BitMEXs Arthur Hayes att kapitulera och släppas i april

Av | mars 17, 2021


BitMEXs Arthur Hayes att kapitulera och släppas i april 101
Arthur Hayes. Källa: en videoskärmdump, Youtube, Distribuerad

Medgrundare och VD för större kryptoderivatutbyte BitMEX, Arthur Hayes, har gått med på att ge upp i USA den 6 april och bör frigöras på en obligation på 10 miljoner USD, säkrad med 1 miljoner USD i kontanter, per arkivering i Förenta staternas tingsrätt för södra distriktet i New York.

Hayes, 35, är nu bosatt i Singapore där han är gift med en singaporiansk medborgare och kommer att ge upp på Hawaii, enligt ansökan. Efter att han släppts kommer han att kunna återvända till Singapore.

“Med tanke på logistiska utmaningar begär vi att Mr. Hayes släpps samma dag som hans första framträdande, med medunderskrivaren [his mother] att underteckna obligationen med tio dagar och Mr. Hayes att sätta upp kontant säkerhet på 1 miljon USD inom fem dagar efter att Hayes advokat underrättades om det specifika konto som kontantsäkerheten skulle sättas in på, enligt arkivering.

Efter hans första framträdande kommer Hayes att stanna kvar på Hawaii under en föreskriven karantänperiod innan han återvänder till Singapore, säger den och tillägger att grundaren kommer att resa till New York efter behov för domstolsuppträdanden och möten med advokater.

Som rapporterats anklagades tre ägare av BitMEX och fem relaterade företag för att ha drivit en oregistrerad handelsplattform och brutit mot flera regler, inklusive bankhemlighetslagen och konspiration för att bryta mot banksekretesslagen, var och en med högst fem års fängelse i fängelse. .

I oktober gick Hayes och Reed tillbaka från sina respektive VD- och CTO-roller i 100x grupp som de grundade och vilken är innehavsgruppen för HDR Global Trading.

Under tiden överlämnade en annan BitMEX-grundare Benjamin Delo den här veckan till myndigheterna för att anklagas för att han planerade att undvika amerikanska lagar mot penningtvätt. Han erkände sig inte skyldig och släpptes i borgen på 20 miljoner dollar och får också återvända till Storbritannien.

Som rapporterats har utlämningsförfaranden inletts mot Greg Dwyer, tidigare chef för BitMEX affärsutveckling, som nu är bosatt i Bermuda. En annan delägare, Samuel Reed, arresterades redan den 1 oktober 2020, men släpptes senare på en utestående obligation på 5 miljoner USD.
___
Läs mer:
– BitMEX Eyes Spot Trading, vårdnad när Arthur Hayes förbereder sig för att ge upp
– BitMEX-grundaren Arthur Hayes återvänder till Tout The Crypto Game
– BitMEX 100x-grupp hittar ersättning för Arthur Hayes i Europa
– BitMEX slutför påskyndad verifiering, säkrar “stora majoriteten” av volymen
– Så här jonglerade BitMEX privata nycklar mitt i Crackdown
– ‘Spelet har förändrats’, säger Arthur Hayes som BitMEX för att verifiera alla sina handlareSource link