Buffetts partner Munger Bashes Bitcoin, säger att det är ‘ersättare för guld’

Av | februari 25, 2021


Buffetts partner Munger Bashes Bitcoin, säger att det är 'ersättare för guld' 101
Charlie Munger. Källa: En videoskärmdump, Youtube / Yahoo Finance

Charlie Munger, vice ordförande i Berkshire Hathaway, ordföranden för Daily Journal och affärspartnern till stjärninvesteraren Warren Buffett, har slog ut krypto- och amatörhandel på plattformar som Robin Hood. Men han kan ha hjälpt initiativtagarna till berättelsen “bitcoin is digital gold”.

Tala vid Daily Journals årliga bolagsstämma, Munger, 97, tog en svep på bitcoin (BTC) och sa, per CNBC,

”Bitcoin påminner mig om vad Oscar Wilde sa om rävjakt. Han sa att det var jakten på det oätliga av det otydliga. ”

Han avfärdade tanken att bitcoin skulle kunna bli ett “utbytesmedel för världen” och hävdade att det var “för flyktigt för att tjäna bra.”

Han lade till,

”Det är verkligen en konstgjord ersättning för guld. Och eftersom jag aldrig köper något guld köper jag aldrig bitcoin. ”

Munger vadade in i den pågående Robinhood-GameStop delar debatt, menar enligt Reuters,

”Det är väldigt dumt att ha en kultur som uppmuntrar lika mycket spel i aktier av människor som tänker på vadhållare på banor. Många av dem samlas för att köpa aktier på frenesi, ofta på kredit, för de ser att de går upp, och det är naturligtvis ett mycket farligt sätt att investera. ”

Han varnade för att problem skulle kunna ligga framför nyare detaljhandelshandlare och sa att han tycker att “det måste sluta dåligt, men jag vet inte när.”

Och det verkar som om Munger inte är den enda inflytelserika företagsledaren som har uttryckt sin förakt för de senaste kryptopåverkan.

Chefen för det europeiska fintech-företaget Klarna Sebastian Siemiatkowski hävdade att han var orolig för Twiters roll i bitcoin-marknadsföring och menade att tillsynsmyndigheterna måste agera för att skydda människor från att förlora pengar.

Han sa till CNBC,

”Om jag går på Twitter och söker efter bitcoin kan jag se folk skriva:” Köp nu, annars missar du ditt livs största möjlighet. Om jag [advertised] Klarna-lager med liknande skrift skulle jag få böter eller till och med sättas i fängelse. Jag är mycket förvånad över varför tillsynsmyndigheter inte jagar dessa element. ”

Munger har haft run-ins med crypto-communityn tidigare. År 2018 uppmanade han Washington att “trampa på” krypto “hårt” i en Kina-agerande. Han stämplade krypto som ett “helt asinint” fenomen och avfärdade bitcoin som ett “skadligt gift.”

År 2019 fördubblade han raseriet och hävdade att kryptoprojektledare var fans av “Judas Iscariot.”

På Twitter, Anthony Pompliano av Morgan Creek Digital den anklagade Munger av hyckleri och sa att det var ironiskt att Munger tyckte att Robinhood var ett ”smutsigt sätt att tjäna pengar medan han ber folk att ta det lugnt på sitt portföljbolag Wells Fargo efter att de fick böter på 3 miljarder USD för brott mot lagen ”- en hänvisning till ett rättsfall som förlikades förra året med amerikanerna justitiedepartementet (DOJ).

DOJ skrev vid den tiden att mellan 2002 och 2016 hade Wells Fargo anklagats för att “pressa anställda att uppfylla orealistiska försäljningsmål som ledde tusentals anställda att tillhandahålla miljontals konton eller produkter till kunder under falskt förevändning eller utan samtycke, ofta genom att skapa falska register eller missbruk av kundernas identitet. ”

Pompliano borstade:

“Antar att det bara är smutsiga vinster när de inte går i fickorna!”

___
Läs mer:
– MicroStrategys Bitcoin Stash överträffade 4,5 USD och de vill ha mer
– 1 miljon första gången köpare köpte Bitcoin i Dorseys Cash-app förra månaden
– 1 400+ företag flockar för att lära sig mer om Bitcoin, men ‘Det finns ingen spelbok’
– Microsofts vd hävdar ingen plan att följa i Teslas Bitcoin-köpspår
– En våg av jättar som rusar för att investera i Bitcoin kan spåra börsen
– Bitcoin Snowball förväntas träffa fler institutioner 2021

Source link