Block.one för att få Voice NFT-baserad mitt i icke-svampbar marknad att svalna

Av | maj 19, 2021


Block.one för att få Voice NFT-baserad mitt i icke-svampbar marknad att svalna 101
Dan Larimer, tidigare CTO för Block.one, under tillkännagivandet av Voice i juni 2019. Källa: en videoskärmdump.

Block.one, utvecklaren av EOSIO, en open-source blockchain-programvara, har beslutat att stänga sin decentraliserade sociala medieplattform Röst till allmänheten i flera månader för att uppgradera den från en fungibel till en icke-fungibel token (NFT) -baserad social plattform, sa företaget.

Voice’s webbplats säger för närvarande att den är “en NFT-plattform för nya skapare” som planeras för sommaren 2021.

“Genom att tokenisera själva innehållet, istället för att lägga tokens bredvid innehållet, ger vi skaparna möjlighet att tjäna pengar på sitt arbete direkt”, säger uttalandet.

Block.one förklarade orsakerna bakom den senaste NFT-orienterade åtgärden och pekade på företagets regler och sade att de har “optimerat sig för att arbeta med tillsynsmyndigheter i USA för att få godkännande för vårt fungibla och överförbara rösttoken.”

Sedan tillade de att de inte “har ett slut i sikte ännu” och säger att “efter mer än 18 månaders nära samarbete med tillsynsmyndigheter har vi ännu inte ett mål i sikte. Administrationsbytet har infört ytterligare osäkerhet. åtgärder från SEC indikerar en lång väg framåt. “

Block.one hävdar att det fortfarande är dedikerat till att bygga på EOS mainnet, men det kan för närvarande inte göra det av tre skäl:

  1. de New York State Department of Financial Services tillåter inte att EOS, bland andra polletter, handlas i staten New York;
  2. det proprietära fillagringssystemet kräver inköp från större blockproducenter som teamet inte kan garantera;
  3. Block.ones NFT-protokoll, byggt ovanpå SimpleAsset, måste släppas och adopteras allmänt på mainnet för att de ska kunna garantera att deras skapare alltid tjänar sina royalties. “Det nuvarande ära systemet har redan undergrävts av en växande svart marknad.”

Att lösa dessa är inte möjligt vid lanseringstiden, så teamet planerar att börja “med att decentralisera vår kedja och tillåta export till EOS som en felsäker till våra NFT-enheter, medan vi arbetar för att möjliggöra full migrering till mainnet.”

Senast sa Block.one att den planerade att starta Bullish, ett nytt kryptobörs som säkerställde 10 miljarder USD i finansiering 2021.

Block.one lanserade en begränsad version av sin sociala medieplattform i juli förra året efter att ha släppt sin betaversion redan i februari 2020. Voice slogs upp som ett alternativ till befintliga sociala medianätverk genom att betona att endast riktiga mänskliga användare finns på sin plattform. Det fick dock blandade recensioner från sina första användare, varav några klagade på förseningar med tidig åtkomst och andra brister i plattformsdesignen.

18:43 UTC, rankad 23 efter marknadsvärde (med 5,9 miljarder USD), handlas EOS till 6,07 USD. Det sjönk 33% på en dag och 57% på en vecka. Sammantaget uppskattade priset 128% det senaste året.

Under tiden tillkännages den nya planen vid en tidpunkt då NFT-marknaden svalnar märkbart.

Om man tittar på försäljningsdata som erbjuds av nonfunble.com (7-dagars värde), under de senaste 30 dagarna, sålde försäljningen 176 MUSD den 9 maj. Ändå sjönk de redan nästa dag och registrerade idag 27,6 MUSD – en 84% släppa.

Medan den 3 maj gav mer än 34 000 NFT-försäljningar, var siffran för 18 maj under 18 000. Hittills idag är det strax över 18 300.

Att sälja NFT verkar ha blivit svårare. Dallas Mavericks chef Mark Cuban erbjöd till salu en bit med titeln ‘Nuevo Galaxy’ skapad av AnnieMc, för ETH 5 (13 130 USD). Det här var för en månad sedan och det finns inga erbjudanden ännu. Han köpte den för ETH 0,4.

Per nonfungible.com sjönk antalet unika köpare under de senaste 30 dagarna (7-dagarsvärde) från 12 138 den 3 maj till 7201 idag. Antalet unika säljare den 5 maj var 5 496 (det högsta under denna period), jämfört med 4 389 idag.
____

Läs mer:
– Ex-Block.En CTO Larimer gör comeback med sociala nätverksprojekt
– Från 150 000 USD till 30 miljoner dollar: Hur MicroStrategy VD sålde Voice.com för att blockera. En

– Fox tar annonsörer till NFT med ny serie av Rick & Morty Mastermind
– Varför skulle någon köpa NFT – en länk till en JPEG-fil?

– Tänk på dessa juridiska frågor innan du spenderar miljoner på NFT
– Ett annat världsberömt Meme kapitaliserar på NFT HypeSource link