Bitpanda styr det tokeniserade andelståget i en framväxande trend

Av | april 21, 2021


Bitpanda ansluter sig till det tokeniserade andelståget i en framväxande trend 101
Källa: AdobeStock / Ralf

Wien-baserad digital tillgångsplattform Bitpanda har lanserat en ny produkt, Bitpanda Stocks, som gör det möjligt för användare att investera i tokeniserade bråkaktier.

Genom att använda polletter för att representera bråkaktier möjliggör plattformen handel dygnet runt från 1 EUR (1,2 USD), en utmaning för äldre mäklare från Wall Street och hoppa ombord på en framväxande marknadstrend.

Netflix, Äpple, Amazon, Walt Disney, Volkswagen, Alfabet, Tesla, Airbnb är bara några av de mest populära varumärkena som snart kommer att finnas tillgängliga, ”sa Bitpanda i ett tillkännagivande och tillade att det påbörjade tjänstens första betaval med planer att lägga till” detta kontinuerligt under de närmaste månaderna ”.

Det är anmärkningsvärt att användare genom att investera i Bitpanda-aktier inte köper aktier eller börshandlade fonder (ETF) utan finansiella instrument som replikerar dem.

Plattformen säger att den erbjuder sina användare kommissionsfria investeringar i derivat, med det första urvalet av aktier och ETF som kommer att utökas med “hundratals” tillgångar de närmaste månaderna och “tusentals” varumärken i slutet av 2021.

Genom att investera i bråkaktier får investerare köpa aktier för ett belopp av dollar eller andra valutor de väljer, snarare än att betala priset för en hel aktie. En sådan lösning kan vara till nytta för investerare som har begränsat kapital men som syftar till att diversifiera sina portföljer.

Andra stora företag som ingår på Bitpandas ursprungliga lager och ETF-lista inkluderar Adidas, BMW, Coca Cola, Daimler, Facebook, Mastercard, Microsoft, PayPal, Siemens, Twitteroch Visa, bland andra.

Dessa tokeniserade aktier är inte unika. Några av kryptobörserna som erbjuder fraktionerade aktieinvesteringstjänster inkluderar Binance och kryptoderivatplattform FTX.

Tidigare denna månad tillkännagav Binance att de skulle tillåta sina användare att handla bråkdelar med Tesla ställt in som den första aktietoken som börsen noterar. Lagerpengar är denominerade, avvecklas och säkerställs i binance USD (BUSD).

FTX erbjuder tjänsten i ett begränsat antal jurisdiktioner, exklusive USA och olika andra länder, i partnerskap med det tyska finansiella företaget CM-aktier.

För att börja investera på Bitpanda måste användarna registrera sig, ladda ner appen för iOS eller Android och sätta in minst 25 EUR (30 USD) på sina konton.

”Fraktionerad investering är en så viktig del av den här produkten”, säger Eric Demuth, VD och grundare av Bitpanda. “Om användare vill komma åt tekniska giganter eller blue chips, bör de inte hindras från att göra det på grund av brist. kapital. Vår plattform innebär att alla kan komma åt och investera i digitala tillgångar, inklusive de företag och sektorer som de verkligen tror på – utan hinder. ”

Bitpanda Stocks Beta överensstämmer med de senaste regleringsåtgärderna, inklusive AML5 EU-direktivet, tillade de.

Under mitten av mars sa plattformen att den värderades till 1,2 miljarder USD efter att den hade samlat in 170 miljoner USD i en serie B-omgång.

____

Läs mer:
– Europa får sin nya Crypto Unicorn, Bitpanda
– Bitpanda Eyes New Markets, tillgångar som regulatorer flyttar “in i rätt riktning”
– Crypto Exchange FTX ger ombord Tesla, Apple och Amazon
– Spaniens första tokeniserade fastighetsförsäljning för ETH till investerare i tre länder
– WBTC: Där Bitcoin möter DeFiSource link