Brittiska jordbrukare använder ko-gödsel för att driva Ethereum Mining, öka intäkterna

Av | juni 14, 2021


Brittiska jordbrukare använder ko-gödsel för att driva Ethereum Mining, öka intäkterna 101
Källa: AdobeStock / Eric Gevaert

Med debatten om kryptogruvs energianvändning som alltmer involverar förnybara källor, sträcker sig ett ökande antal brittiska jordbrukare efter en överraskande reservoar med kraft – koavfall, aka dung – med hjälp av denna traditionella, mångsidiga resurs för att generera elektricitet för koldioxidneutral kryptogruvdrift. därför att diversifiera och öka sina intäkter.

För närvarande producerar en del av landets jordbrukare el från gödsel och säljer den till Nationellt nät, företaget som driver högspänningsnätet i England och Wales. Att sälja förnybar kraft till National Grid kan tjäna bönder runt 0,07 GBP (0,1 USD) per kilowatt, men att driva en kryptorigg kan tjäna 40 GBP (56,4 USD) per dag, och cirka 21 000 USD per år, enligt brittiska dagliga Metro.

I linje med trenden, Easy Crypto Hunter, ett brittiskt företag som specialiserat sig på tillverkning av kryptogruvhårdvara, har observerat ett stort upptag från jordbrukare som vill diversifiera och öka sina intäkter.

“Nyligen har solpanelincitament minskat till nästan noll men våra maskiner ger nu de förlorade incitamenten”, säger Josh Riddett, VD för Easy Crypto Hunter. ”Jordbruket blir mycket svårare, och det är något som ofta får en jordbrukare att diversifiera för att tjäna bra pengar.”

Företaget använder gödsel – för att vara exakt med metanvänd el – för att driva sin egen hårdvara och bryta kolneutral kryptovaluta. De och deras kunder bryter ut kryptor som ethereum (ETH), men inte bitcoin (BTC), “för att det inte är lika energieffektivt som andra mynt och det inte är lika lönsamt”, enligt Riddett.

Han sa att för fyra år sedan, när företaget inledde sin verksamhet, var grön energi ”inte på [its] kundernas radar ”, men för närvarande svarar den för cirka 40% av East Crypto Hunters verksamhet och fortsätter att växa varje dag.

“Det finns mycket diversifiering pågår i jordbruket idag, och medan medelåldern för våra jordbrukskunder är 58, kan de allra flesta jordbrukare nu prata om teknik med samma förtroende som de talar om kor och grisar,” sa han.

En alltmer het debatt kring användningen av förnybar energi för bitcoinbrytning har drivits ytterligare av Elon Musks beslut om att avbryta nyligen Teslastöd för BTC-betalningar på grund av miljöhänsyn. Flytten var en del av lavinen som orsakade att bitcoins pris kraschade förra månaden, men senast sa entreprenören att hans bilaffär skulle återuppta stöd för BTC-betalningar när “det finns en bekräftelse på rimlig (~ 50%) ren energianvändning av gruvarbetare med positiva framtida trend. ”

Per Ridett, “Elon Musk torkade miljarder av de globala kryptomarknaderna när han sa att Bitcoin-brytning var dåligt för miljön, men det vi gör kan inte vara grönare.”

____

Läs mer:
– Att flytta till Green Bitcoin kan flytta till en två-nivå Bitcoin
– En närmare titt på miljöpåverkan av Bitcoin Mining

– Hypokrisiet med G7: Kritikera Bitcoin Mining men skydda fossil bränsleindustri
– Bitcoin Bulls har precis fått en ny vän – Bitcoin Cow, BitkoinkaSource link