BNB samlar medan Binance VD böjer sig för tillsynsmyndigheter mitt i ett annat bakslag

Av | juli 7, 2021


BNB samlar medan Binance VD böjer sig för tillsynsmyndigheter mitt i ett annat bakslag 101
Källa: en videoskärmdump, Youtube, Blockchains för hållbar utveckling

Binance mynt (BNB) rally trots ett nytt slag för Binance kryptoutbyte efter att det tvingats “tillfälligt stänga av” betalningar från det EU-opererade nätverket för gemensamt eurobetalningsområde (SEPA). Binance-grundaren och VD Chengpeng “CZ” Zhao sa också att företaget “ödmjukt välkomnade” mer “konstruktiv vägledning” från tillsynsmyndigheter och “mer skickliga talanger och erfarna rådgivare.”

07:24 UTC, BNB, rankad 4: e efter börsvärde, handlar till 335 USD och ökar med nästan 5% på en dag och blir den näst bästa av de 10 bästa tillgångarna idag. Priset stiger med 11% på en vecka, trots negativa nyheter från tillsynsmyndigheter och banker, vilket minskar sina månatliga förluster till mindre än 15%. Priset är fortfarande nere med cirka 50% från det rekordhöga som registrerades i maj.

Börsen har uthärdat de senaste veckorna – och har stött på regleringsfrågor i Storbritannien, Tyskland och på andra håll. Tillsynsmyndigheter i Singapore har lovat att öka sin granskning av plattformen, medan finansmyndigheter på Caymanöarna har förnekat rapporter om att Binance är baserat på dess territorium. Thailändska tillsynsmyndigheter har också inlett rättsliga förfaranden mot plattformen för att fungera utan licens, medan börsen också fått en varning från japanska tillsynsmyndigheter.

I ett nytt bakslag berättade plattformen för sina europeiska kunder att den “tillfälligt skulle stänga av” eurobankdepositioner från SEPA från och med onsdag morgon UTC, och erkände att utvecklingen berodde på “händelser utanför vår kontroll”, även om SEPA-uttag “inte påverkades. ”

Reuters rapporterade att börsen berättade för sina kunder:

“Alla insättningar som försöks via SEPA under tiden kommer att returneras inom sju arbetsdagar.”

Men VD försökte sätta positivt på den senaste tidens utveckling i ett öppet brev till kunderna.

Han skrev att “fler regler” är “positiva tecken på att en bransch mognar, eftersom detta lägger grunden för en bredare befolkning att känna sig säker att delta i krypto.”

Han drog dock slutsatsen att Binances “höga vision inte kommer att vara möjlig utan stöd och vägledning från tillsynsmyndigheter och politiska beslutsfattare som förstår att innovation har den mest långsiktiga hållbara effekten när den härdat med ramar för att skydda alla deltagare.”

I båda fallen tillade VD att börsen tog tre viktiga steg för att utöka dess efterlevnadskapacitet, nämligen:

  • Breddar sitt internationella efterlevnadsteam. Binance sa att man planerar att ”fördubbla vår teamstorlek i slutet av året, med kvalificerade och erfarna rådgivare att stödja.”
  • Öka sina “redan robusta efterlevnadspartnerskap” med tekniska partner och organ som FN: s kontor för narkotika och brottslighet och Interpol.
  • “Lokalisera” sin “verksamhet och verksamhet för att följa lokala bestämmelser.” Börsens VD skrev: “Vi strävar efter att fortsätta våra ansträngningar att samarbeta med tillsynsmyndigheter för att möta deras oro när industrin fortsätter att växa.”

____
Läs mer:
– Barclays Binance-kunder som letar efter alternativa appar, banker och länder
– Kryptoindustrins lobbykraft växer när tidigare tjänstemän byter sida

– EU-förordningen kan skada små kryptospelare, Stablecoin-användare och Elon Musk
– Ledare i Frankrike, USA: s uppmaning till krypto-reglering ‘Innan det är för sent’Source link