egen krypto-gruvverksamhet i Kazakstan med sina senaste Avalon Miner-enheter som redan är i drift”, säger företaget i e-postmeddelandet i dag. På det sättet “levererar de sina 2021 strategiska planer som tillkännagavs tidigare i år.”

När det gäller skälen bakom detta steg är en att den kommer att göra det möjligt för Kanaan att direkt ackumulera BTC som “nu allmänt accepteras som en investerbar tillgångsklass och därmed har potential för avsevärd uppåtsättning för Kanaan.”

Dessutom sa Nangeng Zhang, Canaans styrelseordförande och VD, att teamet tror att deras egendrivna Bitcoin-gruvverksamhet skulle bidra till att förbättra företagets ekonomiska resultat, men också utöka affärsområdet och deras kundbas.

Som rapporterades i början av denna månad nådde Canaan en total nettoomsättning på USD 61,5 miljoner under första kvartalet (Q1) i år, lägre än USD 68,3 miljoner under första kvartalet 2020, men högre än USD 38,2 miljoner för Q4 2020. Deras netto Intäkterna uppgick till 200 000 USD, medan företaget hade registrerade förluster både under Q1 och Q4 2020.

Zhang uppgav vidare att “när vi integrerar mer branscheresurser i vår verksamhet, tror vi att detta affärssegment kommer att göra det möjligt för oss att återuppliva vårt lager av gruvmaskiner, skydda oss från Bitcoin-volatilitet och säkerställa vår lagerhållning under marknadsuppgångar”.

Per företag har typiskt produktion och försäljning av gruvmaskiner varit nära kopplade till priserna på den underliggande krypton, såsom BTC, och överdrivna fluktuationer i det priset kan leda till överdriven volatilitet i intäktsströmmarna hos gruvleverantörer.

Till detta läggs “den långsiktiga karaktären av tillverknings- och produktionsprocesser”, så det är vanligt att det finns en tidsfördröjning mellan svar på utbudssidan och förändringar i efterfrågan, som tenderar att leda till en av de två ytterligheterna: tomgångsresurser eller alltför ansträngd kapacitet.

“Diversifieringen till gruvdrift minskar inte bara sådana operativa risker, utan förbättrar också Kanaans smidighet och förmåga att navigera i de snabbt utvecklande marknadsförhållandena”, säger företaget.

När det finns en “lugn” på marknaden kommer gruvverksamheten att dra nytta av tillgången på sina lagerbrytningsmaskiner som aktivt kan användas i sin gruvdrift till låga elhastigheter, vilket maximerar deras datorkraft vid den tiden, sa de. Och när marknadsaktiviteten är förhöjd kommer den att dra nytta av att använda bearbetningskapaciteten för sina äldre maskiner.

“Nettoresultatet kommer att bli en avsevärd förbättring av lagerplanering och optimering av försörjningskedjan under hela året och påverkas inte av priset på Bitcoin”, sa de.

Dessutom öppnade Canaan nyligen sitt första utländska servicecenter i Kazakstan.

Som rapporterats kan kryptogruvar som flyr från Kinas senaste omgång av övergrepp vända sig till ett närliggande land i ett försök att fortsätta göra affärer – med Kazakstan som alltmer ser ut att ge ett nytt hem för dem som vill etablera sig utanför Kina.

8:00 UTC handlas BTC till 34,123 USD. Det har ökat med 4% på en dag och ned 15,5% på en vecka.
____
Läs mer:
– Ethereum, Litecoin, DOGE Miners kör färre riggar mitt i Bitcoin Hashrate Drop
– Traditionella investerare som skickar ett ESG-tecken också viktigt för Bitcoin Miners

– Sichuan ” går med i kinesisk kryptokrackdown ” som US Woos Middle Kingdom Miners
– Ingen krypto i G7 Wrap-up, men handlare, gruvarbetare kommer fortfarande att vilja noteraSource link