BitMEX grundare Arthur Hayes återvänder till Tout The Crypto Game


BitMEX-grundaren Arthur Hayes återvänder till Tout The Crypto Game 101
Arthur Hayes. Källa: en videoskärmdump, Youtube, CfC st. Moritz

Arthur Hayes, medgrundare och tidigare VD för större kryptoderivatutbyte BitMEX, har gjort en anmärkningsvärd återgång till allmänhetens strålkastare – framträdande på sociala medier för första gången sedan de amerikanska myndigheterna åtalade honom och hans medgrundare på anklagelser om ekonomisk felbehandling.

Den frispråkiga Hayes släppte av radaren i oktober, men hans plötsliga återkomst har sett honom posta på Twitter för att marknadsföra vad han hävdade skulle vara ett blogginlägg två veckor.

Och det verkar som att nästan fem månaders tystnad har lämnat Hayes mycket att säga: Hans första inlägg var nästan 2400 ord långt och täckte en rad frågor – främst bland dem GameStop (GME) handelsaffär.

Han uppmanade investerare att gå ensam och ge sig själva, skriva,

“Ta ut alla dina pengar från din mäklare. Sluta handla. Sluta betala det system som du tror behandlar dig som en andra klassens medborgare. ”

Hayes rådde detaljhandelshandlare,

“Se bara till att du har ett kontantkonto, använd ingen hävstång och vägra att låna ut dina aktier såvida du inte får låneräntan.”

Men han tillade också att det fanns ett “annat spel” som gav ett alternativ till de finansiella marknaderna – nämligen krypto.

Han skrev,

“Det är säkert riskabelt, men om ditt mål är att spekulera i din väg ut ur COVID-lockdown-inducerad tristess eller att öka dina sjunkande reallöner, kan krypto generera sådana resultat.”

Han nämnde dock knappt BitMEX – och skrev inte om de brott som han för närvarande står inför i USA.

“Centraliserade tjänster ger verkligen ett positivt värde för ekosystemet. I många fall använder de sina vinster för att investera i de decentraliserade lösningarna som kan göra delar av deras verksamhet föråldrad i framtiden. Men det ständiga trycket för att ta bort förtroende tvingar de centraliserade operatörerna att tillhandahålla överlägsna tjänster till sina kunder snabbare än en decentraliserad leverantör, “skrev Hayes.

Hayes juggernaut stoppade skrikande hösten förra året, när FBI flyttade in, på anklagelser från USA. justitiedepartementet och det finansiella regelverket Commodity Futures Trading Commission. DOJ har anklagat Hayes och de andra cheferna för att ha drivit en oreglerad handelsplattform och brutit mot amerikanska regler för penningtvätt (AML) och know-your-customer (KYC).

Inlämnandena avslöjade att Hayes och co hade anklagats för att ha brutit mot bankhemlighetslagen och hävdade att de “medvetet” hade försummat AML-protokoll. Om Hayes döms kan Hayes – vars plats för närvarande är okänd – få flera års fängelse.

En nyligen avslöjande av Hayes uppgång och “fall” från nåd i Vanity Fair föreslog att han kanske låg lågt i Singapore – och kan ha gett ytterligare inspiration för hans plötsliga återkomst.

Handelsvolym på BitMEX:

BitMEX-grundaren Arthur Hayes återvänder till Tout The Crypto Game 102
Källa: coingecko.com

___
Läs mer:
– Crypto-handlare kan hitta bekant spelbok i GameStop-hörsel
– En Reddit-armé suddar ut linjen mellan krypto och traditionell ekonomi
– BitMEX slutför påskyndad verifiering, säkrar “stora majoriteten” av volymen
– BitMEX 100x-grupp hittar ersättning för Arthur Hayes i Europa
– BitMEX Crackdown kommer att bränna DeFi, Industry Insiders Hope

Source link