BNY Mellons Crypto-plan i Irland, kinesiska Crypto Brokerages + Fler nyheter

Av | juni 1, 2021


BNY Mellons Crypto-plan i Irland, kinesiska Crypto Brokerages + Fler nyheter 101
Källa: Adobe / Krakenimages.com

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
____

Investeringar nyheter

 • Bankjätten BNY Mellon rapporteras skapa en ny Dublin-baserad enhet som kommer att erbjuda digitala tillgångar till sina kunder som en del av deras Digital Innovation Hub. Företaget kommer att fungera som vårdnadshavare för alla slags tillgångar, inklusive kryptotillgångar, icke-fungibla tokens (NFT) och centralbankens digitala valutor (CBDC).
 • Nasdaq-listade kinesiska mäklare online Tigermäklare och Futu har för avsikt att expandera till kryptohandel utanför Kina för att “göra investeringar effektivare och roligare för investerare”, rapporterade South China Morning Post. Tiger Brokers sa att de inte skulle erbjuda tjänster till kinesiska medborgare på grund av den pågående nedbrytningen av krypto, medan båda mäklarna har lagt till att de ansöker om “relevanta licenser.”
 • Makara, a US Securities and Exchange Commission-registrerad kryptoasset-robo-rådgivare, meddelade idag lanseringen av sin tjänst och mobilapp i App Store. Efter sitt första tillkännagivande har Makara sett att efterfrågan på tjänsten överstiger mer än 20 000 väntelistregistreringar, med så många som 600 nya väntelistor på en dag, hävdade de.
 • Börshandlad fond (ETF) och börshandlad produkt (ETP) sponsor WisdomTree har lanserat sina fysiskt stödda bitcoin- och ethereum-ETP: er Euronext utbyte i Paris och Amsterdam, per ett meddelande per e-post. Båda instrumenten är redan listade på Tysklands Boerse Xetra och den Schweiziska börsen.

Regulationsnyheter

 • Guvernör i Riksbanken, Sveriges centralbank, sa att kryptoassets osannolikt kommer att undvika tillsynsmyndigheter. “När något blir tillräckligt stort kommer saker som konsumentintressen och penningtvätt att spela,” citerades Stefan Ingves. ”Så det finns god anledning att tro det [regulation] kommer att ske.”
 • Aktiviteter relaterade till decentraliserade finansieringsprojekt (DeFi) som involverar digitala myntemissioner kan kräva en licens från tillsynsmyndigheten inom en snar framtid, rapporterade Bangkok Post och citerade “det första officiella tillkännagivandet om DeFi” av Thailands Securities and Exchange Commission.
 • Sydkoreas främsta oppositionsparti har anklagat regeringen för att främja ”anarki” i kryptosektorn. Per Chosun, ett möte med kryptoexperter och parlamentsledamöter från oppositionspolitiken, hävdade att “tills regeringen inför ett transparent och hanterbart system som kan förhindra skador och skydda offren” för kryptorelaterade bedrägerier, bedrägerier och hack, “hade” inget företag som tar ut skatter ”från kryptoinvesterare. Gruppen hänvisade till mycket skadade planer på att lansera kryptoskatter till en fast ränta på 20% på handelsvinster från och med den 1 januari nästa år – och hävdade återigen att Seoul hade försummat situationen för landets kryptoinvesterare medan de försökte rikta statskassans fickor med skatteintäkter.

Gruvnyheter

 • USA-baserade Bitcoin gruvföretag Marathon Digital Holdings sa att dess gruvpool, MaraPool, inte längre kommer att censurera transaktioner. När en planerad uppdatering är klar under den kommande veckan kommer poolen att börja validera transaktioner på ett sätt som överensstämmer med alla andra gruvarbetare som använder standardnoden, tillade de.

Utbyter nyheter

 • Borgenärer som förlorade sina medel i Mt Gox kraschen 2014 kan nu rösta på utkastet till rehabiliteringsplan om online-rehabiliteringsansökan, sade tillkännagivandet. Tidsfristen för att rösta är den 8 oktober och borgenärer kan se omfattningen av deras rösträtt på systemet – och kan till och med få sina återbetalningar genom samma system, så alla som tappade pengar på Mt Gox uppmuntras att registrera sig här.
 • Tysklands första reglerade handelsplats för att lägga till stöd för digitala tillgångar, Boerse Stuttgart, sa att det har lanserat en kryptohandelsapp för både iOS- och Android-system. Appen har alla funktioner i skrivbordsversionen, och den körs i enlighet med den tyska banklagen, vilket gör att den överensstämmer med lagen, sa de.
 • BitMEX har meddelat att de har förlängt bidraget till Bitcoin-utvecklaren Calvin Kim fram till 2022, vilket ger honom totalt 150 000 USD i ett partnerskap med Human Rights Foundation. Kim har arbetat med Utreexo, en Bitcoin-skalningslösning, sedan 2019 och hade tidigare fått ett bidrag på 30 000 USD från BitMEX 2020.

M&A nyheter

 • Blockchain-lösningsleverantör OIO Holdings sa att de har förvärvat Asiens “näst största” insatsverksamhet Moonstake. Moonstake hade 900 miljoner dollar i stående tillgångar vid köpet och expanderar snabbt, sa de i ett mejlmeddelande.

Brottsnyheter

 • Mer “högavkastande” påstådda krypto-bedrägerier har sprängts i Sydkorea, med vissa operatörer enligt uppgift att erbjuda tillgång till en hemlig, ännu olistad “Amazon”Och”Alibaba”Token. Enligt KBS är åklagarna redo att anklaga en grupp på fyra sydkoreanska personer i 50-talet för att lura investerare på cirka 1,3 miljoner dollar genom att hävda att de hade tillgång till en symbol som utvecklats av Amazon och Alibaba. Minst 63 offer har identifierats, rapporterade NoCut News, som tillade att operationen verkar ha varit baserad i South Gyeongsang-provinsen. KBS rapporterade också att en annan grupp på ett 20-tal investerare försöker få tillbaka medel från en Daegu-baserad operatör som påstod sig representera ett japanbaserat kryptoprojekt. Operatören hade sagt att tokens kunde användas för att köpa rabatterade varor på tullfria försäljningsplattformar.

NFTs nyheter

 • Fem japanska krypto- och blockchainföretag har bildat ett icke-fungibelt token (NFT) -tema partnerskap. Företagen – den yen-pegged stablecoin-operatören JPYC, NFT och appkonsultation SmartApp och blockchain-spelföretagen CryptoGames, LiberalChain och dubbelhopp. Tokyo – uppgav att de skulle bilda ett gemensamt initiativ som skulle hjälpa japanska innehållsskapare att sälja och distribuera NFT till globala kunder och erbjuda “högkvalitativ NFT-företagskonsultation och NFT-marknadsföringshantering.” De hävdade att det nya initiativet kommer att “utnyttja styrkorna hos var och en av dess medlemmar.”
 • Major League Baseball tillkännagav ett långsiktigt avtal med digitalt samlarföretag Candy Digital – rubrik av en Lou Gehrig NFT som släpps den 4 juli. Candy Digital är ett joint venture som startas av Fanatiker ordförande Michael Rubin, Galaxy Digital VD Mike Novogratz och entreprenören Gary Vaynerchuk.Source link