Börser åter öppna centra för att tillgodose äldre kryptokunder

Av | maj 1, 2021


Utbyter åter öppnar centra för att tillgodose äldre kryptokunder 101
Källa: Adobe / Nopphon

Sydkoreas största kryptobörser öppnar försiktigt sina kundcenter för tegelstenar – till synes drivna av en ökning av äldre blivande investerare som hellre vill få tips om kryptoköp ansikte mot ansikte än via smartphone eller PC-appar. .

Per Chosun och Joongang Ilbo, den marknadsledande handelsplattformen Bithumb har meddelat att det kommer att öppna sitt flaggskepps kundcenter i Seoul i det rika Gangnam-distriktet i huvudstaden. Centret hade stängts för kunder under koronaviruspandemin.

Men börsen anser att det har tillräckligt för att mildra åtgärder för att kompensera eventuella risker för virusöverföring – och har denna vecka öppnat igen för affärer.

Chosun bar ett Yonhap-nyhetsbyråfoto av en äldre sydkoreansk man med en ansiktsmask och kontrollerad temperatur av en medlem av Bithumb-personalen, som också hade ansiktsbeklädnad.

Joongang citerade under tiden en talesman för Bithumb,

“Eftersom ökningen av kryptovalutaintresset har börjat generera intresse bland högre ålders kunder har denna åldersgrupp begärt fler ansiktsmässiga förfrågningar.”

Rival utbyte Coinone har också öppnat sitt eget offline kundservicecenter i Yongsan District i Seoul. Börsen hade stängt kontoret i mitten av 2019 på grund av det låga antalet besökare. Men ett skyrocketande antal sydkoreaner – inklusive ett stort antal över 70-talet och kryptomödor växer alltmer ivriga att investera eller lära sig att köpa tokens.

En 70-åring berättade tidigare Cryptonews.com att äldre sydkoreanska ofta saknar IT-färdigheter att investera – även om viljan att handla verkar vara mycket verklig i många fall.

I synnerhet en investerare har varit särskilt angelägen om att börser ska öppnas igen. Joongang berättade den hjärtskärande historien om en symbolisk entusiast som för ungefär tre år sedan köpte dogecoin (DOGE) för knappt 200 USD. Efter kryptovinteren 2018 hade investeraren skrivit bort investeringen som en förlust. Men efter tokens senaste stigningar har investeraren varit angelägen om att handla med de snabbt uppskattande tokens, som nu är värda cirka 13 350 USD.

Den enda haken är dock att börsen som investeraren brukade köpa och lagra tokens verkar ha stängt sina egna dörrar, både online och offline, 2019 – och verkar inte vara en av dem som vill öppna igen denna månad.
____
Läs mer:
– Polis: Självmord kopplat till 180 000 USD förlust av krypto
– Sydkoreas härskande parti, tillsynsmyndigheter vid oddsen över kryptopolitiken

– Upbit introducerar daglig begränsning av insättningar när ‘självreglering börjar’
– Ta min Fiat men sälj inte min krypto, be miljonärer efter skattebyst

– Unga och arga väljare varnar politiker för Crypto Crackdown
– Fler s koreanska utbyteskunder i nervös jakt för deras kryptoSource link