BlockFi’s Battle, ‘Transitory’ ECB, Hot Q2, EIP-1559 NFTs + Fler nyheter

Av | juli 22, 2021


BlockFi's Battle, 'Transitory' ECB, Hot Q2, EIP-1559 NFTs + Fler nyheter 101
Zac Prince, VD och grundare av BlockFi. Källa: en videoskärmdump, Youtube, Bitcoin Archives

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn för dagens krypto nyheter.
____

Regulationsnyheter

 • New Jersey-regulatorer ger kryptolångivare BlockFi en extra vecka innan dess förbud mot skapandet av nya räntebärande konton träder i kraft, Zac Prince, BlockFi-grundaren och VD, bekräftad. Staterna Bureau of Securities hävdar att dessa konton är oregistrerade värdepapper, men företaget hävdar att de inte är det.
 • Under tiden, Alabama Securities Commission (ASC) Direktör Joseph Borg tillkännagav att ASC har utfärdat en Show Cause Order till BlockFi, som ger dem 28 dagar på sig att visa orsaken till varför de inte bör instrueras att upphöra och avstå från att sälja oregistrerade värdepapper i Alabama. Tillsynsmyndigheten hävdar att BlockFi Interest Account (BIA) är en oregistrerad säkerhet, liksom motsvarande myndighet i New Jersey, medan företaget hävdar att detta inte är fallet.
 • De Bank of Russia sa att de rekommenderar att ryska börser inte tillåter handel med ryska och utländska värdepapper där betalningar beror på valutakurser för kryptovalutor, priser på utländska digitala finansiella tillgångar, dynamik i kryptovalutor och kryptotillgångar, samt priser på kryptoderivat och värdepapper i kryptovalutafonder. .

Ekonomiska nyheter

 • ECB-rådet Europeiska centralbanken sa att man förväntar sig att ECB: s centrala räntor kommer att förbli på sina nuvarande eller lägre nivåer tills den ser inflationen nå 2% långt före slutet av sin prognoshorisont och varaktigt under resten av prognoshorisonten, och bedömer att realiserade framsteg i den underliggande inflationen är tillräckligt avancerad för att överensstämma med att inflationen stabiliseras på 2% på medellång sikt. “Detta kan också innebära en övergångsperiod där inflationen är måttligt över målet”, tillade de. ECB: s president Christine Lagarde lovade också att banken har lärt sig av felen från tidigare kriser och inte kommer att spåra den nuvarande ekonomiska återhämtningen genom att dra tillbaka nödstödet för tidigt, enligt Bloomberg.

Investeringar nyheter

 • Finansieringen för blockchain-startups uppgick till 4,38 miljarder USD för första gången under andra kvartalet, jämfört med 2,89 miljarder USD under första kvartalet, analysföretag CB Insights sa. Antalet erbjudanden ökade från 187 till 217 under samma tidsperiod.

  BlockFi's Battle, 'Transitory' ECB, Hot Q2, EIP-1559 NFTs + Fler nyheter 102
  Källa: CB Insights
 • Fondförvaltare Global X Digital Assets har ansökt om en bitcoin-börshandlad fond (ETF) till US SEC. Inlämningen föreskriver att förtroendet i sig ”inte kommer att köpa eller, uteslutande en likvidation eller extraordinära omständigheter som beskrivs häri, sälja bitcoin direkt.”
 • Venture studio Avhandling sa att det har slutfört en insamling av serie A på USD 21 miljoner från investerare som t.ex. ParaFi Capital, Begynnande, Fenbushi Capital, Polychain Capitaloch Draper Associates, bland andra. Examensarbete är satsningsbyggaren bakom kryptoprojekt som Vika ihop, Ha kvar, Sadel och öppen källkodsinitiativ som tBTC (wrapped BTC).

NFTs nyheter

 • Ethereum (ETH) -fokuserad Stateful Works sa att de utfärdar EIP-1559 NFT [non-fungible tokens] “som ett experiment med att tillhandahålla kulturell prestige och ekonomisk uppsida till EIP-1559-bidragsgivare.” Alla intäkter från NFT-prägling vidarebefordras till EIP-1559-bidragsgivare med hjälp av ett delat kontrakt, “tillade de. Till exempel 1559 Supporter-serien har 1559 utgåvor, var och en prissatta till .1559 ETH, medan” en premium en-av-en: 1559 Patron Edition “kommer att vara på auktion i 155,9 timmar från det att reservpriset på 15,59 ETH uppnås.

  BlockFi's Battle, 'Transitory' ECB, Hot Q2, EIP-1559 NFTs + Fler nyheter 103
  Källa: stateful.mirror.xyz

CBDCs nyheter

 • De Indiens reservbank överväger en “stegvis introduktion” av en centralbanks digitala valuta eftersom det kommer att behöva göras rättsliga ändringar i landets valutaregler och informationstekniska lagar, rapporterade Bloomberg och citerade vice guvernör T. Rabi Sankar.

Stablecoins nyheter

 • En granskning av Tether (USDT) kan vara månader borta, berättade bolagets generalråd Stuart Hoegner till CNBC. Men han sa också att de för närvarande inte har något datum i åtanke, men att det är “på gång.”

 • Paxos (PAX) har avslöjat sina reserver som stöder stabila valutor, vilket visar att 96% av deras reserver hålls kontant och likvida medel, medan 4% är i amerikanska statsskuldväxlar.

Gruvnyheter

 • Bitcoin gruvinfrastrukturleverantör Mawson Infrastructure Group har meddelat att det har tagit emot 250 Bitmain Antminer S19-proffs och förväntar sig ytterligare 570 Avalon A1246 gruvarbetare från Kanaan kommer att levereras och vara i drift före slutet av juli och förväntar sig att ytterligare 588 Avalon A1246 gruvarbetare kommer att levereras i början av augusti.
 • Betalningsapp Robin Hood sa att de förväntar sig att betala en straffavgift på 30 miljoner dollar i förhållande till en sond för penningtvätt för sin kryptovalutaverksamhet, enligt en ansökan till US Securities and Exchange Commission (SEC). En utredning fann påstådda överträdelser av penningtvätt och New York Banklaglagskrav, “inklusive misslyckandet med att upprätthålla och certifiera ett kompatibelt program för penningtvätt.”
 • Joseph O’Connor, en brittisk man, greps i Spanien på misstänkt för att ha hackat Twitter-kontona för Äpple, USA: s president Joe Biden, före detta president Barack Obama och miljardärer Elon Musk, Warren Buffett och Bill Gates, bland andra, för att främja en BTC-bluff, per CNBC.

Betalningsnyheter

 • Coinbase Commerce, börsens e-handelsplattform, sa det har lagt till dogecoin (DOGE) som en accepterad betalningsmetod.
 • Blockchain-teknikföretag Blockstream har meddelat Greenlight, deras nyaste Blixtnätverk service. Det ger åtkomst till Lightning Network, vilket hjälper användare att snurra upp sin Lightning-nod i molnet och samtidigt behålla kontrollen över sina medel.
 • Fiat-to-crypto och betalningsinfrastrukturföretag Wyre har samarbetat med Polygon (MATIC), så att utvecklare kan tillhandahålla Polygons USDC-token till sina kunder via Wyre Checkout API. Integrationen kommer att finnas tillgänglig över hela världen och i 43 amerikanska stater.
 • Lager-2-skalningslösning Celer Network (CELR) har meddelat att dess flerkedjiga nätverk, cBridge v1.0, nu är live på mainnet. Uppdateringen gör det möjligt för användare att överföra tokens över Ethereum, Arbitrum, Polygon och Binance Smart Chain (BSC).

Karriär nyheter

 • Solidus Labs, en krypto-infödd riskövervakning, marknadsövervakning och bedrägeriförebyggande specialist, sade att den har utsett Kathy Kraninger, tidigare chef för US Consumer Financial Protection Bureau, som deras nya vice ordförande för regleringsfrågor. Företaget tillkännagav nyligen en finansieringsrunda på 20 miljoner USD.

Source link