Brittiska finansiella rådgivare gillar inte Crypto & Meme-aktier + fler nyheter

Av | juni 16, 2021


Brittiska finansrådgivare gillar inte Crypto & Meme-aktier + fler nyheter 101
Källa: iStock / oversnap

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
_____

Investeringar nyheter

 • Över 90% av 200 tillfrågade oberoende finansiella rådgivare (IFA) i Storbritannien skulle aldrig rekommendera kryptovalutor eller så kallade meme-aktier till sina kunder, en Opinium enkät visade på onsdag, enligt Reuters. En tredjedel av IFA: erna har ökat intresset för kryptovalutor från kunder i år, med 14% som rapporterar större intresse för meme-aktier, tillade det.
 • Investeringsföretag för digitala tillgångar Arcane Cryptos dotterbolag, Arcane Assets AS, sa att det har undertecknat en avsiktsförklaring med emittenten Exchange-Traded Product (ETP) Valor Structured Products Inc. för att utforska emission och notering av en ETP baserat på Arcanes kryptofond.

CBDCs nyheter

 • En digital euro kan suga bort 8% av bankernas kundinlåning, säger analytiker Morgan Stanley har uppskattat, per till Reuters. Siffran kommer från ett björnfallsscenario där alla medborgare i euroområdet över 15 år överförde 3000 euro (3 637 dollar) till digitala plånböcker som kontrolleras av Europeiska centralbanken (ECB), men denna andel kan vara mycket högre i vissa av de mindre länderna, uppskattar analytikerna.
 • En grupp amerikanska husdemokrater bildar en arbetsgrupp för finansiell teknik, enligt en virtuell utfrågning som tillkännagavs av ordföranden för House Financial Services Committee, Maxine Waters. Gruppen kommer att fokusera på centralbankens digitala valutor (CBDC) för att “samarbeta med tillsynsmyndigheter och experter för att göra ett djupt dyk på denna dåligt förstådda och minimalt reglerade industri”, säger Waters.

Antagande nyheter

 • Latinamerika och den karibiska fokuserade telekomleverantören GoldConnect sa att företaget nu accepterar kryptovalutabetalningar via deras nya LatamConnect-plattform med kryptobetalningsleverantör BitPay.
 • Bokningssida Travala.com, stöds av större kryptoutbyte Binance, lanseras Dtravel, en blockchain-baserad plattform för hemdelningsekonomin som skulle ge husägare och husgäster en andel i plattformen. Ekosystemet kommer att drivas av dess inhemska TRVL-token, medan lanseringen finansierades av en 5 miljoner dollar utsädrund ledd av Kenetic Capital.
 • Bakkt Holdings, den digitala tillgångsmarknaden bakom Bakkt-appen, säger att den har samarbetat med Wyndham Rewards, lojalitetsprogrammet för Wyndham Hotels & Resorts, så att programmedlemmar snart kan länka, visa och lösa in sina Wyndham Rewards-poäng i Bakkt-appen.

Utbyter nyheter

 • Utbyte av kryptoderivat FTX har inga fasta planer på att bli offentligt, men det är något de skulle vara “dumt att inte göra [their] due diligence on, säger företagets grundare och VD, Sam Bankman-Fried, till Bloomberg. Han har dock kontaktats av sponsorer för specialförvärvsföretag, eller SPAC, som är investeringsmedel som samlar in pengar från investerare och använder dem för att köpa in i ett annat företag, så han tillade att det inte skulle vara ett problem att offentliggöra dem om de bestämmer sig för att ta den vägen.
 • Step Finance, “Solanas förstasida,” sa att det nu har samlat Solana-baserade decentraliserade börser, inklusive Raydium, SerumDexoch späckhuggare för att göra det möjligt för användare att handla över Solana Blockchain med 845 miljoner dollar i likviditet från Step-instrumentpanelen. “Detta är det första projektet i DeFi som genomför aggregering som kombinerar DEX-likviditet över Solana blockchain-ekosystemet till en enda ingångspunkt”, sa de.
 • Diginex Limited, företaget för finansiella tjänster för digitala tillgångar, sa att det förenar sina verksamheter under varumärket EQONEX. Ommärket samlas under EQONEX Group varumärke, dess utbyte av kryptovaluta, vårdplattform, handel med flera arenor, OTC-erbjudanden, dess kapitalförvaltningslösning, värdepapperiseringsverksamhet och de kommande investeringsprodukterna och utlånings- och utlåningsföretag, sa de.

NFTs nyheter

 • Fox Entertainment och dess animationsstudio Bento Box Entertainment ökar sina icke-fungibla tokens (NFT) -relaterade expansionsinsatser genom att lansera en skaparfond på 100 miljoner dollar genom sin nyskapade affärsenhet, Blockchain Creative Labs. Enheten kommer att ha en dedikerad digital marknadsplats som kommer att börja med den kommande animerade komedieserien “Krapopolis”, vilket gör den till den första animerade serien som helt cureras på blockchain, enligt Variety.
 • En NFT med den tidsstämplade dokumentationen om skapandet av Internet av den brittiska datavetenskapsmannen Sir Tim Berners-Lee, kallad ‘This Changed Everything’, kommer att säljas från 23-30 juni i en auktion, med bud från 1000 USD, enligt det New York-baserade auktionshuset Sotheby’s. NFT består av källkoden, en rörlig visualisering av cirka 10 000 rader kod, ett brev skrivet av Sir Tim som reflekterar över koden och processen att skapa den och en digital “affisch” av hela koden skapad av Berners-Lee från originalfilerna med Python.

Gruvnyheter

 • Bitcoin gruvarbetare Genesis Digital Assets köper 10 000 Avalon gruvmaskiner från Kanaan för 93,6 miljoner USD, sade den senare och tillade att den kommer att leverera maskinerna senast den 30 juni i år. “Våra senaste inköpsorder för Canaan’s Avalon Miners hjälper oss att öka vår hashprocent med minst två gånger de kommande månaderna”, citerades Abdumalik Mirakhmedov, grundare och styrelseordförande för Genesis Digital Assets.
 • Burfa, ett tekniskt fokuserat estniskt konglomerat som specialiserat sig på IT, fintech och databehandling, sa att det har ingått ett avtal på 26 miljoner USD med hårdvaru- och lösningsföretaget för gruvbrytning Bitmain, för att köpa ny kryptoutrustning. Som ett resultat kommer företaget att kunna mer än fördubbla kapaciteten hos sina högpresterande databehandlingscenter de kommande åren, sa de.

DeFi-nyheter

 • Avkastande, en DeFi-plattform byggd ovanpå Algorand blockchain, tillkännagav Yieldly Bridges – en linpin mellan Algorands ekosystem och större kedjor, inklusive Ethereum (ETH), Polkadot (DOT) och Binance Smart Chain. Yieldly Bridges kommer initialt att öppna Algorand för cirka 600 000 aktiva Ethereum-användare, sa de.

Brottsnyheter

 • De US Securities and Exchange Commission (SEC) sa att den debiterade ytterligare tre personer för deras roller i ICO-bedrägeriet (30 miljoner USD) som lades fram av den dömda brottslingen Boaz Manor och hans medarbetare, Edith Pardo. SEC debiterade tidigare Manor, Pardo och deras företag, CG Blockchain och BCT Inc. SEZC i samband med systemet i januari 2020.

Karriär nyheter

 • Säkerhet, en utvecklare av institutionell kvalitet blockchain-baserad finansiell och reglerande teknik, sa att den har utsett MonaLisa Raas Como till Chief Commercial Officer och Bill Ashlock till Chief Technology Officer. Innan Como började på Securrency var Como en nyckelspelare på E * HANDEL, TD Ameritradeoch Capital One Investing. Ashlock “ger decennier av erfarenhet inom banksystem, kryptotokenutbyte och clearing och digital transformation,” sa de.Source link