BSC-baserad uranfinansiering attackerad, miljoner på väg

Av | april 28, 2021


BSC-baserad uranfinansiering attackerad, miljoner på väg 101
Källa: iStock / JuSun

Decentraliserat finansprojekt (DeFi) på Binance Smart Chain (BSC), Uranium Finance, rapporterade att det har drabbats av ett säkerhetsbrott – med miljontals dollar i ethereum (ETH) på språng och tvättas genom ett populärt integritetsverktyg.

“Uranmigrering har utnyttjats, följande adress har 50m,” twittrade projektet idag. “Det enda som är viktigt är att hålla pengarna på BSC, alla bör du tweeta den här adressen till Binance omedelbart och be dem stoppa överföringarna.”

Kontraktet visar för närvarande 0 binance-mynt (BNB), samt nästan 18 miljoner USD (BUSD) och 34 186 insvept BNB (WBNB) – totalt 37 miljoner USD.

En adress som påstås vara inblandad i hacket innehar för närvarande 92 604 USD i ETH och 2581 DAI. Under de senaste tre timmarna har ‘Uranium Finance Hacker’ flyttat ut pengarna i batcher av ETH 100, 22 gånger hittills, genom den integritetsfokuserade plånboken Tornado Cash. Totalt visar denna adress att ETH 2 201 har flyttats hittills, för närvarande värt nästan 5,76 MUSD.

Teamet sa dessutom att de är i kontakt med Binance Security Team och “håller på att eskalera detta” och lägger till dem som har pengarna eller de som känner någon som är, att kontakta dem “för att ordna en affär innan detta går högre.”

Det som påstås hända är hackare som tar över migreringen av Uraniums likviditetsleverantör (LP) tokens.

Vissa också argumentera att problemet var ett fel som utnyttjats av angriparen.

MyCrypto.com noterade att, per Telegram-gruppmedlem, “medel migrerade till kontrakt> medel som tvättats av BSC> medel flyttade till ETH och till BTC.”

Kommentarer ropar på projektet, hävdar att detta är den andra säkerhetshändelsen de möter och att det ger BSC ett dåligt namn.

Tidigare i april sa teamet att de har lärt sig av deras “misstag i V1, och har gjort säkerheten och tillförlitligheten för både våra kontrakt och webbinfrastruktur till vår högsta prioritet.”

Och det finns också anklagelser om en potentiell exitbedrägeri.

Slutligen, när Tornado Cash används, menar vissa att det inte finns mer att göra med de stulna medlen.

Denna incident utvecklas fortfarande.
___

Andra reaktioner:

__

____
Läs mer:
Binance Chain är på “a Parabola”, som överträffar Ethereum i flera mått
– Ett annat DeFi-hack: PancakeSwap, Cream Finance-webbplatser komprometterade
– Hack söndag: NFT Theft följer en personlig tokenattack
– Crypto Security 2021: Fler hot mot DeFi och enskilda användare
– BETALDA krascher på påstådda massiva exploateringsnyheter
– De fyra bästa riskerna DeFi-investerare möter

Source link