BitDAO-bit-backed BitDAO tillkännager en finansieringsrunda på 230 miljoner USD till bränsleutveckling

Av | juni 16, 2021


BitDAO som bybit-backar tillkännager 230 miljoner USD-finansieringsrunda till Fuel R&D 101
Källa: Adobe / Siarhei

Den nyligen skapade decentraliserade autonoma organisationen (DAO) BitDAO säger att det har samlat in mer än 230 miljoner USD från en finansieringsrunda för privat försäljning.

I ett pressmeddelande som delas med Cryptonews.com, uppgav DeFi-gruppen att den hade fått stöd från sådana som Peter Thiel, The Founders Fund, Pantera Capital och Dragonfly Capital. De Omloppsbana exchange – DAO: s första bidragsgivare – har också “utlovat återkommande bidrag till BitDAO” och totalt “mer än 20 institutioner och DeFi-projekt” deltog i rundan.

Enligt tillkännagivandet har Bybit också utlovat ett bidrag på 2,5 bps av sina handelsvolymer för terminskontrakt till BitDAO-statskassan, som förväntas uppgå till mer än 1 miljard USD per år vid januari-maj 2021.

En talesman för BitDAO berättade Cryptonews.com att DAO kommer att använda medlen för att “anställa både permanenta och projektbaserade team” och tillägger att “rådgivare från Spartansk grupp och Dragonfly, såväl som “utvecklare från [the decentralized exchange] Sushiswap och Bybit-teamet hade blivit “framers” och “nuvarande förvaltare.”

BitDAO tillade att medlen samlades in genom att sälja sina styrtokens (BITtokens) till investerare, vilket skulle ge dem inflytande över DAO.

“BitDAO-anslutna FoU-centra” vill nu anställa “hundratals talanger” för att öka innovation och hantera “tekniska utmaningar som sektorn står inför” genom att använda finansieringsinjektionen för att driva sina ansträngningar.

På frågan om sin färdplan svarade talesmannen att den “syftar till att stödja blockchain-teknik genom bidrag och stödja befintliga och nya projekt genom token swaps.”

“Genom token swaps kan BitDAO och andra projekt bli ömsesidiga ägare av varandra och möjliggöra resursdelning (finansiering, FoU och likviditet). BitDAO: s omfattande design främjar och driver därmed korsbestämning inom sektorn”, talesmannen sade och tillade att investerarna skulle kunna ta ut pengar via “spekulation om värdet på BITtoken-priser”, som “kommer att bedömas utifrån statskassans storlek, token swap-erbjudanden och FoU som DAO producerar.”

DAO bekräftade sin önskan att “använda sina betydande ekonomiska resurser och talangresurser för att förbättra innovation, samarbete och tillväxt i hela DeFi-rymden.”

Och det tillade att bland de andra “deltagarna i projektet” var Elwood-ägaren och kryptobakgrundaren Alan Howard, Hoppa kapital, den ovannämnda spartanen, Fenbushi och Kain Warwick, grundaren av Syntetik.

BitDAO-statskassan, tillade organisationen, skulle fyllas med ”återkommande bidrag” för att bilda ”en av de största poolerna av tillgångar som kontrolleras av en DAO.”

Dessa tillgångar, noterade den, “kan användas för att tillhandahålla likviditet till partners och starta nya protokoll som decentraliserade börser, utlåning och syntetiska protokoll.”
____
Läs mer:
– Titta på dessa två DeFi-trender detta kvartal, säger ConsenSys
– Wyoming ska erkänna DAOs som aktiebolag i juli

– Varför DAO: er och tokenbaserad styrning är en fantasi

– DeFi Governance Tokens står inför tre utmaningar
– Alla saker relaterade till decentraliserade autonoma organisationer (DAO)Source link