BlockFi stöter på ‘säkerhetsrelaterade regleringsproblem i New Jersey

Av | juli 20, 2021


BlockFi stöter på säkerhetsrelaterade regleringsproblem i New Jersey 101
Källa: Adobe / Александр Бердюгин

Tillsynsmyndigheter verkar vara inställda på att fortsätta öka sin granskning av kryptoindustrin – med BlockFi, den stora amerikanska kryptolåneföretaget, betjänades med en upphörande och avskaffande order av Attorney General (AG) i New Jersey.

AG är enligt uppgift att anklaga BlockFi för att ha brutit mot statens värdepapperslagar. Per Forbes, som påstod sig ha erhållit en kopia av ett utkast till pressmeddelande från AG: s kontor, citerades den tillförordnade advokaten General Bruck:

”Våra regler är enkla. Om du säljer värdepapper i New Jersey måste du följa New Jerseys värdepapperslagar. Ingen får ett frikort bara för att de är verksamma på den snabbt växande kryptovalutamarknaden. Vårt värdepappersbyrå kommer att övervaka denna fråga noggrant när vi arbetar för att skydda investerare. ”

Zac Prince, BlockFi-grundaren och VD, citerades ursprungligen som svar:

”Företaget har ingen kunskap om några förestående åtgärder vid New Jersey Attorney General’s office. Vi upprätthåller bra relationer med New Jersey-tillsynsmyndigheterna och andra statliga och federala tillsynsmyndigheter. ”

Men senare, via det officiella BlockFi Twitter-kontot, företaget bekräftad att det “hade fått en order från New Jersey Bureau of Securities angående BlockFi Interest Account (BIA) verksamhet i delstaten New Jersey.”

BlockFi tillade att det “har varit i en pågående dialog med tillsynsmyndigheter för att hjälpa dem att förstå våra produkter, vilket vi anser är lagliga och lämpliga för kryptomarknadsaktörer.”

Företaget har dock medgett att ordern kräver att BlockFi slutar acceptera nya BIA-kunder i New Jersey från och med den 22 juli 2021.

Men det tillade,

”BIA är inte en säkerhet, och vi håller därför inte med New Jersey Bureau of Securities. Alla aspekter av BlockFi-plattformen är fortfarande tillgängliga för våra kunder i New Jersey. Vi kommer att fortsätta att samarbeta med alla relevanta myndigheter för att skydda våra kunders intressen och se till att våra produkter förblir tillgängliga. ”

Jake Chervinksy, generalrådet vid Förening (COMP), uppmanade kryptosamhället att vänta och se exakt vad den upphörande och upphörande ordningen lyfte fram innan han rusade till slutsatser, skrivning på Twitter att fram till dess “har vi ingen aning om detta är ett stort kryptoproblem, bara ett BlockFi-problem eller ingenting alls.”

Matthew Ballensweig, chef för utlåning vid Genesis Trading, kallas också för återhållsamhet, opining att det troligtvis inte kom något på kort sikt från detta annat än mer osäkerhet i reglerna.

Han lade till:

”Jag kan inte föreställa mig att detta kommer att ha någon inverkan på kryptolånet för tillfället. New Jersey-insättare kommer bara att låna ut någon annanstans. ”

Några föreslog att uniswap (UNI) -relaterade kontroverser kan vara på spel – med token fallit under ökad granskning under de senaste veckorna.

___

Andra reaktioner:

____

Läs mer:
Uppenbar BlockFi Fat Finger Gaffe Ser Användarnas Krediterade BTC 701 ‘
– Kryptobesparingspriser är 10X större än High Street, men är det för dig?

– Bitcoin visar motståndskraft mitt i global politisk pushback
– SEC Coinschedule Settlement öppnar gamla Crypto Securities Wounds

Source link