Blockchain OS, Glitch, ger en ny plattform för DeFi-appar

Av | maj 1, 2021


Texten nedan är en annonsartikel som inte skrevs av Cryptonews.com-journalister.

Tekniskt fel

Att använda blockchain som en utvecklingsplattform, snarare än bara en distribuerad huvudbok, har blivit extremt populär de senaste åren. Även visning av blockchain som sådan har inte funnits länge bara i cirka 5 till 6 år, sedan Ethereum uppstod och pekade på alternativa användningar för den underliggande tekniken för digitala valutor.

Mycket framsteg har dock gjorts under dessa korta år, och idag har blockchain många produkter att erbjuda. Från smarta kontrakt till decentraliserade applikationer, hela decentraliserade finanssektorn, som exploderade 2020, och den icke-fungibla toksektorn, som exploderar just nu – och dessa är bara de största och banbrytande uppfinningarna.

Det finns också tokenmodeller, för att enkelt skapa nya mynt och projekt, stallmynt, som fungerar som en säker tillflyktsort under de baisse perioderna och ett enkelt sätt att komma åt plattformar som inte tillåter fiat-köp, och mycket mer finns redan.

Men för alla fördelarna med att använda blockchain på ett sådant sätt har det också en hel del brister, med bristen på skalbarhet, långa transaktionshanteringsperioder och höga transaktionsavgifter är bara några få, men också de största problemen. Lyckligtvis finns det projekt som också syftar till att lösa dessa problem och låta blockchain-tekniken nå sin fulla potential.

Ett exempel är Tekniskt fel, som är ett blockchain-baserat operativsystem som utformades för ett visst område av dApp-sektorn – decentraliserade applikationer som fokuserar på ekonomi.

Med andra ord är Glitch inte som de befintliga blockchain-ekosystemen och är inte avsedd att vara en jack-of-all-apps. Funktionerna utvecklades speciellt för att göra det enkelt att göra betalningar och transaktioner i syfte att förbättra den finansiella sektorn på dApp-marknaden.

Vad har Glitch att erbjuda?

Projektet förstår att detta är något som DeFi-sektorn behöver, men inte har. Målet är att erbjuda ett lågt inträdesbarriär för vardagliga användare och utvecklare och utvidga produkter och tjänster utöver deras nuvarande användarbas. Dess lösningar inkluderar förbättrad skalning genom att närma sig den från lager 1 genom transaktionsbehandling med låg latens och hög genomströmning. Den använder också ett förfall DPOS-röstningssystem, vilket minskar röststyrkan över tiden. Som ett resultat säkerställer det rättvis styrning.

Slutligen uppmuntrar Glitch också gemenskapsstöd genom att erbjuda en inkomstdelningsmodell, som garanterar att nätavgifterna förblir låga och acceptabla för alla dess användare.

Glitch skapade också sin första och huvudsakliga produkt, den decentraliserade börsen som heter GEX. Plattformen är Glitchs svar på DEXes, som den skapade tillsammans med Orion för att erbjuda en produkt med oslagbara avgifter och förmågan att hantera en enorm mängd stora transaktioner.

Under tiden är hela ekosystemet i projektet beroende av ett antal kritiska funktioner som alla utförs av en grupp smarta kärnkontrakt. Detta hjälper till att hålla sakerna enkla och lättförståeliga, samtidigt som det inte äventyrar säkerheten under vägen.

En annan stor produkt av plattformen och dess ekosystem är en webbläsartilläggsplånbok, liksom en utforskare med ett styrningsgränssnitt. GEX själv förblir flaggskeppsprodukten, eftersom det är en P2P-motor utan tillstånd som möjliggör enkel, snabb och billig tillgångshandel med realtidsavräkningar. Det har också sin ursprungliga kryptovaluta, en token som heter GLCH, som driver hela ekosystemet.

Tillbaka i mars hade projektet vad det kallade en mega-vecka, vilket visade hur snabbt det växer och utökar sina tjänster. Det uppnådde sina stora CEX-listor den 24 och 30 mars, sitt stora partnerskap den 25 mars och en stor integration den 27 mars. Ändå görs projektet långt ifrån med tillväxt och nya förbättringar, så många nya meddelanden kan också förväntas i framtiden.

Partnerskapet som tillkännagavs den 25 mars var med en teknikplattform som heter UNION, som blandar buntat skydd och en likvid sekundär marknad med en multi-token-modell. Genom det fick GLITCH möjlighet att tillämpa UNION: s riskhanteringsverktyg, och särskilt ett nytt lager av skydd för smarta kontrakt i sitt inkomstdelningsvalv. När det gäller integrationsmeddelandet kom det tillsammans med ytterligare ett partnerskap med Ramp – en global decentraliserad finansieringslösning som fokuserar på att låsa upp likvida medel från insatta digitala tillgångar. Detta team-up har två mål – att bygga en bro för GLCH från ETH-nätverket till BSC, och att skapa en stablecoin som skulle starta på Glitch Blockchain någon gång i framtiden.Source link