BlockFi bekämpar regleringsbrand i tre amerikanska stater; Vill enligt uppgift bli offentlig

Av | juli 23, 2021


BlockFi bekämpar regleringsbrand i tre amerikanska stater;  Enligt uppgift vill offentliggöras 101
Källa: En skärmdump, Instagram / blockfi

Fler statliga tillsynsmyndigheter börjar följa med New Jersey efter att statens justitieminister förra veckan rapporterades ha tjänat BlockFi, ett ledande amerikanskt kryptolåneföretag, med en upphörande ordning: Alabama och Texas har utdelat liknande order. Men det ser ut som tillsynsmyndigheternas handlingar ännu inte har spårat ut företagets möjliga planer på att bli offentliga.

New Jersey Attorney General (AG) fick bollen att rulla genom att i huvudsak anklaga BlockFi för att ha brutit mot statens värdepapperslagar, med dess tillförordnade riksadvokat Andrew Bruck citerad som säger:

”Våra regler är enkla. Om du säljer värdepapper i New Jersey måste du följa New Jerseys värdepapperslagar. ”

AG: s kontor beslutade senare att ge BlockFi ytterligare en vecka för att sluta ta emot nya kunder baserade i New Jersey för räntebärande konton som en del av sitt BlockFi Interest Account (BIA) -initiativ.

Men igår Cryptonews.com rapporterade att Alabama Securities Commission (ASC) Direktör Joseph Borg hade levererat under-fire-företaget med en Show Cause Order. Denna order tvingar företaget att förklara varför det inte bör betjänas med upphörande och upphörande.

Och nu har Texas uppenbarligen kommit till bordet. I ett meddelande som verkar ha gått offline när detta skrivs skrivs Texas State Securities Board avslöjade att det faktiskt hade varit i samtal med BlockFi om regleringsfrågor sedan våren i år. Styrelsen skrev:

“Omkring 20 april 2021 meddelade Tillsynsavdelningen för State Securities Board BlockFi detta [it] kan ha erbjudit värdepapper i Texas som kanske inte följer Securities Act. […] Ändå, [BlockFi has] fortsatte att erbjuda BIA till texanerna i strid med avsnitt 7 och 12 i Securities Act. ”

På Twitter, företaget hävdade att det var “fullt operativt för alla befintliga kunder överallt i världen” och tillade att “kunder kommer att fortsätta ha tillgång till alla produkter, tjänster och tillgångar på BlockFi.”

Företaget utfärdade också följande uttalande:

”Vi är i aktiv dialog med flera tillsynsmyndigheter för att visa att BIA inte är en säkerhet och inte bör regleras som en. Vi är övertygade om att BIA är lagligt och lämpligt för kryptomarknadsaktörer, och vi är fasta i vårt åtagande att kämpa för konsumenternas rätt att tjäna ränta på sina kryptotillgångar. Vi välkomnar diskussioner med tillsynsmyndigheter och anser att lämplig reglering av denna bransch är nyckeln till dess framtida framgång. ”

En juridisk expert vägde in med en del analyser på Twitter: Preston Byrne, en partner vid New York-kontoren för företags advokatbyrån Anderson Kill, skrev att “Alabama, och förmodligen New Jersey, verkar ha åsikten att en BIA inte är ett” konto “utan snarare en produkt.” Han hävdade att det var värt att notera det faktum att ‘BlockFi tillåter investerare att köpa en BIA.’ “

Byrne noterade också att BlockFi: s försvar också var värt att överväga och skrev:

”Åtminstone på en preliminär basis verkar BlockFi-frågan vara en mer intressant diskussion än den vanliga” här säljer jag en [initial coin offering] för många amerikaner och det är inte en säkerhet eftersom verktygets diskussion. ”

Advokaten tillade att kärnan i BlockFi: s fall sannolikt skulle vara att BIA är mer ett konto än en produkt, och att ”ett bankkonto eller ett insättningsintyg, även om de utför många av säkerhetsfunktionerna, inte behandlas som ett säkerhet enligt federala värdepapperslagar på grund av kongressens avsikt och en nästan noll risk för fallissemang på grund av tillämpningen av federal banklag. ”

Byrne menade dock också att detta sannolikt inte skulle förbli en fråga för statliga tillsynsmyndigheter ensam mycket längre. Han skrev:

“För närvarande finns det inget sätt att Feds sitter här ute.”

Men trots all laglig furor verkar BlockFi ha för avsikt att driva vidare med ambitiösa planer på att flyta på en börs. Coindesk rapporterade att BlockFi “syftar till att bli offentligt om 12 till 18 månader”, per dokument som det står “cirkulerades till investerare” på onsdag denna vecka.

Även om BlockFi citerades som “avböjer att kommentera” på “det nuvarande läget för sina planer” visar dokumenten enligt uppgift att BlockFi kommer att avsluta en serie E-finansieringsrunda den 27 juli, med “personer som är bekanta med saken” som hävdar att omgången skulle kunna höja 500 miljoner USD.

Dokumenten, fortsatte mediauttaget, visar att BlockFi siktar på en jättestor värdering på 4,75 miljarder USD efter pengar.
____
Läs mer:
– Tydlig BlockFi Fat Finger Gaffe ser användarnas Credited BTC 701 ‘
– BlockFi värderat till USD 3 miljarder efter USD 350 miljoner
– Bitcoin visar motståndskraft mitt i global politisk pushback

Source link