Blockchain Karriär på JPMorgan, Miami Mayor’s Crypto Investments + Fler nyheter

Av | juni 3, 2021


Blockchain Karriär på JPMorgan, Miami Mayor's Crypto Investments + Fler nyheter 101
Källa: iStock / danielvfung

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn för dagens krypto nyheter.
___

Karriär nyheter

 • USA-baserade investmentbankjätten JPMorgan Chace & Co. har nu över 70 öppna blockchain-relaterade jobb i USA, Europa och Asien. De inkluderar produktchefer, utvecklare, ingenjörer, forskare, betalningsrelaterade positioner och mer.

Investeringar nyheter

 • Cryptology Asset Group, ett europeiskt investeringsbolag för blockchain- och kryptorelaterade företag grundat av Christian Angermayer och Mike Novogratz, har åtagit sig 100 miljoner USD att investera globalt i kryptorelaterade riskkapitalfonder under de kommande två åren. Deras fokus kommer att vara på förstagångsfonder och nya förvaltare, och deras fondinvesteringsstrategi kommer att omfatta både fonder som investerar i aktieandelar från krypto- och blockchain-relaterade företag, samt fonder som investerar i kryptoassets och tokens.
 • Miami borgmästare Francis Suarez bekräftade att han äger både bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) och planerar att öka sina kryptobestånd.

 • Sydkorea blockchain-acceleratorgrupp ROK Capital och Solana Foundation har lanserat en fond på 20 miljoner USD för att utveckla Solana (SOL) blockchain ekosystem. Genom att samarbeta med Solana hoppas företaget att starta en rad Solana-fokuserade infrastrukturprojekt, inklusive de relaterade till Web3, DeFi och NFT, sa de i ett tillkännagivande.
 • Omöjlig ekonomi, en utvecklare av en DeFi-inkubator, launchpad och swap-plattform, sa att den samlade in över USD 7 miljoner från över 125 institutionella och ängelinvesterare, inklusive True Ventures, CMS Holdings, Alameda Researchoch Hashed.
 • Pontem, en ram för decentraliserad applikation (dapp) för FacebookDiem-projektet sa att det har säkrat en investering på 4,5 miljoner USD i en privat finansieringsrunda för utsäde som leds av Mekanismhuvudstad och Kenetic Capital.

Utbyter nyheter

 • bitFlyer sa att det har öppnat tillgång till sitt BTC-till-japanska yenpar för handlare i USA. “Genom att öppna tillgången till BTC / JPY-marknader för amerikanska invånare möjliggör vi en stramare anslutning mellan de två kryptovalutamarknaderna”, tillade Joel Edgerton, Chief Operating Officer i bitFlyer USA.
  eToro såg nya användare hoppa med mer än 200% under årets första kvartal, rapporterade Financial News. Plattformen registrerade 3,1 miljoner nya användare på sin plattform under de tre första månaderna 2021, upp från 1m under samma period förra året och 5,2m för hela 2020, tillade den.

Gruvnyheter

 • Argo Blockchain sa att den bryter BTC 166 (6,4 miljoner USD) eller “Bitcoin Equivalent” i maj, jämfört med BTC 163 i april. Detta innebär att den totala mängden BTC som utvinns hittills till BTC 716, tillade de.

Antagande nyheter

 • Peer-to-peer-fintech-plattform Paxful tillkännagav Paxful Pay, en e-handelslösning som gör det möjligt för företag över hela världen att få BTC. Tjänsten tillåter kunder att betala med nästan 400 betalningsmetoder – byta till bitcoin som skickas till handlarens digitala plånbok, tillade de.
 • De Ethereum Foundation mikrotippplattform Dricksburk håller på att pensioneras och totalt 12 miljoner USD flyttas till “EthDev” huvudplånbok, enligt Ethereums samhällsinnovatör Alex Van de Sande. han Lagt till att det fortfarande inte finns några planer på om något kommer att ersätta TipJar framöver.

DLT-nyheter

 • IOTA (MIOTA) -plattformen har lanserat IOTA 2.0 DevNet, det första “helt decentraliserade” IOTA-nätverket utan behov av en koordinator (en nod som drivs av IOTA Foundation för nätverksskydd och transaktionsbekräftelse), tillsammans med det nya ramverket för digitala tillgångar, sa de och tillade att DevNet är öppet för alla och alla maskiner att delta i, transaktioner utan avgifter och att bygga vidare. Det markerar början på att bygga dapps och nya affärsmodeller innan IOTA 2.0 lanserades på mainnet, känt som Coordicide.

Regulationsnyheter

 • Brittiska kryptoföretag har nu till och med den 31 mars 2022 att registrera sig för tillfälliga registreringar (TRR) med Storbritannien Financial Conduct Authority (FCA), i stället för den tidigare tidsfristen den 9 juli 2021, meddelade institutionen. TRR införs så att kryptoföretag kan fortsätta erbjuda sina tjänster i landet tills FCA har slutfört sin bedömning av alla sökande.
 • Blockchain-företag Krusning VD Brad Garlinghouse och grundare Chris Larsen efterlyser utredning av Bitfinexmoderbolag iFinexoch 14 andra internationella kryptobörser. Denna rörelse är ett svar på den pågående striden med USA säkerhet och utbytesprovision (SEC) över den påstådda överträdelsen av US Securities Act. Att undersöka dessa utbyten skulle bevisa att försäljningen av XRP gjordes utanför USA geografiskt och därför utanför SEC: s jurisdiktion, sa memorandumet.
 • Äpple medgrundare Steve Wozniak förlorade sin rättegång mot Youtube, som påstod att YouTube hjälpte till att driva trafik till bedrägliga BTC-presentationer som använde hans bild, rapporterade Bloomberg. Anledningen till detta preliminära beslut är att internetplattformar skyddas från ansvar för innehåll som publiceras av användare.

DeFi-nyheter

 • Bitcoin-baserad leverantör av decentraliserad ekonomi (DeFi) Sovryn har tillkännagett en virtuell konferens och hackathon som heter Sovrynthon. Det kommer att äga rum mellan 4 juni och 18 juli i år, med 250 000 USD i bounties och 250 000 USD i bidrag efter hackathon för lovande projekt. Tack vare deras partnerskap med en offentlig Ethereum-baserad bounties-plattform Gitcoin, kommer det att finnas ytterligare bounties, med belopp som fortfarande inte lämnas ut, sa ett e-postmeddelande.
 • Decentralized exchange (DEX) aggregator Matcha blir den första DeFi-plattformen som accepterar fiat inbyggt som ett resultat av ett partnerskap med kryptobetalingslösning MoonPay. Användare kommer att kunna konvertera fiat till krypto direkt på Matcha-plattformen tack vare MoonPays tjänst, medan de första 100 000 USD i fiat-medel som genomförs genom integrationen kommer att vara helt gratis, säger meddelandet per e-post.

Source link