Bukele retar vulkan-driven Bitcoin Mining Center som Exchange anländer

Av | juni 23, 2021


Bukele retar vulkan-driven Bitcoin Mining Center när Exchange anländer 101
Källa: Twitter / @ nayibbukele

Inte alla i El Salvador kanske är ombord på Bitcoin (BTC) -båten – men landets hausseartade pro-BTC-president Nayib Bukele verkar ändå gå vidare med sina kryptoplaner, med en utländsk börs som öppnar sina dörrar för affärer och en “smygkik ”I landets nya” gröna ”gruvcentrum.

Enligt La Prensa Gráfica, namngav ett guatemalanskt kryptobörs Coincaex kommer att bli den första utländska handelsplattformen som lanseras i landet. Och börsen säger att de hoppas kunna transakera fiat och mynt på 4 miljoner dollar på sin plattform per månad inom de närmaste två åren.

Börsen är planerad att öppna sina dörrar för handlare i landet före slutet av denna månad och kommer att se ut att expandera till “Centralamerika och Karibien” från sin nya bas.

Bukeles lika hausseartade minister för tekniska och ekonomiska internationella frågor Mónica Taher slösade bort tid på att gratulera Coincaex på resande fot, anger att landets handelsminister Miguel Kattán personligen skulle övervaka ”ombordstigningsprocessen”. Tillade hon,

”Vi välkomnar våra bröder varmt.”

Under tiden publicerade Bukele bilder av det nya gruvcentrum som nationen strävar efter att bygga i samarbete med sin geotermiska energileverantör – med Salvadors vulkaner som kraftkälla.

Bukele erbjöd fyra “sneak-peak” -renderade bilder i sitt inlägg, som också innehöll återvinnings- och BTC-ikonerna och retade:

“Ren, vulkan-driven hashrate kommer snart …”

Men även om Bukele kan vara den nya älsklingen av Crypto Twitter, är en grupp som han ännu inte har vunnit med sina planer de vanliga inhemska medierna.

Det fanns profetior om överhängande ekonomisk fara om igen från kolumnister, intervjuexperter och tidigare ministrar samt ledare i stora tidningar som El Diario de Hoy, liksom La Prensa Gráfica och El Mundo, som alla beklagar BTC-lagen.

Fallande BTC-priser dominerade framsidorna för de flesta större tidningar, med bitcoinpriserna sjönk under tröskeln på 30 000 USD igår innan de kom tillbaka kraftigt.

En ekonom citerades för att kalla Bukele’s BTC-lag “politisk teater”, medan en annan hävdade att de “fattiga kommer att drabbas mest av kryptolagen.”

Och parlamentsledamoten som har inlett en rättslig utmaning mot BTC-lagförslaget i landets konstitutionella domstol var också aktiv och förklarade i stor utsträckning varför han anser att den nya lagen – nu bara några veckor efter utfärdandet – är författningsstridig.

Hans påståenden backades upp av en ledande tankesmedja, The Salvadors stiftelse för ekonomisk och social utveckling (lokalt känd som Fusades), som hävdade att BTC-antagande bryter mot konstitutionen eftersom lagen antogs “utan ordentligt samråd” och kommer att “kränka avtalsenliga friheter” för köpmän.

Kroppen tillade att symbolen “inte är statsstödd” och att den strider mot grundlagen i sin natur.

Fusades skrev i ett dokument publicerat av El Mundo,

”Bitcoin har inte konstitutionella egenskaper. Bitcoin har inte egenskaperna hos den nationella eller utländska valutan enligt definitionen i (El Salvadors konstitution). ”

____
Läs mer:
– Riksdagsledamöternas bud om att ändra El Salvadors BTC-lagstiftning väcker frågor om stat och frihet
– Bitcoin lönar sig utan lön, bekräftar El Salvador som Adoption Worries Rise

– Förstå vad som gjorde El Salvadors president Bukele till Bitcoin
– Bitcoin Beach ger ledtrådar om El Salvadors större BTC-avsikter

– Världsbanken anklagad för okunnighet och hyckleri eftersom den vägrar att hjälpa El Salvador
– El Salvador ger nytt globalt pussel – Vad är Bitcoin och hur man beskattar det?

Source link