Buterin får inte skatteavskrivning för SHIB India COVID-19 Hjälpdonation

Av | maj 19, 2021


Buterin får inte skatteavskrivning för SHIB India COVID-19 Hjälpdonation 101
Vitalik Buterin. Källa: en videoskärmbild, Youtube, Business Insider

Singapore-baserade Ethereum (ETH) grundare Vitalik Buterin sa att han inte kommer att få en skatteavskrivning på sin donation av 50trn shiba inu (SHIB) tokens för att stödja Indiens Crypto COVID Relief Fund.

Han rapporterades säga av Bloomberg att reglerna för kryptovaluta i Singapore, där han betalar sina skatter, är “betydligt renare än i USA eller Kanada”. Medgrundaren sa att han ansåg att han inte var berättigad till avskrivning.

Buterin har gjort en rad donationer i myntet, totalt uppskattningsvis 1,2 miljarder USD vid tidpunkten för de gjordes, varefter han brände 90% av sin återstående SHIB.

Han förklarade att innehav av de återstående mynten “för alltid var aldrig ett alternativ” bland annat av säkerhetsskäl, och att det var mer vettigt för honom att göra något användbart med sina tillgångar direkt.

Buterin hade skickat mynt från SHIB: s skapare utan hans tillstånd i ett drag som han sade har lämnat honom förbryllad. En av de mest populära förklaringarna till deras drag var antagandet att Buterin, som redan åtnjuter status som en kryptomilliardär på grund av ETHs värdeökning, inte skulle spendera sin del av meme-tokens.

“Realistiskt, om dessa myntprojekt ville undvika en person som skulle sälja ett stort utbud, borde de inte ha utfärdat dessa mynt”, sa utvecklaren. “Jag vet inte vad de gjorde och gav ut mynt till mig.”

Strax efter att Buterin tillkännagav sitt beslut började SHIB: s värde att spira ner. Han medgav dock att han var “positivt imponerad” av hur kryptosfären har reagerat på hans donation och sagt att de “var mycket mindre upprörda över det än jag förväntade mig”.

09:43 UTC handlar SHIB, rankad 25 efter marknadsvärde, till USD 0,00001331 och sjunker med 57% på en vecka, vilket minskar sina månatliga vinster till 619%. Samtidigt handlar ETH för 2 979 USD och sjunker med 29% på en vecka, men ökar fortfarande med 33% på en månad.
____
Läs mer:
– Buterin betalade 800+ USD i avgifter för 9 större transaktioner på Ethereum
– Vitalik Buterin visar barmhärtighet mot Shiba Inu som Meme Coin-halvor i pris

– ‘DOGE Killer’ Shiba Inu täpper Ethereum medan muskelen lyfter Dogecoin igen
– IRS kan komma för din krypto om du är skyldig dem – tjänstemanSource link