Buterin betalade 800+ USD i avgifter för 9 större transaktioner på Ethereum

Av | maj 13, 2021


Buterin betalade 800 USD i avgift för 9 större transaktioner på Ethereum 101
Vitalik Buterin. Källa: en videoskärmdump.

Ethereum (ETH) grundare och nybildad miljardär, Vitalik Buterin, har stigit till tillfället och donerat enorma mängder hundtema-tokens och ETH till välgörenhetsorganisationer och samhällsprojekt. Nio transaktioner kostar honom mer än 800 USD i avgifter.

Den episka donationen uppgår till totalt ETH 16 342, värt nästan USD 68 miljoner vid den tiden, 49,3 trn Akita Inu (AKITA) mynt (värt ca USD 431 miljoner vid den tiden), 432trn Dogelon (ELON) tokens (336 miljoner USD) plus 50 trn Shiba Inu (SHIB) -token, värda cirka 1,2 miljarder USD vid den tiden.

Flytten kom på toppen av så kallad “memecoin” mani, under vilken flera Dogecoin (DOGE) ripoffs som SHIB, AKITA, ELON och andra gick igenom betydande uppskattningar i värde. Många av de avlastade mynten har dock kollapsat upp till -60% i värde på grund av Buterins handlingar.

Så här ser kedjan av transaktionerna ut:

  • Först, chefsvetenskapsmannen vid Ethereum Foundation donerade alla AKITA-token som samhället gav honom till Gitcoin, en offentlig Ethereum-baserad insamlingsplattform.
  • Sedan skickade han ETH 13 292 till Givewell, en ideell organisation som syftar till att främja världens bästa välgörenhetsorganisationer.
  • En donation bestående av ETH 1000 (två transaktioner på ETH 250 och ETH 750) plus alla Buterins ELON-tokens gick till Methuselah Foundation, en ideell organisation som stöder insatser inom vävnadsteknik och regenerativ medicin.
  • ETH 500 och över 50 biljoner SHIB-token donerades till Indiens Crypto COVID Relief Fund.
  • ETH 1 050 gick till Machine Intelligence Research Institute.
  • Slutligen donerade han ETH 500 till Charter Cities Institute – en forskningsorganisation för allmän politik.

Dessa nio transaktioner kostade honom ETH 0,217395307, som i skrivande stund är värt cirka 844 USD, medan det för mindre än en dag sedan när poletterna skickades värderades till cirka 900 USD. Den dyraste transaktionen kostade över 200 USD, medan den billigaste var cirka 30 USD.

I båda fallen spekulerar vissa branschobservatörer att flytten markerar början på Buterins kamp mot meme “pump and dump” -mynt som täppt till Ethereum blockchain under de senaste dagarna, vilket höjde transaktionsavgifterna (gas) upp till och över 200 USD. per överföring.

Som ett resultat tankade några av de sålda mememynt upp till 60% under det senaste dygnet. 9:00 UTC förlorade SHIB – 39% av sitt värde, ELON tankade -61% och AKITA token förlorade -45% av sitt värde. De flesta av Buterins memecoins skickades till honom av representanterna för meme-projektet i hopp om att marknadsföra sina projekt.

Många i samhället tycks berömma Buterin för detta drag, som enligt vissa skulle kunna stava slutet för ”memecoin-manien”. Till exempel kallade en Reddit-användare u / wallstreetdumbass det för ett “500 IQ-spel” och hävdade att det:

  • Memecoins är värdelösa ERC-20-tokens och lockar människor till “pump and dump” -scheman.
  • Buterin donerade Shibacoins till Indien, som är det näst mest befolkade landet i världen, och var omgivet av rykten och ansträngningar att helt förbjuda kryptovaluta.
  • ” Rensningen ” av memecoins kommer att göra Ethereum mer användbart igen, eftersom det kommer att sänka gasavgifterna en gång vinst.

Bobby Ong, Chief Operations Officer (COO) hos den populära kryptomarknadsdataleverantören CoinGecko, kallade Vitalik Buterin “en absolut chad.” Sandeep Nailwal, en av initiativtagarna till Indiens Crypto COVID Relief Fund, samt medgrundare av Polygon (tidigare Matic Network), tog till Twitter för att tacka Vitalik Buterin för hans generositet.

Men inte alla berömde Buterin.

Andra memecoininnehavare var inte så entusiastiska över Buterins handlingar som fick deras favoritmynt att sjunka i värde. Strax efter det uppstod ett nytt mynt med namnet “Fuck Vitalik Inu (FUCKVB) på Ethereum blockchain med en maximal leverans av 1.000.000.000.000.000 tokens som alla var skickas till Buterin. (PS Avsändaren “RULTON FYDER” betalade 98 USD i avgift för denna transaktion.)

Under Forbes, i går, flyttade Buterin också ETH 325 001 (1,27 miljarder USD) från sin huvudsakliga offentliga adress till en separat plånbok “genererad via gnosis safe, en plattform som gör det möjligt att hantera tillgångar på Ethereum blockchain och möjliggör multi-sig-transaktioner . ” Vice president för digital tillgångsstrategi i New York-baserad Fundstrat Global Advisors, Leeor Shimron, kommenterade att syftet med rörelsen är oklart och kan vara att öka säkerheten eller bara uppgradera myntuppsättningen.
___
Läs mer:
– Rise of YFI & Woofy kan vara en Bellwether för rotation från Ethereum till DeFi
– ‘DOGE Killer’ Shiba Inu täpper Ethereum medan muskelen lyfter Dogecoin igen

– Varför Ethereum är långt ifrån ‘Ultraljudspengar’
– Om historien rimmar kan ETH slå 19K USD; Nackdelen är starkare än BTC

Source link